ciasteczka - 38126 przepisów (strona:926/2542)

Czekoladowe pająki 134

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis, jak samemu zrobić czekoladę plastyczną – czyli taką cukierniczą wersję plasteliny. Wydawało by się może, że czekolada plastyczna

Ciastkozercy
zapiekanka gyros z makaronem 109

składniki: ok. 300 g makaronu (np. kokardki)* 400 g mięsa (piersi kurczaka lub wieprzowego) 1 papryka 5 ogórków konserwowych 1 cebula 4 łyżki przyprawy gyros 2

Domowy Smak Jedzenia
poncz z lodowatą dłonią i gałkami ocznymi ;) 189

składniki: 2000 ml soku z czarnej porzeczki 500 ml wrzącej wody 3 torebki herbaty owocowej np. malina z żurawiną 1-2 szt. pomarańcza 1 cytryna 6

Domowy Smak Jedzenia
Torcik a'la tiramisu 90

amaretto masa śmietankowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru  łyżeczka ekstraktu waniliowego skórka otarta z pomarańczy wierzch: kakao do dekoracji Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem. Mieszankę wysypujemy do foremki, wyrównujemy, dociskamy do dna. Odstawiamy. masa czekoladowa: Czekoladę kruszymy drobno i rozpuszczamy w 300 ml ciepłej śmietanki. Dodajemy likier

Bon appetit mon amie
Cukiniowo cytrynowe ciasto bez pieczenia 105

zimnego jogurtu greckiego. Energicznie mieszamy, aby żelatyna dobrze połączyła się z jogurtem. Dodajemy również cukier i dokładnie mieszamy. W foremce o wymiarach 24x24 cm układamy spód z ciastek.  Lekko stężałą masę jogurtową miksujemy, aby nadać jej puszystości i wykładamy ją na spód z ciasteczek. Blachę wkładamy do lodówki, aby masa jogurtowa całkowicie stężała. Na stężałą masę jogurtową wykładamy

MamaOskarka
Muffiny dyniowe z czekoladą i cynamonem 77

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce

Di gotuje
Napoleonka 146

gładki, kremowy budyń. Blachę na spodzie (można wyłożyć papierem do pieczenia – wcześniej blaszkę wysmarować masłem, papier się ładnie przyklei) wykładamy połową herbatników, zalewamy masą, wyrównujemy i przykrywamy pozostałymi ciastkami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gotowe kawałki posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO! Napoleonka, ciasto bez pieczenia. Herbatniki przełożone domowym kremem budyniowym – niewątpliwie smak mojego dzieciństwa

Zasmakuj Kuchni
Owocowa chmurka 258

ochotę na słodki deser a akurat zepsuł wam się piekarnik? Nic prostszego, zabieracie się za robienie ciasta bez pieczenia:-) Owocowa chmurka Na bazę ciast bez pieczenia wykorzystuje się głównie ciasteczka herbatniki. Ciasteczka trzeba pokruszyć a kiedy pokruszone, połączyć z roztopionym masłem. Jeśli chodzi o kremy jakie używane są do ciast bez pieczenia to powiem wam, iż spotkałam się z całą

mecooks
Pająk 3D w galaretce 123

Dzisiaj galaretka, która nie wygląda zbyt zachęcająco. Wręcz okropnie… Zjedlibyście takiego pająka? Na pewno nie jest to deser dla arachnofobików Pająk wykonany jest na bazie

Oryginalny smak
Halloween Pomysły na słone przekąski 217

Dziś dla odmiany przekąski, które nie będą słodkie. Jeśli szukacie inspiracji na Halloween mam dla Was trzy nowe pomysły: pizzeriny z duszkami, jajka z pająkami i

Ciastkozercy
Zielone muffiny kukurydziane z rodzynkami i mini kiwi (bez barwników, gluten free) 92

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce

Di gotuje
Kora orzechowa z brzoskwiniami 190

stopniowo dodawać ostudzony budyń, miksować do uzyskania jednolitego kremu. Połowę kremu wyłożyć na pierwszy placek orzechowy, na placku poukładać nasączone w kawie i spirytusie delicje (czekoladą do dołu). Na ciastka wyłożyć resztę kremu, zostawiając kilka łyżek. Całość przykryć drugim plackiem orzechowym i wysmarować odłożonym wcześniej kremem. Na kremie poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość zalać tężejącą, wystudzoną ,przygotowanymi

Swojskie jedzonko
Ciasto "Śliwkowa delicja" 86

Jesienne ciasto, jak znane, pyszne ciasteczko :).  Składniki biszkoptu*: 2 jajka 30 g masła 75 g mąki 80 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki masy: 2 kg śliwek 2 galaretki pomarańczowe Polewa: 100 g czekolady (mleczna, gorzka, deserowa, do wyboru)** 60 ml kremówki 1 łyżka masła Dodatkowo: 3-4 łyżki soku z pomarańczy Wykonanie ciasta(...)zastygnięcia. *ciasto można przygotować w prostokątnej foremce 20X35 cm. Trzeba jednak upiec biszkopt z podwójnej porcji. **polewa z gorzkiej lub deserowej czekolady sprawi, że ciasto będzie bardziej przypominało znane ciasteczko, ale będzie mniej słodkie. ***ilość musu zależy od czasu gotowania. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne ciasta z galaretką

Rodzinka w kuchni
duet makowo serowy 191

składniki na ciasto ucierane: 300 g mąki 200 g cukru pudru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie

Domowy Smak Jedzenia