serka maskarpone 300 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru z wanilią 1 łyżka ekstraktu z wanilii Dowolne owoce do przystrojenia 300 g ciasteczek maślanych 100 g masła PRZYGOTOWANIE: Ciastka dokładnie rozdrabniamy możemy użyć malaksera. Masło rozstapiamy i dodajemy do ciasteczek. Dokładnie łączymy. Wykładamy równo na spód blachy na tartę ,lekko dociskając
Gotowanie Patkiskładniki: 300 g truskawek 250 g lodów śmietankowych lub waniliowych 150 ml mleka opcjonalnie: ok. 30 g cukru lub do smaku (w zależności od słodkości truskawek
Domowy Smak JedzeniaDziś odrobina klasyki – murzynek, czyli ciasto mojego dzieciństwa :) Jako dziecko zawsze twierdziłam, że nieupieczone smakuje znacznie lepiej, teraz mam nieco mniejszą słabość do surowego ciasta
Ciastkozercydobrze wygladały. Ta poniższa spodobała mi się najbardziej. Wiele zachodu z nia nie ma, wszystkie składniki sa relatywnie dostępne, proste i zwykle podręczne. Wystarczyło na posmarowanie, dość hojne, 10 ciastek. Tyle tylko, że nie używałam torebek cukierniczych, takich do wyciskania kremu, bo miałam wrażenie, że zbyt duża ilość zostanie w palstikowej końcówce i na ściankach. Zadowoliłam się łyżeczka
Lejdi of the houseskładniki: 350 g mąki pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 200 g cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 500
Domowy Smak Jedzeniałyżki cukru pudru 170g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietanki nadzienie: 400g truskawek 1 szklanka pokrojonego rabarbaru 3 łyżki cukru waniliowego 50g skrobi kukurydzianej 0,5 szklanki zmielonych ciasteczek (u mnie na pół digestive i amaretti) 3 łyżki płatków migdałowych do posypania białko do posmarowania Mąkę pszenną, ziemniaczaną i cukier puder przesiać, posiekać z masłem. Dodać żółtka i śmietankę, zagnieść(...)rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość ok 0,5cm, wyłożyć nim formę na tartę. Nadmiar ciasta obkroić, odłożyć do zrobienia kratki. Na ciasto równomiernie wysypać zmielone ciasteczka, wyłożyć owocowe nadzienie. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić na paski, ułożyć w kratkę na wierzchu tarty. Kratkę posmarować białkiem, posypać płatkami migdałowymi. Tartę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut
Obiad gotowyBardzo szybkie i proste w wykonaniu ciasteczka, o których smaku decyduje jakość masła. Wyrabianie ciasta zajmie nam chwilę, a do wykrawania różnych kształtów możemy zatrudnić nasze dzieciaki, mnóstwo zabawy i wiele chwil spędzonych razem. SKŁADNIKI: 200 g masła 2 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżeczki cukru z wanilią skorka otarta z jednej pomarańczy(...)dzielę na pół i owinięte w folią spożywczą wkładam do lodówki na około jedną godzinę rozwałkowuję po kolei każdą połówkę ciasta na około 0,5 cm. wycinam kształty Piekę ciasteczka w 180 stopniach C. 12-15 minut, aż się lekko zezłocą. LUKIER 2 szklanki cukru pudru 6 łyżek ciepłej wody Do przesianego cukru pudru stopniowo dolewam ciepłą
Upiecz sobie babeczkęPyszne i zdrowe gofry, wykonane na bazie płatków owsianych i pełnoziarnistej mąki, bez cukru, szybkie i proste w obsłudze. Śmiało mogę je nazwać moimi goframi idealnymi
Upiecz sobie babeczkęKokosowe pralinki, czyli esencja moich smakowych upodobań, mojej miłości do tego wyjątkowego orzecha i ukochanej kaszy jaglanej. Cudowne, pełne aromatu białe kulki, są kolejnym pomysłem na
Upiecz sobie babeczkęMałe, słodkie pralinki, zawładnęły sercem i smakiem wszystkich wielbicieli zdrowych słodyczy. Ale jak, tu ich nie kochać? Są bardzo proste w przygotowaniu, prawie całą robotę wykonuje
Upiecz sobie babeczkęKażdy wielbiciel chałwy nie przejdzie wobec tych słodkich kuleczek obojętnie. I nie tylko ich smak jest wart uwagi, ale też prostota wykonania, bo potrzebujemy tylko dwóch
Upiecz sobie babeczkęKANAPKI Zwykłe kanapki z tym co Twoje dziecko lubi najbardziej, ale mające fajne kształty, do wycięcia gwiazdek użyłam zwykłych foremek do ciastek
Upiecz sobie babeczkęuważając, by nie przeciąć ciasta na wylot. Przy pieczeniu brzegi ciasta podniosą się zabezpieczając nadzienie, by nie wypłynęło delikatnie rozłożyć krem migadłowy na kremie migdałowym ułożyć przycięte na długość ciastka, obrane i cienko pokrojone kawałki rabarbaru. Posypać płatkami migdałowymi. Ranty tartaletek posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem (można samym mlekiem) piec w 200`C około 25 minut, do zrumienienia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeśli macie ochotę na truskawkowo – rabarbarowy mix na kruchym cieście z lekką bezą (pianką) to zapraszam Ciasto jest pyszne i szybko znika Zróbcie koniecznie! Składniki
Oryginalny smakskładniki na biszkopt: 40 g mąki orkiszowej lub pszennej 40 g budyniu waniliowego 100 g cukru pudru 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzenia