ciasteczka - 39423 przepisów (strona:944/2629)

SERNIK Z MUSEM Z OWOCÓW LEŚNYCH 174

deser do popołudniowej kawki. Każdy będzie chciał dokładkę – gwarantuję! Lekki, puszysty, delikatny …. dla każdego! Mam już pomysł na kolejną wersję! Wypatrujcie! SKŁADNIKI : ( 24×26 cm ) SPÓD: * ciasteczka kruche np. owsiane – ok. 200 g * masło – ok.100 g MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 750 g * śmietana 36% – 250 ml * jajko(...)cytryny – 2 łyżki * cukier – 100 g * żelatyna spożywcza – 28 g Ps. spód możemy przygotować również z herbatników, bez mielenia. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Ciasteczka miksujemy na pył, zalewamy masłem, dokładnie mieszamy i wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. MASA SEROWA: Wszystkie składniki wyciągnijcie co najmniej godzinę wcześniej z lodówki. Wszystkie składniki wkładamy do misy, mieszamy kilka sekund

Ostra na Słodko
Wegańskie babeczki czekoladowe 135

jeden z moich pierwszych wegańskich wypieków, dlatego sięgnęłam po pomysł do specjalisty czyli Marty Dymek z bloga jadłonomia.com . Skład mojego ciastka został identyczny jak u Marty, zmieniłam jedynie czekoladową polewę upraszczając ją i formę ozdoby. Wyszło naprawdę przepysznie, bardzo delikatnie i z idealnym lekko wilgotnym ciastem. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny

nietylkopasta.pl
domowe bułki grahamki na maślance 174

składniki: 100 g mąki razowej 400 g mąki orkiszowej lub pszennej 250 ml maślanki, letniej 25 g drożdży świeżych 20 g masła roztopionego lub oleju 1

Domowy Smak Jedzenia
tort serduszko dla babci i dziadka 126

Do złożenia toru w kształcie serduszka użyłam 3 blaty kwadratowe: kakaowy, makowy, orzechowy oraz 3 blaty okrągłe: dwa biszkoptowe jasne i jeden biszkoptowy kakaowy. składniki na

Domowy Smak Jedzenia
Sernik nutellowy 177

Pyszny i zachwycający wyglądem serniczek. Taka sernikowa „zebra”:) Sernik nie jest trudny do wykonania. Wbrew pozorom nie jest też za słodki. Spód: 140 g ciasteczek digestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru(...)nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm) wykładamy na dnie papierem do pieczenia, a następnie rozprowadzamy przygotowaną masę ciasteczkową. Do misy miksera wbijamy jajka, wsypujemy cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ubijamy razem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy. Następnie do miski dodajemy

Smaki Na Talerzu
Mus daktylowy 133

jest mus z daktyli. Daktyle, banany i kakao. Można nim posmarować wierzch tortu, zamrozić w foremkach do kostek lodu, przygotować w wysokiej szklance warstwowy deser z dodatkiem jogurtu, pokruszonych ciastek czy innych słodkich mas, bitej śmietany, udekorować świeżymi lub suszonymi owocami. Mus daktylowy o głębokim kolorze, w którym słodycz przełamuje kakao, jest świetny! nawet na kanapki, np. jako zdrowy

Zasmakuj Kuchni
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 176

Banalnie prosta pasta jajeczna z suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej i posiekaną natką pietruszki. Błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealna na kanapki dla zabieganych. Polecam również klasyczną

Oryginalny smak
Sernik miodowo-cynamonowy 189

białej czekolady) i chyba tylko ta jego „ciężkość” mi przeszkadzała, czy raczej rozczarowała. Może to po prostu nie był czas na tego typu deser?;) Spód: 200 g ciasteczek maślanych 80 g masła 1 op. cukru waniliowego (16g) 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka cynamonu Masa: 500 g twarogu sernikowego (ja użyłam Mój Ulubiony z wiaderka) 3 łyżeczki(...)śmietanki 36% 250 g mascarpone 1/2 szklanki miodu (można dać ciut mniej) sok z połowy cytryny Dodatkowo: cynamon i kakao do posypania Masło roztapiamy na małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Dodajemy przestudzone masło, cukier oraz imbir i cynamon, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą ciasteczkową wylepiamy dno i boki tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Żelatynę zalewamy niewielką ilością

Smaki Na Talerzu
domowe bułeczki z masłem czosnkowo pietruszkowym 129

składniki: 450 g mąki 8 g drożdży świeżych 250 ml letniego mleka 30 g masła, roztopionego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: do smarowania bułek

Domowy Smak Jedzenia