lodów: 4 banany pokrojone na kawałki i mocno zmrożone 400ml słodkiej 30% śmietanki 4 kakaowe ciastka oreo Sposób przygotowania w Tefal Companion: Zmrożone cząstki bananów oraz ciastka wrzucamy do misy z założonym ostrzem do wyrabiania. Miksujemy je na prędkości 11 przez ok 1 minutę. Ostrze zmieniamy na ubijaczkę, dodajemy śmietankę i włączamy na 2 minuty przy prędkości(...)świeżych bananów i mocno je rozgniatamy np. widelcem. Do bananów mrożonych wlewamy śmietankę i ubijamy razem, jeśli mamy świeże-śmietankę ubijamy samą, a później łączymy z bananami i pokruszonymi ciastkami. Przekładamy do plastikowego pudełka, zamykamy i chowamy do zamrażarki aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. W trakcie mrożenia możemy kilka razy przemieszać, co ułatwi ich późniejsze nabieranie. Gotowe lody podajemy
Kuchnia w czekoladziemają lekko się zrumienić na brzegach ale pozostać miękkie w środku, delikatnie przekładamy na kratkę 7. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali i dekorujemy fantazyjnie przestudzone ciastka, posypujemy sezamem 8. Ciastka przechowujemy w szczelnym pojemniku
Słodki KompromisKopernika" . Ktoś powie ze lato już się kończy, a ja powiem ze na domowe lody nigdy nie jest za późno, nawet na koniec lata. Składniki: 1 opakowanie ciastek Katarzynki(...)polewie czekoladowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 300 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Ciastka kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy 100 śmietanki i pogrzewamy az ciastka zmiękną. Pozostale 200 ml śmietanki ubijamy na sztywna masę z cukrem pudrem i łączymy z piernikową masą. Przelewamy masę do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. W czasie procesu mrożenia, masę
Życie zaczyna się w kuchniDwuskładnikowe ciastka owsiane to już klasyka. Szukając pomysłu na to jak wykorzystać pozostałe po produkcji mleka kokosowego wiórki, postanowiłam zmodyfikować ten przepis. I tak powstały doskonałe ciasteczka kokosowe – bez dodatku cukru i chemii. Doskonałe dla maluchów. Takimi łakociami mogą rozkoszować się już 8 miesięczne dzieci. 2 duże banany ok. 200 g wiórków kokosowych(...)mogą być wiórki, które zostały nam po przygotowywaniu mleka kokosowego ) Banany blendujemy. Dodajemy do nich wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Przekładamy do silikonowej formy na ciasteczka, albo formujemy okrągłe ciastka i wykładamy na papierze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Ciasteczka powinny się lekko zarumienić.Gotowe
Dieta bez mlekaCiekawe czy Ania jadała takie ciastka? a może własnie takimi słodkościami zajadała się razem ze swą przyjaciółka od serca? To kolejny przepis z książki "Kuchnia z Zielonego Wzgórza". Ciasteczka co tu dużo mówić są genialne! Szczerze je Wam, polecam :) Ciasteczka bostońskie 1 szkl. masła 1.2 szkl. brązowego cukru 1 bardzo płaska łyżeczka sody rozpuszczona w 1,5 łyżki(...)warto zostawić je na 20 minut by stało się bardziej ścisłe. Zwilżonymi dłońmi formujemy z ciasta kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na wyłożonej papierem blaszce zostawiając odstępy bo ciastka rosną. Ciasteczka pieczemy ok. 14 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Studzimy je na kratce. Wkładamy je puszki. Z początku ciastka są twardawe ale kruche. Potem miękną
Dzieje kuchennej Wiewiórywyciska się w tym cieście wzorki. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika przez 18-20 minut. Po wystudzeniu ciasteczka jeszcze ciut twardnieją. Na blaszce po pieczeniu ciastek z papierem umieść kratkę (koszt niewielki, a przyda się nie raz). Każde ciastko posmaruj łyżką masła orzechowego. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i każde ciacho uczciwie oblej czekoladą, uwaga(...)Smacznego! A tu proszę, po schłodzeniu czekolada z łatwością odchodzi od papieru do pieczenia. Te kawałeczki schował do pudełka i przechowuj w lodówce do następnego razu. Artykuł Bezglutenowe kruche ciastka z masłem orzechowym i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwiaderka, a używając jedynie zwykłych kostek białego sera? Tak! Na dodatek jest to idealne letnie ciasto, bez pieczenia, najlepiej smakujące na zimno. Wystarczą jedynie 2 kostki białego sera, kruche ciastka, jogurt naturalny i żelatyna – składniki, które praktycznie zawsze mamy w lodówce. Szybkie ciasto dla niezapowiedzianych gości Składniki: Spód: 100g kruchych ciastek, np. maślanych lub zbożowych 20g masła(...)Masa: 2 kostki białego sera półtłustego – 500g 400 ml jogurt naturalnego 4 łyżki domowego cukru waniliowego 50 ml gorącej wody 2 łyżki żelatyny wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciastka kruszymy, najlepiej jeszcze w torebce przed otwarciem. Łączymy z masłem w temperaturze pokojowej i dokładnie mieszamy. Wykładamy na dno tortownicy i dociskamy, aby uformować spód do ciasta. Biały ser, jogurt
Taste and Cookzdecydowałam, że skończą w lodach. Skorzystałam z przepisu Dorotus ale dałam połowę ciastek mniej. I tak lody wyszły dość słodkie (nawet trochę za bardzo ) więc z całą ilością ciastek byłyby chyba nie do zjedzenia. I mówię to ja, która cukier może jeść łyżeczkami. Niemniej jednak duże pudełko lodów zjedliśmy w jeden dzień, co może świadczyć tylko(...)Oreo Ciasteczka drobno posiekać. Schłodzone kremówkę i mleko wlać do misy miksera i włączyć ubijanie na największych obrotach. Ubijać, aż powstanie gęsta, puszysta masa. Wyłączyć mikser, wmieszać delikatnie ciastka łyżką. Przełożyć masę do pojemnika i szczelnie zamknąć. Wstawić do zamrażarki. Lody są gotowe po około 5 godzinach. Przed podaniem wyjąc kilka minut wcześniej, żeby lepiej się nabierało
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniailość cukru. Cobbler smakuje genialnie podany na ciepło z lodami waniliowymi. Takie proste, a tak zaskakująco pyszne. Po prostu nie można się oprzeć. Cobbler malinowo-rabarbarowy z miodowymi ciastkami Składniki(...)formę o średnicy 25 cm) 375 g malin 175 g rabarbaru 100 g cukru kokosowego skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli miodowe ciastka: 165 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g zimnego masła 65 g jogurtu naturalnego 45 g miodu dodatkowo: 30 g masła 1 łyżka cukru perłowego Rabarbar
Pożeraczka, czyli raz adobrzedelikatna, wyjątkowa 😊. Składniki na małą tortownicę o średnicy ok. 18 cm: 250 g serka mascarpone, 150 g jeżyn leśnych, 50 g cukru pudru, 150 g jogurtu naturalnego, 80 g ciastek zbożowych z owocami, 6 listków żelatyny na 500 ml płynu (lub w proszku), galaretka winogronowa lub cytrynowa, oraz: garść malin, garść czarnej porzeczki. Przygotowanie: Formę wykładamy papierem do pieczenia(...)wody. Jeżyny rozdrabniamy za pomocą robota z dodatkiem cukru i żelatyny. Dodajemy serek mascarpone, jogurt naturalny i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej ciastkami. Schładzamy do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Kiedy galaretka zacznie gęstnieć przelewamy ja na wierzch sernika (musi być zastygnięty). Dodajemy owoce: maliny i czarną porzeczkę. Żeby
Moniki Smakołykiprawdę szybko i niestety równie szybko znika. Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Składniki Spód 260 g ciastek zbożowych 50 g masła Pianka brzoskwiniowa 400 g dojrzałych brzoskwiń * 500 ml śmietany kremówki 100 g cukru pudru ** 1,5 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowy 600 - 650 g dojrzałych brzoskwiń(...)galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie Spód Formę o wymiarach 26x18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy łyżką do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masę przekładamy do formy, dokładnie dociskamy masę do formy i wyrównujemy. Gotowy spód wstawiamy do lodówki. Pianka brzoskwiniowa Brzoskwinie obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze
Wędrówki po kuchnityko na wysokość tego dodanego ‘piętra’ sernikowej masy. Posypujemy ciasteczkami. Nakładamy ostatnią porcję masy, znowu robimy malinowe kleksy i rozciągamy je nożem na wysokość ostatniego pięterka , wierzch posypujemy resztą ciastek. Przykrywamy foremkę folią spożywczą i wstawiamy do zamrażalnika na minimum 8 a najlepiej 12 godzin. Lody wyjmujemy z zamrażalnika na 15-20 minut przed podaniem żeby zmiękły. Wafel(...)Ulubiony’ 350g mleka skondensowanego słodzonego 500g śmietany kremówki, koniecznie 36% tłuszczu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo 2-3 krople aromatu waniliowego 2 łyżeczki skórki startej z cytryny 6-7 ciastek owsianych albo krakersów FRUŻELINA MALINOWA 200g malin 3 płaskie łyżki cukru, białego lub brązowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki zimnej wody 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej albo
Karo in the Kitchenłyżka). Wymieszać. Po upływie godziny wyrośnięte ciasto drożdżowe przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować na placek o grubości około 1 cm i wycinać szklanką/okrągłą wycinarką do ciastek krążki ciasta. Na środek każdego krążka ciasta nakładać czubatą łyżkę nadzienia i formować w kulki. Tak uformowane bułeczki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, w równych odstępach, w 4 rzędach(...)lekko złociste. Kulebiaki podawać na ciepło lub na zimno, z filiżanką czystego barszczu czerwonego. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 12 kulebiaków, wycinanych okrągłą wycinarką do ciastek o średnicy 9 cm. Bułeczki z tego przepisu są puszyste i miękkie. Nie są chrupiące. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu
Gospodyni Miejskalistki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui (400 g) 4 listki żelatyny Przygotowanie: 1. Opakowanie ciastek zbożowych (300 g) wrzucamy do malaksera i kruszymy je. 2. Dodajemy miękkie masło i wyrabiamy spód do sernika. 3. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładam folią spożywczą. Wysypujemy pokruszone ciastka i dociskamy szklanką nadając odpowiedni kształt (pamiętając o wysokim rancie). I wstawiamy do lodówki. 4. Miąższ ze świeżego koksa kroimy w kostkę. 5. Listki żelatyny moczymy w wodzie, by zmiękły. Odciskamy z nadmiaru wody i podgrzewamy chwilę w mikrofali, aż się rozpuści (należy uważać, by się nie zagotowało). 6. Ser miksujemy w malakserze lub ręcznie, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, pokrojonego
Karczma Honoriettymyśl to ciasto. I tak powstał pyszny sernik. Pracy przy nim bardzo mało, a smak... Sami koniecznie wypróbujcie. Czekam na Wasze opinie, zdjęcia potraw, komentarze. Składniki Spód 250 g ciastek typu oreo 40 g masła Ciastka drobno pokruszyć i wlać stopione masło. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć dno tortownicy o średnicy 24 cm. Schłodzić w lodówce(...)ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser skręcić przez maszynkę dwukrotnie, a następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Miksujemy krótko, aby nie napowietrzyć sernika. Wlać masę serową na ciastka i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez około godzinę. Wyłączyć piekarnik i nie wyjmować aż do wystudzenia. Dodatkowo 4 marakuje 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka cukru
O kuchni z uczuciem