dania: Sorbet: Potrzebujemy: Garść mrożonych malin, łyżeczkę cukru brzozowego, 50 ml ciepłej wody i pół łyżeczki suszonej mięty. Miksujemy wszystko, wykładamy kawałek papieru do pieczenia i okrągłą wycinarkę do ciastek. W jej wnętrze wlewamy zmiksowane maliny i dajemy wszystko do zamrażarki. Oliwa: Miksujemy lekko skropione olejem i solą - opieczone orzechy włoskie, oliwę i rozmaryn Przekładamy do miseczki Cukinia: Cukinię
Kuchnia PROzdrowotnaskładniki na biszkopt: (pieczemy 3 takie biszkopty) 45 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g mąki ziemniaczanej 70 g cukru 2 jajka (białka oddzielone od żółtek
Domowy Smak Jedzeniajabłka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: spód: Płatki prażymy na suchej patelni. Herbatniki rozkruszamy drobno. Masło rozpuszczamy. Płatki mieszamy z ciastkami i masłem. Wykładamy na formę i dociskamy do dna. Formę wstawiamy na 5 minut do piekarnika 180 stopni, potem wyjmujemy i studzimy. masa serowa: Ser, cukier, cukier waniliowy,śmietanę
Bon appetit mon amiePodobno najlepsze pomysły rodzą się spontanicznie. Tak też było w przypadku tego ciasteczka:) Marcin robił na śniadanie swoje pyszne jajka zapiekane w cieście francuskim i zostało połowę opakowania. A że w tym samym dniu ja robiłam ciasto z truskawkami, które również zostały, postanowiłam wykorzystać „resztki” i upiekłam ciasteczko z białym serem i truskawkami. Poszło całe, jeszcze ciepłe
Ania i Marcin gotujątruskawek (przydadzą się do dekoracji), a resztę miksujemy (blendujemy) z mascarpone i śmietaną. Przyprawiamy cukrem i sokiem z cytryny. Kiwi obieramy i kroimy w małą kostkę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrawamy na pół. Dolną połówkę układamy na spodzie słoiczka, kładziemy warstwę kiwi i przykrywamy drugą połówką ciasta. Na górę nakładamy krem truskawkowy i dekorujemy kawałkami truskawek. Dobrze jest trochę
KasiaiKrzysiu.plmleku rozrobić budyń. Masło stopić, dodać rozrobiony budyń oraz cukier. Stale mieszając, gotować chwilę, aż masa zgęstnieje. Dodać serki oraz płynną żelatynę i wyłożyć na wcześniej przygotowany spód z ciastek. Ostudzić i wstawić najlepiej na całą noc do lodówki
Z miłości do słodkościskładniki: 200 g szpinaku (mrożonego) 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 ml mleka 2 łyżki oleju sól, gałka muszkatołowa
Domowy Smak Jedzeniaciasta 2) zawieszenie papierka po cukierkach). Wbijamy gotowe wykałaczki. Na wierzch wylewamy masę oraz wysypujemy pozostałe cukierki, które należy rozprowadzić po całej powierzchni oraz na boku pozbawionym ciastek. Cały tort należy otoczyć wstążką związać lekko ( dzięki czemu wszystko mocno się ze sobą połączy) i przekładamy do lodówki , najlepiej na całą noc. Smacznego! Większość składników użytych
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Do zrobienia tego dania zainspirował mnie ten przepis . Wyszło pysznie :) Mięsko delikatne i aromatyczne, a ponieważ pieczarki uwielbiam pod każdą postacią, to właśnie ich dodatkiem
kuchnia doskiodrobiną smarujemy środek herbatnika. Na nim układamy „miseczkę” z sernikiem. 3. Podłużne żelki kroimy w cienkie plastry. Przyklejamy je do masy serowej znajdującej się pomiędzy bańką a ciastkiem. Wierzch dekorujemy czekoladową posypką i jagodami. 4. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ilość deserków zależy od wielkości żelatynowych „miseczek”. Smacznego życzą Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki
kuchnia doskizałapią falę i popłyną ;) Na dno blaszki kładziemy warstwę krakersów, wylewamy tężejącą już masę na wierzch. Wstawiamy do lodówki na 20 min, po czym na wierzchu kładziemy kolejną warstwę ciastek, lekko je wciskając w masę. Wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, na wolnych obrotach miksera mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Wylewamy na warstwę krakersów. Ponownie wstawiamy
R'n'G Kitchentylko ładnie wygląda, smakuje wybornie. Składniki na 4 pucharki: 800 g jogurtu greckiego 250 g mrożonych jagód 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki +1 łyżki ksylitolu ciasteczka amaretti borówka amerykańska - do dekoracji Wykonanie: mrożone jagody zasypać ksylitolem, dodać sok z cytryny i postawić w rondelku na ogniu, by je rozmrozić. Następnie pogotować kilka minut, by odparować nadmiar wody(...)Odstawić do przestudzenia. Przestudzone jagody zmiksować na gładki krem 4 łyżki jogurtu wymieszać z ksylitolem i rozłożyć w pucharkach. Uprzednio na dno wsypać po 4-5 ciasteczek amaretti. Resztę jogurtu podzielić na 3 części i dodawać kolejno porcje zmiksowanych jagód w takiej ilości, by otrzymać pożądany kolor. Do pierwszej części najmniej, do ostatniej największą porcję. Resztę musu jagodowego wyłożyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!składniki na biszkopt: 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na
Domowy Smak Jedzeniamleko. Dodaj płynne składniki do suchych i mieszaj, aż się dokładnie połączą. Przełóż płatki na tackę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm lub do foremek na ciastka "brownie" (wyłożonej papierem pergaminowym) i ugniataj do dokładnego rozprowadzenia masy. Ostrym nożem wytnij batoniki, zanim włożysz formę do piekarnika. Pomoże to rozdzielić je po upieczeniu. (Ja zazwyczaj wycinam
Menu Zdrowia