ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1502/2629)

Jagodzianki bez cukru i białej mąki 133

Ponieważ sezonowe owoce kończą się zdecydowanie zbyt szybko śpieszę podzielić się z Wami fajnym przepisem na jagodzianki. Nie są to jednak takie klasyczne jagodzianki, ale upieczone

HealthyCreations
Rurki z kremem karpatkowym 149

Na blogu jest już kilka przepisów na rurki z kremem. Jako, że lubię eksperymentować to często zmieniam krem, którym nadziewam rurki. Tym razem  z kremem

Słodki Zakątek
NAJLEPSZE, BEZGLUTENOWE CIASTO KAKAOWE Z BORÓWKAMI 190

Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciasto kakaowe z borówkami. Wykorzystałam do niego Mix C Mix Pâtisserie Schär – mix przeznaczony w szczególności do wypieku ciast i ciasteczek. Ciasto wyszło lekkie, puszyste i niesamowicie delikatne. Smakiem przypomina ulubionego murzynka z dziecięcych lat. Ja dodałam do niego borówki – Wy śmiało możecie pokusić się o inne ulubione owoce. Polecam

Ostra na Słodko
Menu na tydzień: Dla dorosłych i dla dzieci 145

pełnoprawnego dania obiadowego. Wystarczy ugotować ryż, przygotować garść sałaty, pokroić sajgonki w zgrabne kąski i można zajadać. Śliczne, złote „gołąbki” potrafią przykuć uwagę maluchów, które z ciekawością chrupią ryżowe „ciasteczka”. W które można zawinąć sporo warzyw. Zobacz przepis Wtorek: Skrzydełka z kurczaka w sosie buffalo Genialnie prosty patent na skrzydełka pochodzący z kuchni amerykańskiej. Sos buffalo, robiony na bazie sosu

Niedzielny kucharz
Szwedzkie ciastka z lukrecją kolasnitt 185

kawałek zroluj, przełóż do formy i spłaszcz. Piecz ciastka przez 15 minut. Upieczone ciastka wyjmij z piekarnika. Odczekaj 5 minut i jeszcze ciepłe placki pokrój pod kątem na podłużne ciasteczka. Ciasto podczas pieczenia zlewa się w całość, więc przekrój również wzdłuż każdego kawałka. Wystygnięte ciastka przechowuj w metalowym pudełku. Smacznego!   The post Szwedzkie ciastka z lukrecją kolasnitt appeared first

codojedzenia
Fru Petersens Cafe – kawiarnia gdzie czas się zatrzymał 134

cenie możemy korzystać z bufetu i próbować wszystkich słodkości na jakie mamy tylko ochotę. Na stole znajdują się między innymi : torty, ciasta, ciasteczka, babeczki, ciepłe bułeczki, które możemy posmarować masłem, konfiturą lub lemon curd. Do tego mus czekoladowy, bezy, owoce, soki, kawa, herbata oraz czekolada na gorąco z bitą śmietaną. Wybór bardzo duży, niestety nie da się wszystkiego spróbować

noteskulinarnyfiga
BEZGLUTENOWE DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI – najlepsze! 154

Seria bezglutenowych przepisów robi na blogu prawdziwą furorę! Bezglutenowe naleśniki, bezglutenowe ciasteczka, bezglutenowe ciasta i tak jak dziś – bezglutenowe drożdżówki! To coś, co w ostatnim czasie podbija nie tylko Wasze serducha, ale i zachwyca podniebienia! Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne, bezglutenowe drożdżówki ze śliwkami, na które mamy sezon. Gdy sezon się skończy, śliwki

Ostra na Słodko
Stromboli, czyli zawijana pizza 199

suszonymi ziołami, ziarnami słonecznika lub dyni.             A na deser polecam… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Lody z arbuza       /źródło

Kulinarne S.O.S.
Stromboli, czyli zawijana pizza 199

suszonymi ziołami, ziarnami słonecznika lub dyni.             A na deser polecam… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Lody z arbuza       /źródło

Kulinarny S.O.S.
Deser Jabłkowa Mgiełka 211

starych sprawdzonych przepisów. Ich smak przypomina nam smaki dzieciństwa. Słodkości oferowane przez firmę Brześć mogą być doskonałym deserem do kawy lub herbaty. Produkty firmy Brześć podbiły moje kubki smakowe. Ciasteczka są bardzo kruche i smaczne. Na stałe zagoszczą w moim domu. Z czystym sercem polecam te produkty i zachęcam do ich zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladki WHITE PROTEIN z bakaliami 145

SKŁADNIKI: - olej kokosowy - 9 łyżek (70 g) - miód - 1 łyżka (25 g)  - odżywka białkowa (u mnie smak: ciasteczko) - 2 miarki (50 g) - żurawina suszona - (30 g) - orzechy włoskie - (30 g) WYKONANIE: Olej kokosowy rozpuścić, do stanu płynnego. Pozostawić do przestygnięcia. Wymieszać olej z miodem i odżywką białkową, dodać orzechy. Przelać masę do foremki (u mnie foremka do lodu

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas