ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:9/892)

Ciasto Kinder Country 114

ciasto? Jedliście już kiedyś? Czas wykonania: 1 h 20 min (+ 6 h oczekiwań) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 20 cm x 20 cm) Składniki: Masa jasna: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 120 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (3 szklanki) Masa ciemna: 150 ml śmietany kremówki(...)wielkości formy) 20 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (½ szklanki do posypania) Przygotowanie: Masa jasna: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia. Ubić schłodzoną śmietanę kremówkę na sztywno. Następnie stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone ciągle miksując, aż powstanie śmietanowy krem. Do masy wlać wystudzoną czekoladę i zmiksować. Wsypać pszenicę i dokładnie wymieszać łyżką

KuchniaWeDwoje.pl
Czekoladowa panna cotta z sokiem pomarańczowym 155

szklanki mleka 3,2% 100 g białej czekolady Dwie łyżeczki żelatyny zalać 1/4 szklanki zimnego mleka i odstawić, aby żelatyna napęczniała. Resztę mleka wlać do garnuszka razem z kremówką. Podgrzewać na małym ogniu, aż pojawią się pierwsze bąbelki powietrza i ściągnąć z ognia. Dodać napęczniałą żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Następnie wrzucić połamaną na kostki czekoladę. Delikatnie mieszać(...)masa stanie się jednolita. Przestudzić do temperatury pokojowej. Połowę czekoladowej kremówki rozlać do małych słoiczków i wstawić do lodówki. Resztę trzymamy w temperaturze pokojowej. Trzy łyżeczki żelatyny zalać 1/4 szklanki soku pomarańczowego i odstawić. Resztę soku zagotować i osłodzić cukrem. Ilość cukru zależy od tego jak słodką chcemy galaretkę. Zestawić z ognia, dodać napęczniałą żelatynę i mieszać, aż się rozpuści

https:KKuchniaMniam
Rolada orzechowa z kremem czekoladowym - bezglutenowa 198

upieczone z mielonych, prażonych orzechów laskowych, już podczas pieczenia pachnie obłędnie. Krem to już czysta poezja smaku! Najsmacznieszy krem czekoladowy na świecie, zarazem najprostszy i najłatwiejszy. Serek mascarpone, śmietana kremówka i dobre kakao. Kombinowałam z różnymi super czekoladami, a najprostsze rozwiązanie okazało się najcelniejsze. Ach...smak i kolor, naprawdę polecam! Ta przepyszna rolada kończy propozycję świątecznych słodkości. WSZYSTKIM CZYTELNIKOM MOJEGO(...)NARODZENIA! Składniki na ciasto: 4 jajka L 100 g cukru/ksylitolu 120 g prażonych, mielonych orzechów laskowych+ do posypania biszkoptu Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego rumu/likieru orzechowego 1/2 słoiczka ulubionego dżemu Dodatkowo : posiekane orzechy laskowe 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Ferrero Rocher 763

Mocno czekoladowe ciasto, którego konsystencja oraz smak przypomina "coś" pomiędzy biszkoptem, a brownies - i z pewnością jest to przepyszna kombinacja! Do tego równie smakowita masa na bazie delikatnej śmietany kremówki i uwielbianej przez wielu Nutelli , a s łokie d zieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której wierzch zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym ciastem. Mmm... Ciasto Ferrero(...)oleju szklanka brązowego cukru 1/2 szklanki białego cukru cukier waniliowy 200 g mąki 40 g kakao 1/2 łyżeczki sody łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 400 ml śmietany kremówki 36% (schłodzonej) 250 g Nutelli (w temp. pokojowej) 1-2 fixy do ubijania śmietany Polewa: 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% łyżka wódki ok. 100 g orzechów laskowych Ciasto

Słodka Strona
Dyniowe tiramisu 132

Polecamy serdecznie :)  Inspiracje na przepis zaczerpnęłyśmy ze strony Moje Wypieki. Ilość porcji: 8 słoiczków (125g) Składniki: Na tiramisu: 250g mascarpone (1 opakowanie) 200g puree z dyni 100ml śmietany kremówki Ok 100g podłużnych biszkoptów (mogą być wysuszone) 2-3 łyżki cukru pudru Łyżeczka cynamonu Szczypta imbiru Szczypta gałki muszkatołowej Pół szklanki zaparzonej mocnej kawy rozpuszczalnej (może być z alkoholem jeśli(...)deser jest tylko dla dorosłych) Dodatkowo: 100ml śmietany kremówki Łyżeczka cukru pudru Cynamon lub kawa rozpuszczalna do oprószania Serek mascarpone, śmietana kremówka oraz puree powinny być schłodzone. Mascarpone wraz ze śmietaną kremówką i cukrem ubijamy na bitą śmietanę. Pod koniec miksowania dodajemy puree z dyni oraz przyprawy. Miksujemy do połączenia składników, kosztujemy i w razie konieczności doprawiamy. Biszkopty kruszymy

Kolizje Smaków
Lody kajmakowe bez jajek i maszyny 178

Przepyszne lody na bazie masy kajmakowej i kremówki. Niewielki dodatek masła orzechowego sprawia, że mają delikatny orzechowy posmak. Do tego polewa kajmakowa i orzeszki ziemne :) Lodów w trakcie mrożenia nie trzeba mieszać. Polecam! 2 1/2 szklanki kremówki 30% 460 g masy kajmakowej 3 łyżki masła orzechowego orzeszki ziemne solone Masę kajmakową przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką kremówki. Podgrzewać(...)małym płomieniu, aż kajmak się rozpuści. Dodać masło orzechowe i również połączyć. Kiedy powstanie jednolita masa odlać pół szklanki na polewę. Pozostałe 1 1/2 szklanki dobrze schłodzonej kremówki ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w masę kajmakową. Przełożyć do pojemnika do mrożenia i wstawić do zamrażarki na parę godzin. Gotowe lody polać odlaną masą i posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Gdyby

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe lody karmelowe dla dzieci 193

Lody z dodatkiem czekolady karmelowej, która nadaje delikatny i aksamitny smak karmelu. Jako chrupiący dodatek płatki śniadaniowe moich dzieci. 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady karmelowej 2 żółtka 2 łyżki cukru brązowego zbożowe płatki śniadaniowe w kształcie ciasteczek Czekoladę połamać na części i przełożyć do miseczki. Pół szklanki śmietanki kremówki zagotować i natychmiast zalać nią czekoladę. Delikatnie mieszając(...)rozpuścić czekoladę w kremówce. Żółtka utrzeć do białości z cukrem i ciągle ucierając wlewać gorącą czekoladę. Wszystko razem wymieszać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Pozostałe pół szklanki kremówki ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w czekoladową masę. Wstawić do zamrażalnika na parę godzin. Gotowe lody podawać razem ze zbożowymi płatkami śniadaniowymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dla dzieci , Lody

https:KKuchniaMniam
Runo leśne czy leśny mech a może arbuz? 151

arbuzowy. A całość deseru naśladuje właśnie arbuza. I całkiem nieźle mu to wychodzi. :) Przepis na Runo Leśne znajdziecie tutaj: Runo Leśne - klik.   W deserze zamieniłam krem na bazie kremówki na mieszany (mascarpone+kremówka). Przepis na krem podawałam już przy okazji muffin, abyście jednak nie musieli klikać na różne linki, podaję poniżej: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany(...)kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o smaku arbuza Kremówkę ubij na sztywno, zmniejsz obroty miksera i dodaj do kremówki serek mascarpone oraz galaretkę. Miksuj tylko do połączenia się składników. Jeśli chcesz, aby Twoja galaretka miała bardziej intensywny kolor, dodaj do całości odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Aby uzyskać jaśniejszą barwę ciasta wystarczy zmniejszyć w przepisie ilość szpinaku do 200 gramów

Garniec Magalie
Na Dzień Kobiet. I na urodziny. A może na Wielkanoc...? 145

kakao nasączenie: 1 łyżka likieru kawowego mus kawowy: 65 ml mocnej kawy 80 g cukru 2 żółtka 1 listek żelatyny 60 g miękkiego masła 125 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 30 g bezików mus czekoladowy: 90 g ciemnej czekolady (70%) 250 ml śmietany kremówki (38%) galaretka: 200 ml gorącej,  mocnej kawy 2 łyżeczki cukru 3 listki żelatyny dekoracja: bezy(...)budyniu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przełożyć do miski, miksować przez około 10 minut, aż masa całkowicie wystygnie. Po kawałeczku dodawać miękkie masło, cały czas miksując.  Kremówkę ubić na sztywno, dodać do kremu, delikatnie mieszając łyżką. W formie ułożyć biszkopt, zapiąć obręcz, nasączyć likierem. Wylać krem kawowy, posypać pokruszonymi bezikami. Schłodzić w lodówce. 75 ml kremówki zagotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki kakaowe z kremem mocno czekoladowym 156

Składniki: 90 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 2 duże jajka 150 g mąki pszennej  łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao Nesquik 70 ml  śmietany kremówki 36% 60 ml mleka Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim i za każdym razem zmiksować do połączenia się składników. Proszek(...)pieczenia, mąkę i kakao przesiać, dodać do masy maślanej. Następnie dodać śmietanę kremówkę i mleko. Całość delikatnie wymieszać- na najmniejszych obrotach miksera. Gotową masę rozłożyć pomiędzy papilotki do 3/4 ich wysokości. Gotowe muffinki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 25 minut bądź do tzw. suchego patyczka- uważać aby ich nie przesuszyć.  Krem czekoladowy

Krakowskie smaki Ani
Kremówka 6534

Kremówka- jej nie mogłoby zabraknąć na blogu! Dwa blaty ciasta francuskiego przełożone kremową masą i bitą śmietaną, obsypane cukrem pudrem. Kremówka od zawsze kojarzy mi się z naszym papierzem, który 16 czerwca 1999 roku podczas pielgrzymki w Wadowicach z uśmiechem wspominał swoje ulubione ciasto, mówiąc: "Po maturze chodziliśmy na kremówki. Że myśmy(...)wszystko wytrzymali, te kremówki po maturze..." Serdecznie polecam :) Składniki: Masa kremowa: 1,5 szkl mleka 1,5 szkl śmietany 36% 3 żółtka 1/2 szkl cukru 1 op cukru waniliowego (lub nasionka z 1 laski wanilii) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła Bita śmietana: 500 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru

Nastoletnie Wypiekanie
Gruszki w sosie 183

zastanawiałam. Gruszki i karmel to bowiem połączenie wyborne, które podbiło niejedno podniebienie. Przygotowałam więc lekko korzenny karmel, w którym poddusiłam owoce. Pozostały syrop za pomocą niezbędnej w mojej kuchni kremówki zamieniłam w pyszny, gęsty sos. Nadal jednak czegoś brakowało... Szybko więc upiekłam bezy z dodatkiem cynamonu (sezon na korzenne przyprawy bowiem w pełni), które zwieńczyłam chmurą bitej śmietany i gruszkami(...)porcje) bezy: 3 białka 165 g cukru 1 łyżeczka cynamonu gruszki w sosie karmelowym: 4 gruszki 110 g cukru 25 ml gorącej wody 25 g masła 90 ml śmietany kremówki (38%) 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki (38%) Cukier wymieszać z cynamonem. Białka ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kremówka 336

Wieki jej nie robiłam. Przyznaję, że nie jest to moje topowe ciasto, za którym pójdę w ogień i bez którego żyć nie mogę Nigdy jej nie zamawiam w kawiarenkach, kremówki – napoleonki to nie moja bajka smakowa. Zrobiłam na życzenia mojego męża. Od dłuższego czasu wspominał, że z chęcią skosztowałby kremówki. I nie żałuje. Szybka w przygotowniu i bardzo smaczna(...)chęcią sięgnęłam po kolejny kawałek a moje wyobrażenie smakowe na temat kremówki uległo zmianie. Jest pysznie. Składniki na ciasto: 2 blaty ciasta francuskiego Ciasto francuskie wykładamy na dużą blachę, na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, do zarumienienia. W trakcie pieczenia nakłuwamy widelcem, gdyż ciasto się puszy i rośnie. Krem budyniowy

Made By Mom And Son
Traditional English Trifle - angielski przekładaniec 246

mini wersje w szklanych pucharkach. Spróbujcie koniecznie, bo warto :) Składniki (na formę o średnicy 20 cm, wysokości 15 cm) : Krem Custard: 1 litr mleka 3,2% 125 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 8 żółtek 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej Biszkopt: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3 jajka Dodatkowo: pół słoika(...)cherry. Można w zamian użyć wina Madera)  Warstwa owocowa: 500 g truskawek 500 g malin 2 łyżki cukru 2 łyżki wina Cream Sherry Bita śmietana: 350 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Krem custard: 1. Do garnka z grubym dnem wlać mleko, śmietanę kremówkę i ekstrakt waniliowy. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając

Domowa Cookierenka Agi
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady 1756

smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i ładnie prezentujący się tort czekoladowy którego spody są delikatne, wilgotne, a masa jedwabista, aksamitna przygotowana jedynie na bazie śmietanki kremówki oraz czekolady. Tort idealny dla wielbicieli czekolady, jego smak jest wyjątkowy i z pewnością urzeknie niejednego łakomczucha.   Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Składniki: Ciasto(...)oleju 2/3 szklanki brązowego cukru niepełne 1/2 szklanki białego cukru cukier waniliowy 150 mąki 30 g kakao 1/3 łyżeczki sody plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 400 ml śmietanki kremówki 150 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie

Słodka Strona