ciasteczka - 38126 przepisów (strona:952/2542)

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami 178

Makaron cannelloni nadziewany mięsem mielonym, papryką, cukinią i pomidorami, zapiekany z sosem beszamelowym i parmezanem. Pycha! Połączenie doskonałe, szczególnie dla miłośników włoskich smaków . To idealny pomysł

Oryginalny smak
kremówka z bitą śmietaną – bez pieczenia 394

składniki: ok. 54 szt. krakersów (ilość zależy od ich wielkości) 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 łyżka mąki pszennej (płaska

Domowy Smak Jedzenia
koreczki caprese 126

składniki: 12 szt. pomidorków koktajlowych 12 szt. mini kulek mozzarella 12 szt. listków bazylii lub więcej ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Na szpatułki nabijamy kuleczkę mozzarelli

Domowy Smak Jedzenia
Ślimaczki z ciasta francuskiego 158

ciasto. Dodać też pokrojony w kostkę ser typu feta. 3. Całość zwinąć w rulon. Pokroić w plastry o grubości 2cm. Ułożyć na płasko na blaszce do pieczenia. wierzch ciastek posypać ziołami prowansalskimi. 4. Piec ok 20 minut w 200 st.C (góra-dół). Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
sałatka z rukolą, mozzarellą, pomidorkami i ziarnami 168

składniki: 1 opakowanie rukoli ok. 250 g pomidorków koktajlowych 150 g kuleczek mini mozzarelli 2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami pini Helio pieprz wykonanie: W

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto shrek 127

opakowania budyniu waniliowego - 2 łyżki cukru waniliowego - szczypta soli - 500 g śmietany 36 % - 3 opakowania galaretki zielonej - 2 łyżki cukru pudru - 900 ml zielonego soku - 2 opakowania ciastek delicji Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dodajemy cukry. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę. Ciasto przekładamy

Zainspirowana w kuchni
Lukier królewski 85

Idealny do dekoracji wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów. Można dostosowywać jego gęstość do potrzeb i wyczyniać prawdziwe cuda. Odrobina barwników i nie ma rzeczy niemożliwych! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 jajko – potrzebujemy tylko białko(...)rysowaniu konturów jak również do tworzenia napisów na ciastach i tortach. Rzadki – dodajemy odrobinkę więcej wody i gotowe – rzadkiego lukru używamy do wypełniania konturów.   Wskazówki do lukrowania: Lukrując ciasteczka lub tworząc lukrowe rysunki, warto zacząć od obrysowania konturów bardzo gęstym lukrem – białym lub w kolorze danego elementu. Gdy ten zacznie trochę tężeć (prawie od razu), można wypełniać wzory rzadkim

Za drzwiami kuchni
Spaghetti z pesto (pesto alla genovese) 186

Dzisiaj kuchnia włoska, do której mam słabość. Makaron spaghetti z pachnącym i pysznym pesto ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, czosnku, oliwy z oliwek i parmezanu. To

Oryginalny smak
herbatka z forsycji wg dr Henryka Różańskiego 129

składniki: 10-15 g kwiatów świeżych lub suchych 500 ml gorącej wody spirytus do zwilżenia kwitków wykonanie: Kwiatki forsycji zwilżamy spirytusem, następnie zalewamy wrzącą wodą i

Domowy Smak Jedzenia
koktajl z mango i awokado 157

składniki: 1 mango, miąższ 1/2 awokado sok z 1/2 limonki ok. 250 ml wody opcjonalnie miód do smaku wykonanie: Miąższ mango i awokado przekładamy do kielich

Domowy Smak Jedzenia
Torcik śmietanowy na zimno 172

Herbatniki kruszymy na bardzo drobno np. wałkiem do ciasta. Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Herbatniki łączymy z rozpuszczonym masłem i robimy tzw. mokry piasek. Przesypujemy do blaszki, wyrównujemy i dociskamy ciastka do dna. Wstawiamy spód torciku do lodówki. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 3/4 szkl gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Borówki myjemy i lekko osuszamy. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ciasto śnieżny puch 305

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) 129

Torcik z musem czekoladowym, lekki jak chmurka, rozpływający się w ustach, bajecznie smaczny. Niestety trudno poprzestać na jednej porcji ;) polecam Wam serdecznie :) SKŁADNIKI 200 g czekoladowych ciasteczek 100 g masła 100 g cukru 400 g śmietany kremówki  200 g gorzkiej czekolady 16 g żelatyny w listkach (ok. 8 sztuk)* 3 białka(...)cacao amaro foglie di menta per decorazione * potete sostituire la gelatina in fogli con quella in polvere, ca. 32 grammi (8 cucchiaini) PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tortu rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą   wykładamy do okrągłej formy o średnicy 20 cm,  wyrównując wierzch i wciskając

La grande e la piccola cuoca
spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego 147

*składniki: ok. 300 g makaronu spaghetti 100 g liści czosnku niedźwiedziego 25 g pestek dyni Helio 70 ml oleju np. słonecznikowego ok.1 łyżka soku z cytryny

Domowy Smak Jedzenia