ciasteczka - 39423 przepisów (strona:932/2629)

Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi 190

zmiksowaniu podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Herbatniki ułożyć na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 sztuk ciastek. Następnie wyłożyć na nie jasną masę (tę bez kakao) i wyrównać. Ułożyć na niej kolejną warstwę herbatników. Rozsmarować na nich masę z kakao. Także wyrównać. Teraz pora na najtrudniejsze. Należy całość

Arbuziaki
Mazurek z kajmakiem 251

Kto widział moje zeszłoroczne mazurki, ten wie, że u mnie w domu daleko im było do tych tradycyjnych (kto nie, tego zapraszam tu i tu ). Moja

Ciastkozercy
Cake pops 196

Na chwilę przed świętami mam dla Was super wiosenny przepis! Do cake pops miałam już kilka podejść, część z nich mogliście zobaczyć na blogu. I choć

Ciastkozercy
Prosty sernik 170

Sernik mojej Babci był zawsze dla mnie niedoścignionym ideałem, okazało się jednak, że… cóż, nie potrafię go zrobić. Trzeba było więc wymyślić własną wersję czyli

Ciastkozercy
Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną 174

Kolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym

Oryginalny smak
30 słodkości na Wielkanoc (30 ricette di dolci per Pasqua) 176

stracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) Kruche ciasteczka z morelową konfiturą (Biscotti con confettura di albicocche) "Canestrelli" - włoskie kruche ciasteczka (Canestrelli liguri) Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato

La grande e la piccola cuoca
Puszysty sernik waniliowy 154

aksamitnym i rozpływającym się w ustach sernikiem. To zasługa pieczenia go w kąpieli wodnej. Dla tych, którzy są zwolennikami tradycyjnych smaków, będzie idealny :) Do spodu możecie użyć dowolnych kruchych ciastek, jednak herbatniki - moim zdaniem - sprawdzą się tutaj najlepiej :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 200 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) 70 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg sera

My simple kitchen
Entliczek pentliczek krówkowy serniczek 184

Śmiało możemy stwierdzić, że serniczek świetnie się sprawdzi na Wielkanocnym stole. Gwarantujemy, że goście będą zachwyceni! ZAPRASZAMY! Sernik krówka z orzeszkami Składniki na spód z ciastek owsianych: ok. 210g ciasteczek owsianych z orzechami 50g miękkiego masła Składniki na masę serową: 1 kg gęstego twarogu z wiaderka 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 200 ml śmietanki kremówki(...)Wykonanie: Ciastka owsiane Sebastian dokładnie pokruszył na piasek za pomocą blendera. Połączyliśmy je z masłem i wyrobiliśmy na jednolitą masę. Dno blachy Sławek wyłożył papierem do pieczenia. Masę z ciasteczek i masła wyłożyliśmy spód blaszki, dokładnie wyrównując, a następnie wstawiliśmy blaszkę do lodówki na ok. 60 minut. Masło roztopiliśmy w garnuszku i ostudziliśmy. Sławek w misce umieścił wszystkie składniki. Miksował

Sprawni w smaku
Różowe jajka faszerowane botwinką i kozim serem 250

Jajka barwione koncentratem barszczu, faszerowane botwinką i kozim serem. Pyszne i wyjątkowo proste do przygotowania. Jajka mają delikatny smak buraków, który idealnie współgra z farszem. Różowe

Oryginalny smak
Palmiery z serem i sezamem 107

marmoladą, dowolnym dżemem, twarogiem na słodko lub z pieprzem i szczypiorem, bardziej wytrawnie. Będzie pysznie! Polecam także inne przepisy na palmiery: Palmiery z serem i makiem Palmiers – karmelizowane ciastka francuskie Wytrawne palmiery z serem i sezamem SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego tarty ser spora łyżka sosu spaghetti 1 małe jajko sezam do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto wyjmuję z lodówki

Zasmakuj Kuchni
Drożdżówki z budyniem 172

Drożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To

Cztery Fajery
Muffinki z orzechami włoskimi i syropem klonowym 143

przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie połączyć na jednolitą masę. Na końcu wmieszać zmielone orzechy.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami oraz wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości. Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Muffinki wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przygotować polewę (*).  Czekoladę

Di gotuje
CYTRYNOWY PUSZEK 228

kremówki 15 dag  herbatników petit beuerre  CUKRY NYSKIE   20 dag wiórek kokosowych 5 łyżek płatków migdałowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę

Z Majeczką w kuchni
Babka z orzechami laskowymi 135

Wyborna babka z orzechami laskowymi i polewą z czekolady. Wilgotna dzięki orzechom i przepyszna! Doskonała nie tylko na Święta, lecz wtedy gdy najdzie nas ochota na

Oryginalny smak