świetnej jakości. Producent podpowiada, by worek pozostawić w miejscu przewiewnym i zacienionym i tak też zrobiłam. A jak przechowywałam pieczywo do tej pory? W dużej, ozdobnej puszce po ciastkach ;) A w środku, w woreczku lub papierowej torebce, w których zostało kupione. Natomiast domowe bułki zawsze kładłam na talerzyku i przykrywałam bawełnianą ściereczką. Przejdźmy do testu z chlebem kupionym
Mienta blogOd dłuższego czasu chodziło mi po głowie zrobienie domowych czekoladowych lodów. Chciałam jednak, żeby do ich przygotowania wystarczył tylko mikser. Zrobiłam je na bazie czekoladowego ganachu
Ciastkozercyskładniki na ciasto ucierane: 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru 2 jajka 100 g masła, w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka cukru wykonanie: Miękkie
Domowy Smak Jedzeniauwielbiają eksperymenty kulinarne. Zdecydowanie należę do drugiej grupy – uwielbiam próbować nowych smaków, przygotowywać nieznane potrawy i wymyślać całkiem nowe. Z ciekawszych eksperymentów mógłbym wymienić ciastka z ciecierzycy, w których w ogóle nie czuć tytułowego strączka, czy makaron z pesto z pistacji
Vegan TasteDzisiaj pyszna przekąska lub dodatek do obiadu. Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, więc korzystajmy z tego warzywa póki możemy. Są nie tylko smaczne, ale
Oryginalny smakNie miałam najmniejszych problemów, żeby znaleźć ładne truskawki do przygotowania tego wpisu dlatego na ciastkożercach oficjalnie uważam sezon truskawkowy za otwarty :) Dziś proponuję delikatne jogurtowe babeczki
Ciastkozercycieście rozkładamy rabarbar, starając się nie dodać zbyt dużo soku (jeśli zostanie, nie wylewajcie go- to pyszny rabarbarowy syrop). Z pozostałego ciasta możemy wyciąć jakieś ozdoby foremkami do ciastek, lub zrobić klasyczną plecionkę. Ważne, żeby w wierzchiej warstwie było kilka otworów, żeby nadzienie mogło w miarę swobodnie bąbelkować. Gotowe ciasto smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy grubym cukrem i wstawiamy
les mirabellesskładniki na ciasto szpinakowe: 260 g mąki orkiszowej lub pszennej 130 g świeżego szpinaku 170 g cukru 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 150 ml oleju
Domowy Smak JedzeniaWspaniałe ciasteczka ,szczerze polecam. Czy wymagają wprawy? Raczej cierpliwości są trochę chimeryczne jak beza ale warto uzbroić się w cierpliwość i upiec. Przepisów jest bardzo dużo. Długo szukałam najprostszego z możliwych i jest. Postępujcie zgodnie z instrukcją i będziecie mieć swoje makaroniki których użyłam do dekoracji tortu mojej córki. Zapraszam Składniki 125 g mąki … Czytaj dalej Makaroniki-francuskie ciasteczka
gotuj ze mnąBardzo lubię własnoręcznie robione prezenty. Naprawdę. Szczególnie jeśli są słodkie i można je zjeść ;) i taką propozycję mam dla Was na zbliżający się Dzień Matki. Babeczki
CiastkozercyPyszne, lekko wilgotne z dużą ilością bakalii – takie babeczki marchewkowe lubię najbardziej. W dodatku można się bezkarnie zajadać, bo skoro z marchewki to prawie jak
CiastkozercyCześć :D Ciasteczko, kawa i ulubiona książka albo serial. Niektóre z nas pewnie czas spędzą na wyśmienitej kolacji z bliską osobą :D Tym, co spędzają święto przed TV czy komputerem i tym, co mogły oderwać się od domowych obowiązków życzę, by każdy dzień był świętem :D Tym, które spędzają ten czas w pracy podwójnie tego życzę(...)wielu innych obowiązków. Znajdźmy czas tylko dla siebie :D Miejmy zawsze obok siebie kochane osoby, to jest szczęście <3 Zapraszam na kawę i ciastko :D O ciasteczku jutro. Dziś ....świętuję :D pozdrawiam serdecznie i do jutra
Pieprzyć z Fantazjąpokruszonych herbatników * 1/4 kostki masła Na polewę: * tabliczka czekolady mlecznej * 1/5 kostki masła * 2 łyżki wody * 2 łyżki cukru - opcjonalnie Herbatniki zblendowałam dość drobno. Masło rozpuściłam i połączyłam z ciastkami. Uzyskaną masą wylepiłam blaszkę ( 25x21 cm) wcześniej wyłożoną pergaminem do pieczenia. Spód podpiekłam 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam
Pieprzyć z Fantazjądodajemy rozmieszane jajka. Miksujemy na gładką masę. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kruszonkę wyjmujemy z zamrażarki i za pomocą foremki do ciastek wycinamy kółeczka o średnicy naszych ptysi. Na każdego nakładamy krążek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut, aż ptysie urosną, a warstwa kruszonki zamieni się w chrupiącą skorupkę
Mienta blogUwielbiam lawendę! Może dlatego, że zawsze rosła w ogrodzie mojej Mamy, albo dlatego, że w domu mojej Babci wiszą w szafach te urocze małe woreczki, które
Ciastkozercy