ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1508/2629)

PODPŁOMYKI 254

Podpłomyki smak dzieciństwa.. Czy u Was w domu też mama piekła takie niedobre ciasteczka kiedy zostało  ciasta z pierogów? Niekiedy jeszcze na piecu kaflowym? Nie znosiłam tego, a  teraz? Hmmm poezja, jednak to prawda, że do wszystkiego trzeba dorosnąć.  Nie będę podawała przepisu, bo jeżeli chcecie robić specjalnie podpłomyki,  to  trzeba

pieprzny smaczek
DESER-CHŁODNIK TRUSKAWKOWY 140

razem proponuję Wam idealny deser-chłodnik na lato, jest lekki, niskokaloryczny i orzeźwiający, skomponowany z truskawek i chrupiącego ciasteczka, można go ewentualnie podawać z lodami lub sorbetem. Ja podałam chłodnik z lodami z werbeny, które są specjalnością regionu Owernii, a dokładnie Le Puy en Velay, głównego miasta departamentu Górnej Loary (Haute Loire). Czas przygotowania : 20 min. Porcja

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Szyszki z ryżu preparowanego o smaku słonego karmelu 190

Dla niektórych to smak dzieciństwa, ja dopiero kilka lat temu spróbowałam szyszek z ryżu preparowanego. W moim dzieciństwie robiło się jeżyki z chrupek kukurydzianych i irysów

Obiad gotowy
MROŻONA INKA 176

Pyszna orzeźwiająca kawa Inka, doskonała na dzisiejszy upał. SKŁADNIKI 2 łyżeczki kawy Inki 1/2 szkl. mleka 3 gałki lodów smietankowych z ciasteczkami WYKONANIE Kawę zaparzamy w 200 ml wrzątku. Studzimy, przelewamy do pojemniczka na lodo pojemnika na lód, zamrazamy. Mleko spieniamy w wysokiej szklance, dodajemy kostki zamrozonej kawy. Na wierzch kladziemy lody

słodki bratek
TOP 3 lodów na patyku - Instagram cz. VII 155

lody (łyżka masy ciasteczkowej, następnie łyżeczka masła orzechowego i znów łyżka masy ciasteczkowej itd.). Foremki włóż do zamrażarki najlepiej na noc. Następnego dnia możecie ozdobić lody czekoladą, orzechami i ciasteczkami tak jak my. Lub zjeść bez ozdób co by były bardziej

Candy Pandas
Chleb orkiszowo konopny 158

środków ochrony roślin i bez użycia GMO. Mąka konopna może mieć różny poziom wilgotności, ta z Domu Konopi idealnie nadaje się do wypieku chleba, jako dodatek do ciast i ciasteczek a nawet zagęszczacz do sosów, którym nadaje lekko orzechowy posmak. Jak zrobić chleb orkiszowo konopny Drożdże rozcieram z cukrem, dodaję 3-4 łyżki wody, czubatą łyżkę mąki orkiszowej i odstawiam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 225

ślinka cieknie na sam widok zdjęć tych słodkości :-) Na samym początku mamy tort orzechowo - kawowy i od razu są to moje smaki :-) Są też muffiny, tarty, sernik, ciasteczka, jabłecznik, rolada, desery, czy ciasta z owocami. Jest bardzo smacznie :-) Podsumowując: Świetna książka z ciekawymi propozycjami. Wszystkie przepisy nowe, większości nie robiłam, jest w czym wybierać. Każdy znajdzie coś dla siebie

kruche babeczki
Domowe lody straciatella według przepisu mojej Mamy 151

grubych oczkach. Resztę pokroić. Czekoladę wsypać do masy. Wymieszać. Rozlać do pojemników. Wstawić do zamrażarki na min. 6 godzin, a najlepiej na całą noc. Ja podałam z pokruszonymi, domowymi ciasteczkami owsianymi na mące owsianej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Domowe lody straciatella według przepisu mojej Mamy Dania Lody Kuchnia Polska Porcje 8 porcji

Przepisy Babci
Słodkie ślimaczki 174

Słodkie ślimaczki to szybkie i proste ciasteczka. Nie wymagają ani dużo czasu , ani dużo produktów. Wykonane z ciasta francuskiego i tak naprawdę możemy robić różne wersje na słodko i słono np ślimaczki z łososiem Składniki gotowe ciasto francuski słoik dżemu dowolnego cukier puder do posypania Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na desce, stolnicy. Smarujemy … Czytaj dalej Słodkie ślimaczki Artykuł Słodkie

gotuj ze mną
Tiramisu w pucharkach 178

W upalne dni najlepiej smakują schłodzone desery, ciasta i napoje. Tiramisu jest właśnie takim deserem, a co najważniejsze przygotowuje się go bardzo szybko. Przygotowane w pucharkach

Przepisy Kulinarne
Ciasteczka z kleiku ryżowego z dodatkiem banana i miodu 131

Pyszne ciacha z kleiku ryżowego, uwielbiam je w każdej postaci i z różnymi dodatkami.. Dziś z dodatkiem banana i miodu. Z jednej porcji wychodzi około

Dziś Ja gotuje
XVI Warsztaty z Gwiazdą – finaliści Masterchef Polska i pyszne inspiracje (relacja) 243

pokrojone truskawki, ugotowane szparagi, posypujemy wszystko orzechami i polewamy dipem zrobionym ze 100ml jogurtu, 2 łyżek soku z cytryny, łyżeczki miodu, garści posiekanych ziół i odrobiny soli i pieprzu. Ciasteczka z polenty i grzybów z nutą białego wina Polenta: 1 szklanka kaszy kukurydzianej, 3 szklanki wody, sól Gotujemy wodę z solą, jak się gotuje, od razu wrzucimy całą naszą kaszę

Słodkie okruszki