ciasteczka - 38923 przepisów (strona:945/2595)

Sernik nutellowy 127

Pyszny i zachwycający wyglądem serniczek. Taka sernikowa „zebra”:) Sernik nie jest trudny do wykonania. Wbrew pozorom nie jest też za słodki. Spód: 140 g ciasteczek digestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru(...)nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm) wykładamy na dnie papierem do pieczenia, a następnie rozprowadzamy przygotowaną masę ciasteczkową. Do misy miksera wbijamy jajka, wsypujemy cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ubijamy razem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy. Następnie do miski dodajemy

Smaki Na Talerzu
Mus daktylowy 96

jest mus z daktyli. Daktyle, banany i kakao. Można nim posmarować wierzch tortu, zamrozić w foremkach do kostek lodu, przygotować w wysokiej szklance warstwowy deser z dodatkiem jogurtu, pokruszonych ciastek czy innych słodkich mas, bitej śmietany, udekorować świeżymi lub suszonymi owocami. Mus daktylowy o głębokim kolorze, w którym słodycz przełamuje kakao, jest świetny! nawet na kanapki, np. jako zdrowy

Zasmakuj Kuchni
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 134

Banalnie prosta pasta jajeczna z suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej i posiekaną natką pietruszki. Błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealna na kanapki dla zabieganych. Polecam również klasyczną

Oryginalny smak
Sernik miodowo-cynamonowy 151

białej czekolady) i chyba tylko ta jego „ciężkość” mi przeszkadzała, czy raczej rozczarowała. Może to po prostu nie był czas na tego typu deser?;) Spód: 200 g ciasteczek maślanych 80 g masła 1 op. cukru waniliowego (16g) 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka cynamonu Masa: 500 g twarogu sernikowego (ja użyłam Mój Ulubiony z wiaderka) 3 łyżeczki(...)śmietanki 36% 250 g mascarpone 1/2 szklanki miodu (można dać ciut mniej) sok z połowy cytryny Dodatkowo: cynamon i kakao do posypania Masło roztapiamy na małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Dodajemy przestudzone masło, cukier oraz imbir i cynamon, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą ciasteczkową wylepiamy dno i boki tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Żelatynę zalewamy niewielką ilością

Smaki Na Talerzu
domowe bułeczki z masłem czosnkowo pietruszkowym 94

składniki: 450 g mąki 8 g drożdży świeżych 250 ml letniego mleka 30 g masła, roztopionego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: do smarowania bułek

Domowy Smak Jedzenia
domowy chleb powszedni 95

składniki na jeden bochenek: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g drożdży, świeżych 150 ml wody, letniej 125 ml mleka, letniego 30 g masła, roztopionego

Domowy Smak Jedzenia
kuleczki daktylowe z migdałami i żurawiną 125

składniki na ok. 14 szt: 100 g daktyli 15 g kakao 30 g migdałów 30 g żurawiny suszonej 1 łyżka oleju kokosowego gorąca woda do namoczenia

Domowy Smak Jedzenia
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 124

miksowania - powoli wlewać ostudzoną, ale płynną czekoladę. Masę wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość. Na dnie tortownicy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kompocie wiśniowym. Na ciastka wyłożyć krem i ponownie umieścić biszkopty (już bez maczania!). Następnie należy poukładać odsączone wiśnie. Całość zalać tężejącą galaretką i schłodzić w lodówce do momentu całkowitego jej zastygnięcia. (*) Jeśli śmietanka

Di gotuje
Kokosowo-pomarańczowy pudding z tapioki 104

Pudding z tapioki na bazie mleka kokosowego z dodatkiem skórki pomarańczowej i imbiru. Aromatyczny, pyszny, smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ugotowane kuleczki tapioki

Oryginalny smak