ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1507/2629)

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 222

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orkiszowe muffinki z owocami lata 196

Miałam w tym tygodniu już nic nie piec, ale nie mogłam się powstrzymać. Przez upały Młoda nie bardzo chciała coś jeść i raczej jadła coś z

Mieszam w Garnku
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem 265

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 186

prostym deserze. Zupełnie zrezygnowałam z gotowych mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii

Book of spells
Muffiny z buraka 208

Czerwone serduszka z okazji dnia taty ;) Bez sztucznych barwników. Cudowny kolor zawdzięczamy czerwonym burakom.  Składniki: 1 szklanka tartych buraków (surowych, startych na drobnych oczkach), 1

Słodki Zakątek
Uszka, czyli w kręgu świątecznych inspiracji 131

Nadszedł czas na poświąteczne podjadanie, na przykład ciast i ciasteczek, ale też potraw obiadowych. Agata poczęstowała mnie właśnie uszkami własnej roboty, z dodatkiem pieczarek i cebulki. Iście wigilijne danie, które można zamrozić i zaserwować przez cały rok, m.in. na Nowy Rok i na noworoczne przyjęcie. Gotowanie dla zaradnych Kończący się rok zachęca do podsumowań i do robienia planów na przyszłość

KulinarneImpresje.pl
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 165

składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki cukru (70 g) 2 łyżki cukru waniliowego

KulinarneImpresje.pl
Sernik z mascarpone i musem morelowym 173

odstawiłam do stężenia do lodówki.   Kiedy mus już zaczął tężeć wylałam go na sernik.   Odstawiłam ciasto jeszcze na kilka godzin do lodówki.   Bardzo smaczne i orzeźwiające ciastko! Pyszne!   Notatki: * morele można obrać ze skórki, wtedy kolor musu będzie jaśniejszy * do zblendowanych owoców dosypałam odrobinkę kwasku cytrynowego, żeby morele bardzo nie ściemniały * cukru pudru do serka

Pieprzyć z Fantazją
AlaAntkowe BLW. Rośniemy! Domowa kuchnia dla małych i dużych - recenzja 143

danie. Ale tylko do tego się czepiam. W podsumowaniu książka bardzo przypadła mi do gustu i aby to udowodnić na blogu zamieszczę Wam kilka przepisów, które najbardziej mnie zaciekawiły. Ciasteczka orzechowe z czarnuszką. Polecam! Dane o książce:   Autor:  Joanna Anger, Anna Piszczek Liczba tron: 196 Format: 17 x 21,5 cm Oprawa: twarda Rok wydania: 2019 Wydawnictwo: Mamania

Di gotuje
PODPŁOMYKI 257

Podpłomyki smak dzieciństwa.. Czy u Was w domu też mama piekła takie niedobre ciasteczka kiedy zostało  ciasta z pierogów? Niekiedy jeszcze na piecu kaflowym? Nie znosiłam tego, a  teraz? Hmmm poezja, jednak to prawda, że do wszystkiego trzeba dorosnąć.  Nie będę podawała przepisu, bo jeżeli chcecie robić specjalnie podpłomyki,  to  trzeba

pieprzny smaczek
DESER-CHŁODNIK TRUSKAWKOWY 141

razem proponuję Wam idealny deser-chłodnik na lato, jest lekki, niskokaloryczny i orzeźwiający, skomponowany z truskawek i chrupiącego ciasteczka, można go ewentualnie podawać z lodami lub sorbetem. Ja podałam chłodnik z lodami z werbeny, które są specjalnością regionu Owernii, a dokładnie Le Puy en Velay, głównego miasta departamentu Górnej Loary (Haute Loire). Czas przygotowania : 20 min. Porcja

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Szyszki z ryżu preparowanego o smaku słonego karmelu 195

Dla niektórych to smak dzieciństwa, ja dopiero kilka lat temu spróbowałam szyszek z ryżu preparowanego. W moim dzieciństwie robiło się jeżyki z chrupek kukurydzianych i irysów

Obiad gotowy
MROŻONA INKA 180

Pyszna orzeźwiająca kawa Inka, doskonała na dzisiejszy upał. SKŁADNIKI 2 łyżeczki kawy Inki 1/2 szkl. mleka 3 gałki lodów smietankowych z ciasteczkami WYKONANIE Kawę zaparzamy w 200 ml wrzątku. Studzimy, przelewamy do pojemniczka na lodo pojemnika na lód, zamrazamy. Mleko spieniamy w wysokiej szklance, dodajemy kostki zamrozonej kawy. Na wierzch kladziemy lody

słodki bratek