ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1515/2595)

Pralinki z ciecierzycy – zdrowe bajaderki 184

Pralinki z ciecierzycy Via Gusto Pralinki z ciecierzycy – zdrowe bajaderki Drukuj Proporcje na: 12 sztuk Czas przygotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y

Via Gusto
Muffinki bananowe z czekoladą 112

16.07.2019 Muffinki bananowe doczekały się swojego wpisu. Długo szukałam fajnego prostego przepisu. Znalazłam w starych wycinkach z gazet. Prosty, zawsze wychodzi ,wzbogacony kawałkami czekolady, polewą czekoladową

gotuj ze mną
Pasta z zielonego groszku 94

smarowidło, które posmakuje małym i dużym. Jest świetną alternatywą dla różnego rodzaju wędlin, których staram się unikać, szczególnie w diecie mojej córki. Pasta idealnie smakuje ze świeżym pieczywem, wytrawnymi ciasteczkami podanych na imprezie, a nawet jako nadzienie do zwykłych naleśników. Poniżej prezentuję Wam recepturę na szybką wersję podstawową, którą możecie urozmaicić na wiele sposobów, np. dodając pestki słonecznika, świeże zioła

Di gotuje
Wytrawne ciastka francuskie 122

okolicy i dzwoni, że za kilka minut wpadnie mnie odwiedzić. I wtedy ten przepis jest jak znalazł. Przygotowanie tej przekąski nie zajmie więcej niż kilka minut, a jednocześnie ciasteczka apetycznie wyglądają i  są miłą odmianą dla np. słonych paluszków. Składniki: c iasto francuskie, p ół opakowania sera feta, 1  pomidor, b azylia (garść świeżej lub łyżka suszonej

Moja kraina smaków
Tarta z malinami i kremem z białej czekolady 102

kulkę, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy lub wyklejamy nim formę (na formę o średnicy 26 cm wystarczą 2/3 ciasta z reszty możemy upiec ciasteczka ). Następnie spód nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na niego jakieś obciążenie (u mnie fasola jaś). Unikniemy dzięki temu podnoszenia się ciasta podczas pieczenia. Tartę

PatiGotuje
Tradycyjne, chrupiące gofry z wiśniową frużeliną 103

Postanowiłam uczcić rozpoczęcie urlopu rarytasem, który jak mało który kojarzy się z wakacjami nad morzem: chrupiące gofry z bitą śmietaną i pyszną wiśniową frużeliną domowej roboty

Wiszniówka
Drożdżowe rogale z jagodami 193

Sezon jagodowy w pełni. Korzystajmy z okazji, że w lasach jest pełno tych pysznych owoców i przygotowujmy  z nich pyszne ciasta i desery. Na jutrzejsze

Tradycyjna kuchnia Kasi
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 112

kuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 112

kuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto francuskie z dżemem 234

Ciasto francuskie z dżemem – bardzo szybkie i smaczne do przygotowania ciasteczka. Zrobić je mogą nawet dzieci a prezentują się bardzo efektownie.     PRZEPIS NA CIASTO FRANCUSKIE Z DŻEMEM Składniki na ciasto francuskie z dżemem: 1 op ciasta francuskiego 1 słoik dżemu   Jak zrobić ciasto francuskie z dżemem: Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na prostokąty. Na każdym prostokącie

Dorota Smakuje
Kruche babeczki z jagodami 105

Kruche babeczki z jagodami lub borówkami amerykańskimi mogą zastąpić jagodzianki. Są pyszne :) Z podanych ilości produktów otrzymamy około 26 – 28 babeczek. ciasto: 450 g mąki pszennej

królestwo garów
Jajecznica z pomidorami i szynką 161

Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!