ciasto 3 bit - przepisów 4010

  1. Lukier czekoladowy do dekoracji ciast.
    Lukier czekoladowy do dekoracji ciast.

    Lukier czekoladowy do dekoracji ciast. Składniki : 10 dkg gorzkiej czekolady 12 łyżek cukru kryształu 2 łyżki masła 6 łyżek kwaśnej śmietany Sposób wykonania : Cukier, śmietanę i masło roztopić w małym rondelku ciągle mieszając. Następnie zdjąć z ognia dodać gorzką czekoladę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Lukrować lekko przestygniętą polewą , a następnie odstawić w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy i porady kulinarne, prowadzonego przez Krzysztof Jaracz.

  2. Krem do przekładania ciast,ciasteczek i tortów 2.
    Krem do przekładania ciast,ciasteczek i tortów 2.

    Krem do przekładania ciast,ciasteczek i tortów 2. Składniki : 50 dkg cukru kryształu 0,13 ml świeżego mleka 1 kg miękkiego masła ( 82 % tłuszczu ) lub margaryny "palma" 1 cukier waniliowy olejek zapachowy Sposób wykonania : Cukier zagotować z mlekiem w rondlu, zdjąć z ognia dodać cukier waniliowy, zamieszać i ostudzić do około 18 C. Masło utrzeć na puszystą masę. Ostudzony roztwór

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy i porady kulinarne, prowadzonego przez Krzysztof Jaracz.

  3. Ciasto biszkoptowe '' Truskawkowa rozkosz ".
    Ciasto biszkoptowe '' Truskawkowa rozkosz ".

    Przestudzony biszkopt obrócić spodem do góry, zdjąć papier, poukładać umyte wcześniej i przekrojone na połówki truskawki. Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu ( można odjąć trochę wody ). Gęstniejącą galaretką zalać ciasto, zostawić w chłodnym miejscu do całkowitego zastygnięcia galaretki

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy i porady kulinarne, prowadzonego przez Krzysztof Jaracz.

  4. Krem orzechowy na ciasta i torty.
    Krem orzechowy na ciasta i torty.

    Orzechy dość grubo posiekać lub zemleć. Mleko z cukrem zagotować, dodać posiekane orzechy, wymieszać, ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę , dodać ostudzoną masę orzechową , dokładnie wymieszać. Gotowym kremem przekładać ciasta, torty.                                                    Smacznego

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy i porady kulinarne, prowadzonego przez Krzysztof Jaracz.

  5. Lukier pomarańczowy - bardzo prosty lukier do dekoracji ciast.
    Lukier pomarańczowy - bardzo prosty lukier do dekoracji ciast.

    Składniki : 10 dkg cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańcza  Sposób wykonania : Cukier puder wsypać do małej miseczki, dodać sok z pomarańczy, utrzeć na jednolitą masę. Lukrować ciasta, babki, torty, a następnie zostawić do zastygnięcia.  Możemy dodać jeśli ktoś chce odrobinę barwinka naturalnego np. pomarańczowego lub szczyptę kurkumy, aby nasz lukier był kolorowy. Zamiast soku z pomarańcza, możemy

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy i porady kulinarne, prowadzonego przez Krzysztof Jaracz.

  6. Co zrobić, aby w makowcu mak nie oddzielał się od ciasta.
    Co zrobić, aby w makowcu mak nie oddzielał się od ciasta.

    Krzysztof Jaracz Na poniższym filmie dowiesz się co zrobić, aby w makowcu mak nie oddzielał się od ciasta

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy i porady kulinarne, prowadzonego przez Krzysztof Jaracz.

  7. Ciasto buraczane
    Ciasto buraczane

    kokilki, do środka wciskamy kostkę czekolady i całość wkładamy do nagrzanego do 180* piekarnika na około 40 minut (wersja ekspresowa: 5 minut w mikrofalówce na najwyższej mocy). Wyjmujemy ciasto z kokilki, posypujemy gorzkim kakao i cukrem pudrem

    Przepis pochodzi z bloga Kuchenny Skrawek Nieba, prowadzonego przez achtamanta.

  8. papierówki z węgierką na zimę nie tylko do ciasta...
    papierówki z węgierką na zimę nie tylko do ciasta...

    zakręcić i postawić na zakrętkach na 15 minut, potem je postawić normalnie i wystudzone schować w ciemne miejsce taką marmoladę lubimy do grzanek, tostów, sucharków, do naleśników i do ciast przekładania...............SMACZNEGO!!! popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA

    Przepis pochodzi z bloga W Mojej Kuchni Lubię, prowadzonego przez Danuta Magda Slugocka.

  9. Tempura - Kalmary, ośmiornice, krewetki i warzywa w cieście
    Tempura - Kalmary, ośmiornice, krewetki i warzywa w cieście

    mieszankę maki i przypraw mieszamy z lodowata wodą, dokładnie mieszamy.2. Warzywa kroimy, można lekko osolić, nabijamy na patyczki do szaszłyków. Krewetki i kalmary wrzucamy do tempury i obtaczamy w cieście. Smażymy na głębokim tłuszczu dokładnie ze wszystkich stron. 3. Przygotowujemy ręczniki papierowe, odsączamy z tłuszczu usmażone owoce morza. Podajemy jako przekąskę z dobrym dipem lub chutneyem, można podawać

    Przepis pochodzi z bloga Apetyczna babeczka, prowadzonego przez Apetyczna babeczka.

  10. Kakaowiec zawijany
    Kakaowiec zawijany

    się po kuchni, podkłada drewno do pieca… Odwiedzając ją często można było liczyć na drożdżowe wypieki. Kakaowiec był numerem 1 mojego brata. Ja przepadałam za makowcem. Ale oba te ciasta przypominają mi dzieciństwo. Bardzo je lubię i cieszę się, kiedy znów leżą przede mną na talerzyku :) Ciasto to nadal piecze się na Podkarpaciu i nie tylko, choć pewnie w każdym(...)które robią to tak, jak babcia. Od siebie jednak dodałam smarowanie białkiem pod kakao, bo wiem z doświadczenia, że dzięki temu drożdżowe zawijańce pozostają zwarte i nie rozwarstwiają się. Ciasto ma lekką konsystencję i nie jest zbyt słodkie. To bardziej śniadaniowa bułeczka do mleka, niż ciasto na przyjęcie. Kakaowiec ma okrągły przekrój, ale tradycyjnie kroi się go na ukos

    Przepis pochodzi z bloga Trzeci talerz, prowadzonego przez Trzeci Talerz.

  11. Ciasto z czerwoną fasolą
    Ciasto z czerwoną fasolą

    Cake with red beansSkładniki.10 dag fasoli czerwonej konserwowej2 łyżki mleka5 dag cukru3 jajka3 dag mąki ziemniaczanej7 dag mąki pszennej1 łyżka cytryny kandyzowanejWykonanie.Do rondelka wrzucić odcedzoną

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarny karnet Christophera, prowadzonego przez Christopher.

  12. 3 BIT
    3 BIT

    Przepis na to ciasto znalazłam tutaj . Joanna pisze, że ciasto jest pyszne i je poleca. Skorzystałam z przepisu, bo zaintrygowała mnie masa, o której już słyszałam

    Przepis pochodzi z bloga In my kitchen, prowadzonego przez AlinaW.

  13. Ekspresowe rurki francuskie z bita śmietaną
    Ekspresowe rurki francuskie z bita śmietaną

    Gotowe ciasto francuskie jest super pomysłem zwłaszcza dla osób, które nie mają czasu na pieczenie skomplikowanych wypieków. A w tym wypadku rurki można upiec wcześniej i

    Przepis pochodzi z bloga Smakowy Raj, prowadzonego przez Smakowy Raj Olinka.

  14. 3bit + Twix = 4bit, czyli słodki diabeł z masą krówkową:)
    3bit + Twix = 4bit, czyli słodki diabeł z masą krówkową:)

    Przepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako

    Przepis pochodzi z bloga Smakowy Raj, prowadzonego przez Smakowy Raj Olinka.

  15. Seler w cieście, surówka z chrzanem; big bit
    Seler w cieście, surówka z chrzanem; big bit

    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

    Przepis pochodzi z bloga Qlinarnie i Qlinarnie, prowadzonego przez PatchuliaM.

  16. 18. 3 bit z ajerkoniakiem
    18. 3 bit z ajerkoniakiem

    Ciasta pepitki (bebe) – ok. 70-80 ciastek (zależy od wielkości ciastek) Masa kajmakowa 3 szklanki mleka 2 szklanki cukru 3 łyżki masła Masa budyniowa 2 szklanki

    Przepis pochodzi z bloga Jadło i czytadło, prowadzonego przez Jadło i czytadło.

  17. 3 bit
    3 bit

    pyszny deser prosto z lodówki, który rozpływa się w ustach i wspaniale smakuje! :) i co ważne, nie wymaga pieczenia! Składniki: (na dużą blachę) -3-4 paczki

    Przepis pochodzi z bloga KasiekGotuje, prowadzonego przez KasiekGotuje.

  18. Ciasto jak 3 BIT
    Ciasto jak 3 BIT

    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

    Przepis pochodzi z bloga Na słodko lub wytrawnie, prowadzonego przez Grażyna Jck.

  19. 3 BIT
    3 BIT

    Jedyne ciasto którym mogę zjadać się tyle, aż zjem całą blachę...Nie przeszkadza mi nawet jego słodycz...uwielbiam !   Składniki: 8 paczek herbatników mleko skondensowane krówka

    Przepis pochodzi z bloga Z Majeczką w kuchni, prowadzonego przez Marta Sztabińska.

  20. Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream
    Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream

    Bardzo czekoladowa i puszysta masa. Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny. Przepis jest na duże ciasto lub tort.  Do zrobienia

    Przepis pochodzi z bloga Pasje Jolki, prowadzonego przez Pasje Jolki Karcz.

Wybierz stronę :