porami smakuje zdecydowanie lepiej, niż bez. Pierogi były bardzo smaczne, ale zdecydowanie było ich zbyt mało. Zupa waniliowa smakowałaby i bez pianek, a ptyś to deserowe mistrzostwo smaku. Ciastka krabowe podawane z puree z rukwi wodnej, czosnkowym sosem aioli i piklowaną szalotką Terina z porów i koziego sera podana z pastą z czarnych oliwek Mostek cielęcy faszerowany grasicą podany
Kucharzycakremówki 30% 25 g masła ½ łyżeczki soli gruboziarnistej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spody do babeczek: 1. W misie blendera umieszczamy pokruszone herbatniki. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy do powstania masy z ciastek o konsystencji mokrego piasku. 2. Foremkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Na dno papilotek wysypujemy masę ciasteczkową, delikatnie uklepujemy. Masa serowa: 1. Do miski wkładamy zmielony ser, jajka, cukier
W kuchni Katiezmiksowaniu podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Herbatniki ułożyć na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 sztuk ciastek. Następnie wyłożyć na nie jasną masę (tę bez kakao) i wyrównać. Ułożyć na niej kolejną warstwę herbatników. Rozsmarować na nich masę z kakao. Także wyrównać. Teraz pora na najtrudniejsze. Należy całość
ArbuziakiKto widział moje zeszłoroczne mazurki, ten wie, że u mnie w domu daleko im było do tych tradycyjnych (kto nie, tego zapraszam tu i tu ). Moja
CiastkozercyNa chwilę przed świętami mam dla Was super wiosenny przepis! Do cake pops miałam już kilka podejść, część z nich mogliście zobaczyć na blogu. I choć
CiastkozercySernik mojej Babci był zawsze dla mnie niedoścignionym ideałem, okazało się jednak, że… cóż, nie potrafię go zrobić. Trzeba było więc wymyślić własną wersję czyli
CiastkozercyKolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym
Oryginalny smakstracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) Kruche ciasteczka z morelową konfiturą (Biscotti con confettura di albicocche) "Canestrelli" - włoskie kruche ciasteczka (Canestrelli liguri) Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato
La grande e la piccola cuocaaksamitnym i rozpływającym się w ustach sernikiem. To zasługa pieczenia go w kąpieli wodnej. Dla tych, którzy są zwolennikami tradycyjnych smaków, będzie idealny :) Do spodu możecie użyć dowolnych kruchych ciastek, jednak herbatniki - moim zdaniem - sprawdzą się tutaj najlepiej :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 200 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) 70 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg sera
My simple kitchenŚmiało możemy stwierdzić, że serniczek świetnie się sprawdzi na Wielkanocnym stole. Gwarantujemy, że goście będą zachwyceni! ZAPRASZAMY! Sernik krówka z orzeszkami Składniki na spód z ciastek owsianych: ok. 210g ciasteczek owsianych z orzechami 50g miękkiego masła Składniki na masę serową: 1 kg gęstego twarogu z wiaderka 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 200 ml śmietanki kremówki(...)Wykonanie: Ciastka owsiane Sebastian dokładnie pokruszył na piasek za pomocą blendera. Połączyliśmy je z masłem i wyrobiliśmy na jednolitą masę. Dno blachy Sławek wyłożył papierem do pieczenia. Masę z ciasteczek i masła wyłożyliśmy spód blaszki, dokładnie wyrównując, a następnie wstawiliśmy blaszkę do lodówki na ok. 60 minut. Masło roztopiliśmy w garnuszku i ostudziliśmy. Sławek w misce umieścił wszystkie składniki. Miksował
Sprawni w smakuJajka barwione koncentratem barszczu, faszerowane botwinką i kozim serem. Pyszne i wyjątkowo proste do przygotowania. Jajka mają delikatny smak buraków, który idealnie współgra z farszem. Różowe
Oryginalny smakmarmoladą, dowolnym dżemem, twarogiem na słodko lub z pieprzem i szczypiorem, bardziej wytrawnie. Będzie pysznie! Polecam także inne przepisy na palmiery: Palmiery z serem i makiem Palmiers – karmelizowane ciastka francuskie Wytrawne palmiery z serem i sezamem SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego tarty ser spora łyżka sosu spaghetti 1 małe jajko sezam do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto wyjmuję z lodówki
Zasmakuj KuchniDrożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To
Cztery Fajeryprzesianą z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie połączyć na jednolitą masę. Na końcu wmieszać zmielone orzechy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami oraz wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości. Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Muffinki wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przygotować polewę (*). Czekoladę
Di gotuje