naturalnego skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny 2-3 gałązki świeżego tymianku 2 łyżki cukru 1 czubata łyżeczka żelatyny + woda świeże borówki Wykończenie: 8-10 ciasteczek Oreo 9 gałązek mięty świeże borówki Sposób przyrządzenia: 1. Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. 2. Pokryj wnętrze papilotek/ kubeczków warstwą czekolady o grubości 2-3mm, żeby były
Kuchnia w Słońcu SkąpanaJagodzianki – drożdżowe bułeczki wypchane jagodami. W sezonie świeżymi, po sezonie z mrożonymi lub dżemem jagodowym. Mogą być posypane cukrem pudrem, polukrowane, z kruszonką lub bez dodatków
królestwo garówPyszne, kruche ciasteczka maślane, w dodatku błyskawiczne w przygotowaniu. Pyszne i pachnące, idealne do kawki. SKŁADNIKI : 200 g masła 4-5 łyżek cukru 2 szklanki mąki tortowej (280 g ) 1 cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany orzechy do dekoracji
Kulinarne Fantazje MarioliLato jest najlepszą porą na chłodzące ciasta i desery. Do takich z całą pewnością należy mocno cytrynowy sernik na zimno w słonecznym kolorze.
Przepisy KulinarneZdrowsza wersja ciasteczek gotowa w kilka minutek :) SKŁADNIKI: 130g oleju kokosowego BIG NATURE 1 szkl. płatków owsianych BIG NATURE 3/4 szkl zmielonych migdałów 1/2 szkl. mąki ryżowej 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 30g rodzynek 50g żurawiny 3 łyżki miodu WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na kilka minut. 2. Blaszkę wykładamy papierem
Dziś Ja gotujePralinki z ciecierzycy Via Gusto Pralinki z ciecierzycy – zdrowe bajaderki Drukuj Proporcje na: 12 sztuk Czas przygotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y
Via Gusto16.07.2019 Muffinki bananowe doczekały się swojego wpisu. Długo szukałam fajnego prostego przepisu. Znalazłam w starych wycinkach z gazet. Prosty, zawsze wychodzi ,wzbogacony kawałkami czekolady, polewą czekoladową
gotuj ze mnąsmarowidło, które posmakuje małym i dużym. Jest świetną alternatywą dla różnego rodzaju wędlin, których staram się unikać, szczególnie w diecie mojej córki. Pasta idealnie smakuje ze świeżym pieczywem, wytrawnymi ciasteczkami podanych na imprezie, a nawet jako nadzienie do zwykłych naleśników. Poniżej prezentuję Wam recepturę na szybką wersję podstawową, którą możecie urozmaicić na wiele sposobów, np. dodając pestki słonecznika, świeże zioła
Di gotujeokolicy i dzwoni, że za kilka minut wpadnie mnie odwiedzić. I wtedy ten przepis jest jak znalazł. Przygotowanie tej przekąski nie zajmie więcej niż kilka minut, a jednocześnie ciasteczka apetycznie wyglądają i są miłą odmianą dla np. słonych paluszków. Składniki: c iasto francuskie, p ół opakowania sera feta, 1 pomidor, b azylia (garść świeżej lub łyżka suszonej
Moja kraina smakówkulkę, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy lub wyklejamy nim formę (na formę o średnicy 26 cm wystarczą 2/3 ciasta z reszty możemy upiec ciasteczka ). Następnie spód nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na niego jakieś obciążenie (u mnie fasola jaś). Unikniemy dzięki temu podnoszenia się ciasta podczas pieczenia. Tartę
PatiGotujePostanowiłam uczcić rozpoczęcie urlopu rarytasem, który jak mało który kojarzy się z wakacjami nad morzem: chrupiące gofry z bitą śmietaną i pyszną wiśniową frużeliną domowej roboty
WiszniówkaSezon jagodowy w pełni. Korzystajmy z okazji, że w lasach jest pełno tych pysznych owoców i przygotowujmy z nich pyszne ciasta i desery. Na jutrzejsze
Tradycyjna kuchnia Kasikuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe
Kuchnia MagdaLenykuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe
Kuchnia MagdaLeny