Jako że na początku maja czeka mnie kolejne urodzinowe przyjęcie – tym razem mojego syna 2 latka, testuję ciasta, które nadawałyby się na spód tortu zamiast
CiastkozercyPonieważ po przerwie wróciłam do treningów siłowych, po świętach miałam małą przerwę w blogowaniu. Niestety torty, świeże pieczywo i góry ciastek nie bardzo idą w parze z dietą, a mega zakwasy zdecydowanie odbierają ochotę do przesiadywania w kuchni ;) Teraz, gdy pierwszy szok minął, powolutku wracam do dawnej rutyny, a tym samym do wypieków, fotografowania… Czytaj dalej Zdrowe muffiny
brunetkawkuchniskładniki: 1 mango 200 ml kefiru lub jogurtu naturalnego 100 ml wody 1 łyżeczka miodu lub do smaku wykonanie: Miąższ mango przekładamy do kielich blendera lub
Domowy Smak Jedzeniawyschło. Z ciasta lepić kulki wielkości małego orzecha włoskiego, wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut . Smacznego! Podobne przepisy na ciastka znajdziesz tutaj: kokosowe owsiano-kokosowe
Kurnikowopieczenia i masło orzechowe. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników (ja zrobiłam to ręcznie) 4. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu z obu stron 5. KAKAOWE MINI PLACUSZKI-OSZUKANE CIASTKA Składniki: -80 g mąki gryczanej -pół łyżeczki kakao ciemnego -woda -wedle uznania słodzik/cukier Przygotowanie: Mąkę i kakao zalewamy stopniowo wodą i mieszamy do powstania lekko lejącej konsystencji (dosładzamy
Zdrowie i pysznie na talerzuSamodzielne zrobienie masła wielu z nas może wydawać się trudne. W rzeczywistości wcale takie nie jest. Wystarczy tłusta śmietana i mikser aby w domowym zaciszu przygotować
Oryginalny smakskładniki: ok. 200 g makaronu kokardki 1 pęczek zielonych szparagów 1 garść rukoli ok. 7 pomidorków koktajlowych lub więcej listki bazylii wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej
Domowy Smak JedzeniaOstatnio często to piszę, ale znowu mam dla Was petardę. Takie pierożki bezglutenowe marzyły mi się już jakiś czas. Zrobienie ich bez pszenicy to jednak jest
PaleoLifeskładniki: 1/2 pęczka rzodkiewek 1 duży ogórek ok. 100 g rukoli 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka ziarenek lnu wykonanie: Nasionka lnu podprażamy na suchej patelni. Rzodkiewkę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto szpinakowe: 450 g mrożonego szpinaku 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżka mąki 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniamogą zgęstnieć). Śmietankę ubić na sztywno i nadal miksując - cienkim strumykiem wlać zimne galaretki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na jej dnie równomiernie ułożyć biszkopty. Na ciastka przelać masę. Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi
Di gotujedobrego jedzenia, piękna pogoda i po prostu domowy odpoczynek. Przygotowałam dla moich łasuchów między innymi magdalenki z książki Ani Włodarczyk "Retro kuchnia". Bardzo fajny, łatwy przepis na pachnące masłem ciastka. Magdalenki z porzeczkami 3 jajka 130 g cukru 20 g mąki pszennej 10 g proszku do pieczenia skórka z 1 cytryny 20 g płynnego miodu 60 ml mleka
Dzieje kuchennej Wiewiórykruszonych herbatników z dodatkiem masła. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 200 gram masła ¾ szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ flakonika olejku waniliowego spód: 200 gram ciastek maślanych od Cukry Nyskie Petit Beurre 100 gram masła dodatkowo: puszka brzoskwiń Przygotowanie: W misce mieszamy ser z wiaderka, jajka, roztopione i wystudzone masło, cukier, mąkę ziemniaczaną i olejek. Całość
Życie zaczyna się w kuchniskładniki: 1000 g ziemniaków 120-160 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy odstawiamy do
Domowy Smak Jedzenia