A teraz coś dla łasucha :) czyli Profiterolki z dodatkiem bitej śmietany, wiele osób woli robić je bez cukru.... dla mnie natomiast musi on być. .. SKŁADNIKI NA
Dziś Ja gotujeRóże z ciasta faworkowego kojarzą się z karnawałem, ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by je piec częściej i o dowolnej porze roku. Są bardzo
Przepisy KulinarneDziś udostępniam Wam łatwy i szybki przepis na pierniczki, które można upiec zarówno dużo wcześniej przed świętami (przechować w puszce) lub upiec dzień wcześniej na last
Ana Mari's worldPierniczki z dodatkiem kakao. Pierniczki, słodkie korzenne ciasteczka z dodatkiem miodu. Lubiane przez prawie wszystkich, dużych i małych. Mogą być dekorowane lukrem, czekoladą, różnymi małymi ozdobnymi
królestwo garówPyszne ciasteczka ,które zrobiła moja córcia Ania,pachnące cytryną ,z dodatkiem białej czekolady.....pychotka.Wyglądają jak popękane,co dodaje im uroku-polecam
Swojskie jedzonkoCiasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych ciast. Jest pyszne, wilgotne, puchate, bardzo łatwe do przygotowania i zawsze się udaje! Czego chcieć więcej od domowego wypieku
Kulinarne przygody GatityPierniczki , czyli pyszne korzenne ciasteczka z dodatkiem miodu. Lubiane przez prawie wszystkich, dużych i małych. Mogą być dekorowane lukrem, czekoladą, różnymi małymi ozdobnymi cukierkami... lub po
królestwo garówsłupki warzyw lub stosuję na kanapki. * Jak zrobić pastę tahini w domu? Tutaj znajdziesz przepis: PASTA TAHINI . Jeśli nie wiesz, co zrobić z pozostałą pastą tahini, polecam przepis na CIASTECZKA TAHINI Z KAWĄ lub MUFFINKI TAHINI Z DAKTYLAMI . SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkiKruche gwiazdki piernikowe to propozycja doskonała dla wszystkich, którzy wolą pierniczki cienkie i chrupiące. Te gwiazdki są delikatne, bardzo smaczne i szybkie Z jednej porcji wyjdzie
Słodki sentymentpieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Zobacz przepis. 5. Szarlotka z chleba Wygląda i smakuje jak dobre ciastko z cukierni, kto by przypuszczał, że powstała z resztek jedzenia. Ta szarlotka to doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb. Zakochacie się w tym przepisie , a pieczywo już nigdy
Niedzielny kucharzpoziom słodkości zależy od was). na 5 wyciętych listkach układamy na środku po łyżce nadzienia, przykrywamy drugim listkiem i końcówki ściskamy widelcem, tak aby farsz nie wypłynął. Gotowe ciasteczka smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Ciastka pieczemy 20 minut na złoty kolor w rozgrzanym piekarniku
Niezły MłynekCzęsto w natłoku świątecznych zadań nie mamy czasu na wszystko. Te ciasteczka wyczarujemy szybko z ciasta francuskiego. A przyjemności chrupania co nie miara! Co nam trzeba? opakowanie ciasta francuskiego foremka gwiazdka kakao słodkie masa: 100g dżemu śliwkowego (może być inny) +10 pokruszonych pierniczków (dowolnych) + pół łyżeczki cynamonu. Mieszamy dokładnie Robimy! Ciasto rozwijamy i posypujemy kakao po całości. Lekko wałkiem wgniatamy
Latosiowydom