składniki: 600 g mąki 300 g cukru 375 ml maślanki 100 g masła, roztopionego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia świeże maliny (tyle aby przykryły
Domowy Smak Jedzeniaok. 7 szt. świeżych kwiatów cukinii tłuszcz do głębokiego smażenia składniki na ciasto: 40 g mąki 1 jajko 70 ml mleka ok.20 – 30 ml wody
Domowy Smak JedzeniaBanalnie proste, obłędnie pyszne. Bardzo maślane, bardzo kruche i bardzo pyszne... :-) To wprost poezja smaku. Jednym słowem najlepsze i najprostsze ciasteczka maślane, jakie jedliśmy. Dodam jeszcze, że przygotowywało je moje 9-cio letnie Dziecię, więc są bardzo łatwe. Polecam bardzo gorąco, zarówno dla jak i z dziećmi. Przepis zaczerpnięty z książki Anny Starmach " Pyszne 25 nowa porcja przepisów". Przepis
Smaczne Zdroweskładniki na ciasto: 150 g mąki 1 szk cukru pudru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na jedno ciasto czekoladowe: (pieczemy trzy ciasta) 30 g mąki 30 g cukru 30 g czekolady gorzkiej 40 g margaryny 2 jajka (białka oddzielone od
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 8 szt. kwiatów cukinii 75 g mąki 120 ml piwa szczypta soli tłuszcz do smażenia wykonanie: Z kwiatów cukinii usuwamy pręciki. Delikatnie opłukujemy i
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 200 g białego sera – twarogu (ja używam swojskiego sera, przepis tutaj ) 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu sól do smaku ulubione dodatki: szczypiorek
Domowy Smak Jedzeniaczekoladę, mieszam łopatką. Formę wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wykładam 1/3 część kremu i równo rozsmarowuję. Na masie układam kolejną warstwę herbatników. Ciastka smaruję dżemem, a następnie wykładam drugą częścią kremu. Na kremie układam ostatnią warstwę herbatników i smaruje je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypuję wiórkami kokosowymi. Opcjonalnie, jeżeli lubicie słodkie
Cook&Lovemnie o smaku cytrynowym) 4 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego ok 300 g jeżyn, malin i borówek Spód: herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masło roztopić i wymieszać z ciasteczkami. Mamy otrzymać konsystencję mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wsypać ciasteczka, wyrównać i uklepać. Spód schłodzić w lodówce. Sernik: 2 galaretki do sernika rozpuścić w 300ml gorącej
Smakołyki AsiZapraszam na słodkie kuleczki kajmakowo- herbatnikowe z kokosem. Powstały one z reszty kajmaku i ciastek jakie pozostały po zrobieniu ciasta. Dodałam jeszcze moje ulubione wiórki kokosowe i tak postał ten pyszny deser. Polecam Składniki: 130 g herbatników 170 g masy kajmakowej 3 łyzki wiórek kokosowych + do obtoczenia Przygotowanie: Herbatniki kruszymy (np. wałkiem do ciasta) na "mąkę" i przesypujemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneCzekoladowe ciasteczka zachwyciły mnie kilka miesięcy temu na blogu Sylwii . Zrobiłam je jeszcze wtedy tylko zupełnie o nich zapomniałam! Teraz kiedy lato w pełni powinnam dodawać ciasta z owocami, ale skoro już te wpadły mi w oko, to nie mogę ich pominąć :) Bo znowu mi się "zaplączą"... Za kilka dni będą nowe przepisy, tymczasem żegnam się na kilka(...)miałam w planie przed tą przerwą zrobić sobie wpisy i zaplanować publikacje, ale jak zwykle zabrakło mi czasu. Za to Wam niech czasu nie zabraknie na te pyszne ciasteczka! I pamiętajcie, by nie piec ich zbyt długo, bo zrobią się twarde, a nie o to nam chodzi ;) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style
Kuchnia w czekoladzietylko pięknie się prezentuje, ale też ładnie wygląda. Zapraszając gości, każda gospodyni chce się pokazać z jak najlepszej strony. Wysokiej jakości szklana patera umożliwi mi eleganckie podanie ciast, ciastek, deserów, owoców i innych domowych wypieków. Co najmniej kilka razy w roku przygotowuję przyjęcia dla , rodziny i znajomych. Urodziny, imieniny, rocznica ślubu, spotkania ze znajomymi to doskonała okazja
Zrób to smaczniewrzątku. Odstawić. Blaszkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć herbatniki. Posmarować je kremem budyniowym i przykryć drugą warstwą herbatników. Owoce pokroić i ułożyć na ciastkach. Zalać tężejącą galaretką bananową, wstawić do lodówki. Pulpę z marakui przelać na sito i przetrzeć, żeby pozbyć się pestek. Przelać do garnka, uzupełnić wodą do 750 ml i zagotować
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLemoniada gasi pragnienie i orzeźwia, szczególnie w upalne dni. Jest wyjątkowo prosta do przygotowania i pyszna. Najsmaczniejsza będzie schłodzona i podana z kostkami lodu. Polecam Składniki
Oryginalny smakskładniki na biszkopt: 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z
Domowy Smak Jedzenia