ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1511/2595)

Czekoladowe doniczki z borówkami 189

naturalnego skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny 2-3 gałązki świeżego tymianku 2 łyżki cukru 1 czubata łyżeczka żelatyny + woda świeże borówki Wykończenie: 8-10 ciasteczek Oreo 9 gałązek mięty świeże borówki Sposób przyrządzenia: 1. Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. 2. Pokryj wnętrze papilotek/ kubeczków warstwą czekolady o grubości 2-3mm, żeby były

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jagodzianki – drożdżowe bułeczki z jagodami 92

Jagodzianki – drożdżowe bułeczki wypchane jagodami. W sezonie świeżymi, po sezonie z mrożonymi lub dżemem jagodowym. Mogą być posypane cukrem pudrem, polukrowane, z kruszonką lub bez dodatków

królestwo garów
CIASTECZKA MAŚLANE + FILMIK 90

Pyszne, kruche ciasteczka maślane, w dodatku błyskawiczne w przygotowaniu. Pyszne i pachnące, idealne do kawki. SKŁADNIKI :   200 g masła 4-5 łyżek cukru 2 szklanki mąki tortowej (280 g ) 1 cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany orzechy do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Cytrynowy sernik na zimno z borówkami 80

Lato jest najlepszą porą na chłodzące ciasta i desery. Do takich z całą pewnością należy mocno cytrynowy sernik na zimno w słonecznym kolorze.

Przepisy Kulinarne
Ciasteczka Owsiane z Migdałami 89

Zdrowsza wersja ciasteczek gotowa w kilka minutek :) SKŁADNIKI: 130g oleju kokosowego BIG NATURE 1 szkl. płatków owsianych BIG NATURE 3/4 szkl zmielonych migdałów 1/2 szkl. mąki ryżowej 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 30g rodzynek 50g żurawiny 3 łyżki miodu WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na kilka minut. 2. Blaszkę wykładamy papierem

Dziś Ja gotuje
Pralinki z ciecierzycy – zdrowe bajaderki 182

Pralinki z ciecierzycy Via Gusto Pralinki z ciecierzycy – zdrowe bajaderki Drukuj Proporcje na: 12 sztuk Czas przygotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y

Via Gusto
Muffinki bananowe z czekoladą 111

16.07.2019 Muffinki bananowe doczekały się swojego wpisu. Długo szukałam fajnego prostego przepisu. Znalazłam w starych wycinkach z gazet. Prosty, zawsze wychodzi ,wzbogacony kawałkami czekolady, polewą czekoladową

gotuj ze mną
Pasta z zielonego groszku 93

smarowidło, które posmakuje małym i dużym. Jest świetną alternatywą dla różnego rodzaju wędlin, których staram się unikać, szczególnie w diecie mojej córki. Pasta idealnie smakuje ze świeżym pieczywem, wytrawnymi ciasteczkami podanych na imprezie, a nawet jako nadzienie do zwykłych naleśników. Poniżej prezentuję Wam recepturę na szybką wersję podstawową, którą możecie urozmaicić na wiele sposobów, np. dodając pestki słonecznika, świeże zioła

Di gotuje
Wytrawne ciastka francuskie 121

okolicy i dzwoni, że za kilka minut wpadnie mnie odwiedzić. I wtedy ten przepis jest jak znalazł. Przygotowanie tej przekąski nie zajmie więcej niż kilka minut, a jednocześnie ciasteczka apetycznie wyglądają i  są miłą odmianą dla np. słonych paluszków. Składniki: c iasto francuskie, p ół opakowania sera feta, 1  pomidor, b azylia (garść świeżej lub łyżka suszonej

Moja kraina smaków
Tarta z malinami i kremem z białej czekolady 99

kulkę, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy lub wyklejamy nim formę (na formę o średnicy 26 cm wystarczą 2/3 ciasta z reszty możemy upiec ciasteczka ). Następnie spód nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na niego jakieś obciążenie (u mnie fasola jaś). Unikniemy dzięki temu podnoszenia się ciasta podczas pieczenia. Tartę

PatiGotuje
Tradycyjne, chrupiące gofry z wiśniową frużeliną 97

Postanowiłam uczcić rozpoczęcie urlopu rarytasem, który jak mało który kojarzy się z wakacjami nad morzem: chrupiące gofry z bitą śmietaną i pyszną wiśniową frużeliną domowej roboty

Wiszniówka
Drożdżowe rogale z jagodami 193

Sezon jagodowy w pełni. Korzystajmy z okazji, że w lasach jest pełno tych pysznych owoców i przygotowujmy  z nich pyszne ciasta i desery. Na jutrzejsze

Tradycyjna kuchnia Kasi
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 110

kuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 110

kuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe

Kuchnia MagdaLeny