ciastka - 17101 przepisów (strona:186/1141)

OWSIANO - JAGLANE CIASTECZKA FIT OREO 102

Bardzo smaczne, bardzo zdrowe, czyli tak jak lubię. Ciastka z płatków owsianych i kaszy jaglanej osłodzone pianką(...)daktyli, połączone kokosowym nadzieniem . Moje dzieciaki zjadają je bardzo chętnie, a ja bez wyrzutów sumienia osładzam sobie nimi chwilę z kawą, nie martwiąc się o zbędne kalorie. SKŁADNIKI NA CIASTKA: 100 g daktyli suszonych 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej 0,5 szklanki suchych platków owsianych 4 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Upiecz sobie babeczkę
Czekoladowy tort Oreo (bez pieczenia) 140

tylko bananami i z aksamitną polewą czekoladową na wierzchu. Całość udekorowana niczym innym jak ciasteczkami Oreo, oczywiście Po prostu pycha! Polecam Składniki (tortownica o średnicy 20 cm): Spód: 20 ciastek oreo (około 200 gram) 4 łyżki płynnego oleju kokosowego Nadzienie: stała część z 2 puszek mleka kokosowego schłodzonego w lodówce przez 24 godziny 3 bardzo dojrzałe banany (około(...)oreo do dekoracji Wykonanie: Spód: W pierwszym kroku przygotowujemy sobie odpowiednio tortownicę. Mianowicie dno montujemy odwrotnie niż należy Dlaczego? Bo wtedy ukrojony kawałek ciasta gładko się ześlizgnie na talerzyk Ciastka oreo przeznaczone na wykonanie spodu wrzucamy połamane do blendera miksujemy do całkowitego rozdrobnienia. Dolewamy płynny olej kokosowy i miksujemy przez minutę. Zawartość wykładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy. Używając kubeczka

Lamarida.pl
Błyskawiczne ciasteczka serowe z galaretką 166

mnie domowy, zrobiony z jogurtów greckich) - 25 dag mąki tortowej - 20 dag masła - 1 żółtko - 2 – 3 łyżki cukru pudru - szczypta soli Dodatkowo: - 1 białko do smarowania ciastek - 1 galaretka (truskawkowa, malinowa…) - 200 ml wrzątku do rozpuszczenia galaretki Do misy blendera przekładamy twaróg (ja miałam z jogurtów greckich, jeżeli używacie zwykłego najlepiej najpierw przecisnąć go przez praskę), wsypujemy(...)wykrojone serca bez wnętrza (jak wyżej – na gifie). Wierzch smarujemy białkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na ok. 20 minut. W międzyczasie szykujemy kolejną porcję ciastek, ale przygotowane wstawiamy do lodówki (tylko na czas oczekiwania na pieczenie). Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku – studzimy. Upieczone, ostudzone ciastka wypełniamy zimną, tężejącą galaretką i zostawiamy

mojewypiekiinietylko
Ciasto Jabłkowe z Pianką 96

PRZEPIS NA BLACHĘ : 25cm x 25 cm SKŁADNIKI NA SPÓD: 200g ciastek markizy firmy CUKRY NYSKIE 100g ciastek herbatników firmy CUKRY NYSKIE 150g masła WYKONANIE: 1.Ciastka zmiksować najlepiej blenderem, masło roztopić, połączyć składniki, wyłożyć do brytfanny, delikatnie przyklepać łyżką. Piec w piekarniku około 10 minut w temperaturze 180* SKŁADNIKI NA MASĘ JABŁKOWĄ: 1,5 kg jabłek(...)kąpieli wodnej. 2. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i żelatynę. 3. Śmietanę wylać na jabłka, wyrównać, pozostawić do całkowitego stężenia. Najlepiej na drugi dzień udekorować wierzch pokruszonymi ciastkami firmy Cukry Nyskie

Dziś Ja gotuje
Nie jem produktów z olejem palmowym 130

śmietnika. I tam trafia, jeśli ktoś mi ją kupi! Ciastka i inne słodycze dennej jakości! Poza wspomnianą czekoladą, także poziom innych słodyczy ostatnio bardzo się obniżył. Trudno znaleźć ciastka bez oleju palmowego. Jest on nawet w tak zwanych „ zdrowych ” lub „ fit ” ciastkach śniadaniowych. Uważajcie na nie. Olej palmowy jest także wypełniaczem lodów, wafelków, batonów czy chałwy. Podsumowując

Fleksitarianizm.pl
Rolada lodowa o smaku ciasteczkowo bazyliowym 124

ubijamy ją na sztywno. Partiami do żółtek dodajemy po łyżce ubitej piany z białek i śmietankę. Całość mieszamy bardzo delikatnie. Foremkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy orzechowe ciastka. Resztę ciastek blend ujemy z bazylią na gładki pył. Ciastka oraz płatki migdałowe przekładamy do lodowej masy, ponownie mieszamy. Masę przelewamy do foremki. Wstawiamy do zamrażalki na kilka

VioletoweKucharzenie
Limonkowo-kokosowy sernik na zimno 166

majowym powiewem limonkowego orzeźwienia - sernik na zimno z nutą limonki, chrupiących wiórków kokosowych i słodkiej śmietanki. LIMONKOWO - KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Składniki: (tortownica 25 cm) spód: 160 g ciastek kokosowych 60 g wiórków kokosowych 80 g masła masa serowa:  500 g sera białego mielonego 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kokosowej 110 g cukru pudru(...)żelatyny 3/4 szkl wody wierzch: 1 galaretka o smaku kiwi 200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie kiwi i płatki kokosowe do ozdoby Przygotowanie: spód: Ciastka drobno kruszymy. Dodajemy do nich wiórki kokosowe oraz rozpuszczone masła. Całość mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Przesypujemy do tortownicy i dociskamy do dna. Pieczemy przez 10 minut w 160 stopniach

Bon appetit mon amie
KRUCHO-DROŻDŻOWE KOPERTY Z POWIDŁAMI I KRUSZONKĄ 144

mówię Wam 💚💚💚 Składniki: 40 dkg mąki 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 dkg drożdży 1k. Kasi lub innej margaryny do pieczenia 2 łyzki cukru 1 mały cukier waniliowy (do posypania ciastek) 2 żółtka 3 łyżki wody powidła śliwkowe Kruszonka: przepis  tutaj Wykonanie: Mąkę, cukier, żółtka, tłuszcz siekamy nożem w misce. Dodajemy kwaśną śmietanę oraz drożdże rozkruszone i rozpuszczone(...)wykrawamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy trochę powideł śliwkowych. 2 przeciwne narożniki składamy do środka. Każde ciastko posypujemy kruszonką i cukrem waniliowym. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciastka i pieczemy ok. 20 min w temp. 185st

Walijskie Pichcenie
Kruche ciastka 151

Kruche ciastka przygotowane z mąki tortowej z delikatną nutą waniliową, bardzo maślane rozpływające się wręcz w ustach. Takie są moje dzisiejsze ciasteczka. Częstuję ich ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie(...)minut do zamrażarki. Potem wyjmij i odrywaj kulki, które wałkuj i lekko spłaszczaj. Za pomocą widelca nadaj im wzorzysty kształt. Rozkładaj na papierze do pieczenia zachowując odstępy. Kruche ciastka piecz na środkowej półce w temp. 180C przez około 15 minut bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Jak zauważysz, że się rumienią wyjmuj

Zasmakuj Kuchni
Salame di cioccolato, czyli włoskie salami czekoladowe 129

średnica 6-7 cm) 200g czekolady gorzkiej 150g masła minimum 82% 150g cukru 1 łyżka rumu (można dodać inny alkohol lub sok np. pomarańczowy) Dodatkowo: 200-250g ciastek (*) Ponadto: cukier puder do dekoracji Czekoladę należy rozpuść w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia. Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z alkoholem/sokiem. Dodać rozpuszczoną czekoladę(...)czasie udekorować cukrem pudrem.  (*) Tym razem dodałam herbatniki, ciasteczka maślane i regionalne - Cukry Nyskie .  Herbatniki są cięższe, więc warto ich dodać 250g. Jeśli również dodacie lżejsze ciastka to wystarczy pokruszyć ich mniej

Di gotuje
Ciastka owsiane 103

wspominałem przy przepisie na płatki ryżowe z owocami na śniadania płatki owsiane niekoniecznie mi podchodzą, natomiast w przypadku wykorzystania ich do ciastek sprawdzają się mega. Przepis banalny z pieczeniem zajmuje coś koło 40 min. Kompozycja oczywiście jest dowolna. Główne składniki płatki owsiane, mąka, masło, jajo i miód jako słodzik – pozostałe składniki można dowolnie modyfikować. Ja stawiam na migdały(...)dodajemy rozpuszczone masło i miód - dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajko i na samym końcu żurawinę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i formujemy ciastka z masy, zostawiamy miejsca bo ciastka trochę wyrosną. Pieczemy 15 min, po czym wyłączamy piekarnik i zostawiamy je jeszcze 10 min w piekarniku aby doszły. Następnie zdejmujemy z blachy czekamy aż przestygną i wcinamy. Wartości

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Sernik Z Serków Homogenizowanych 150

serków homogenizowanych 3 jajka osobno żółtka i białka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki cukru  3 łyżki oleju spód ciasteczkowy: 100 g ciastek maślanych lub czekoladowych(...)masła roztopionego polewa czekoladowa: 4 łyżeczki cukru 15 g masła/margaryny 2 czubate łyżeczki kakao Spód z ciasteczek 1. Ciastka kruszymy na drobno, masło roztapiamy i mieszamy z ciastkami do utworzenia mokrego piasku. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy masę ciasteczkową i mocno ugniatamy. Chowamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa 2. Żółtka

Gotowanie...to proste !
Sfogliatelle frolle - neapolitańskie kruche ciastka z semoliną i ricottą 147

eapol o poranku pachnie mocno zaparzoną kawą i ma smak sfogliatelli — cudownego ciastka z nadzieniem z ricotty, ugotowanej semoliny i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Znajdziemy je w każdym ulicznym barze i kawiarni. Obok sycylijskich cannoli , pączków graffa i nasączonych syropem bab , o których pisałem w 10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w Neapolu , to najsłynniejsze słodycze w Kampanii. Przed(...)wodę z kwiatu pomarańczy (lub kilka kropli olejku pomarańczowego), cynamon, jajko i kandyzowaną skórkę pomarańczową . Masę wymieszaj. Jeśli będzie za rzadka, możesz ją wstawić do lodówki, aby stężała. Formowanie ciastek i pieczenie sfogliatelle  Z gotowego ciasta uformuj kulki o wadze ok. 70 g. Każdą kulkę rozwałkuj na podłużny placek. Na środek nałóż farsz i ciasto zlep jak pierogi

Food Square
DOMOWE PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ 137

prawdę mało przy nich pracy, a przepis jest banalnie prosty. Nigdy więcej kupnych ciastek!!! Bo te domowe swoim smakiem pobiły wszystkie ze sklepowych półek. Dodatki do ciastek można dowolnie modyfikować. Nie musi to być posiekana czekolada, ale np. skórka pomarańczowa czy orzechy. Wszystko zależy od naszych smakowych upodobań 😉 Składniki: 220 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 2.5 szkl. mąki(...)składników. Następnie dosypujemy posiekaną czekoladę i mieszamy całość łyżką (ciasto jest bardzo gęste). Dłońmi nabieramy kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego lub trochę więcej jeśli chcemy uzyskać większe ciasteczka. Każde ciastko lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy, aż brzegi lekko się zrumienią (u mnie około 13 minut

Walijskie Pichcenie
Kruche ciasteczka z dżemem 165

podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy je folią i schładzamy minimum 30 minut.  Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3-4 mm, dowolnymi foremkami wycinamy kształty. W połowie wyciętych ciastek wycinamy dziurki (np. za pomocą nakrętki od butelki). Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w 190 stopniach 10-12 minut (do lekkiego zrumienienia). Po upieczeniu ciasteczka studzimy(...)Ciasteczka z wyciętą dziurką oprószamy cukrem pudrem, ciasteczka pełne smarujemy dżemem. Na ciastka z dżemem nakładamy ciasteczka z dziurką, układamy na paterze. SMACZNEGO! Do przygotowania ciastek użyłam foremek wielkanocnych marki Wilton dostępnych w sklepie Makowski Kredens. Foremki wykonane są z wysokiej jakości tworzywa, posiadają miękką, kolorową obwódkę ułatwiającą wycinanie. Zestaw obejmuje 4 foremki w różnych kształtach

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania