mieszam łyżką. Na koniec dodaję pociętą na kawałki czekoladę oraz posiekane orzechy, delikatnie mieszam. Z masy formuję kulki orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Ciastka piekę przez 17-20 minut w 175 stopniach (grzałka góra-dół
JejKuchniaskładniki na ciasto drożdżowe: 500-550 g mąki 50 g drożdży 4 żółtka 150 g cukru 100 g masła, roztopionego 200 ml mleka, letniego 1/2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaDelikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień
Oryginalny smakskładniki: 500 -550 g mąki 50 g drożdży 100 g masła, roztopionego 150 g cukru 200 ml mleka, letniego 4 żółtka 1 szczypta soli wykonanie: Drożdże
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto drożdżowe: 400-450 g mąki 50 g drożdży 3 żółtka 100 g cukru 100 g masła 180 ml mleka, letniego 1/2 łyżeczki soli
Domowy Smak Jedzeniatortowej i 20 g skrobi kukurydzianej. Ciasto biszkoptowe z mlekiem skondensowanym identycznie, jak Rolada Huragan wyszło puszyste, wilgotne, lekkie i sprężyste niczym gąbka. Z powodzeniem nada się na torty, ciastka tortowe, wszędzie tam, gdzie może zastąpić tradycyjny biszkopt… i nie tylko. Dzięki nietypowej strukturze powinno zasmakować nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Przepis pochodzi ze strony Jeannietay
mojewypiekiinietylkomasa zacznie gęstnieć. Gotowy budyń odstaw na ok. 30 minut do przestygnięcia. Budyń podziel na dwie części. Jedną z nich wyłóż na herbatniki, a następnie przykryj ją drugą warstwą ciastek. Na drugą warstwę herbatników wyłóż drugą warstwę masy budyniowej, ją również przykryj herbatnikami. Na wierzch ciasta połóż winogrona, tak aby pokryły całą powierzchnię tortownicy. Galaretkę przygotuj według instrukcji
365 dni dookoła kuchniskładniki: 225 g mąki 100 g miodu 90 g cukru 75 g margaryny 125 ml śmietany, zwykłej 2 jajka, żółtka oddzielone od białek 1/2 łyżeczki kakao
Domowy Smak Jedzeniamasę mleczną. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie ciastek i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach gorzką lub mleczną czekoladę. Gotowe ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Artykuł
Smakowite DaniaDzisiaj tradycyjna polska zupa – krupnik . Smaczny, sycący i oczywiście na wywarze mięsnym. Do jego przygotowania użyłam udek z kurczaka, ale można zastąpić je skrzydełkami, żeberkami
Oryginalny smakblachę o wymiarach 19 x 32 cm 250 g serka mascarpone 1l śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli 400 g herbatników kakaowych oblanych czekoladą 200 g ciastek rurki Wiórki kokosowe Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Na jej dno wyłóż herbatniki, tak aby ściśle przylegały do siebie. Do miski przelej śmietanę, dodaj szczyptę soli i cukier puder. Ubijaj
365 dni dookoła kuchniKrem kakaowy to właściwie czekoladowa wersja kremu budyniowego , wszystko, co trzeba zrobić, to dodać trochę kakao. Jest bardzo stabilny, sztywny, idealny do dekoracji tortów i babeczek
Ciastkozercyskładniki na ciasto drożdżowe: 500-550 g mąki 150 g cukru 50 g drożdży 180 ml mleka, letniego 4 żółtka 100 g masła, roztopionego 1/2 łyżeczki
Domowy Smak Jedzeniamożna znaleźć m.in. w Lidlu) oraz mascarpone zachwyciła mnie przy okazji ostatniego tortu z malinami. Do środka oczywiście niezbędne są pokruszone ciastka Oreo. Wierzch również dobrze jest ozdobić ciasteczkami. Torcik jest naprawdę pyszny, krem rozpływa się w ustach. I choć fanką samych ciastek Oreo nie jestem, to w tym torcie, zwłaszcza jak nabierają wilgoci, smakują po prostu fantastycznie. Tort(...)Oreo bardzo delikatnie wymieszać. 3/4 masy przełożyć na dolny blat, rozsmarować równomiernie. Przykryć górnym blatem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostałą część masy, rozsmarować na górze i bokach. Wierzch ozdobić ciasteczkami Oreo. Następnie wsadzić do lodówki. *Można też upiec biszkopt na dwa razy - składniki dzielimy wtedy przez pół
Healthy food explorer