ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1045/2595)

SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 681

całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, przykrywamy resztą ciastek i obficie posypujemy kakao. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Korzenno czekoladowe kuleczki z karmelowymi orzeszkami 166

Plenus NATURA Propozycja podania: idealnie smakują w towarzystwie Herbaty Czarnej z Mango od Galerii Herbat Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy nasze herbatniki korzenne z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka. Do małego garnka z grubszym dnem przekładamy masło i masę krówkową o smaku czekoladowym. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia

Słodkie okruszki
Tartaletki z hibiskusem 129

Dzisiaj kolejne słodkości. Tym razem są to tartaletki z budyniem śmietankowym z dodatkiem naparu z hibiskusa. Dzięki temu mają przyjemnie kwaskowy smak i piękny różowy kolor

Oryginalny smak
sałatka leśna polana 271

składniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Mazurek z dżemem i czekoladą 355

łyżki wody. Przygotowane ciasto podzielić na 2 części i uformować spody do mazurków (polecam zrobić cieńsze spody). Z reszty ciasta wycięłam serduszka/mini motylki. Piec około 25 minut (ciasteczka maksymalnie 15 minut!). Po upieczeniu ciasto wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Spody mazurków posmarować dżemem,  a następnie roztopioną czekoladą. Całość od razu ozdobić cukrowymi perełkami, orzeszkami, płatkami migdałowymi i upieczonymi(...)ciasteczkami z kruchego ciasta. Ewentualnie całość polać kolorowym lukrem, np. zielonym. Kroić po zastygnięciu czekolady oraz lukru

Ugotować
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 187

Domowe ptysie wypełnione kremem na bazie budyniu czekoladowego i serka mascarpone z malinami, posypane różowym i delikatnie kwaskowym pudrem z hibiskusa. Pyszne małe co nieco, na

Oryginalny smak
Tartaletki z jabłkami 139

cukier, wrzucić orzechy. Chwilę smażyć mieszając, aby rozpuszczony cukier oblepił orzechy. Całość przełożyć na blat wyłożony papierem do pieczenia. Odstawić do ostudzenia, a następnie zmiksować. Na talerzu ułożyć upieczone ciastko, na nim ułożyć trochę jabłek, posypać karmelizowanymi orzechami. Tartaletki z jabłkami  można zjeść w restauracji Jung&Lecker na Krakowskim Przedmieściu 45, gdzie sama je przygotowuję. Zapraszam. zastawa

królestwo garów
3 bit luksusowy 461

Następnie ucieramy miękką margarynę lub masło. Stopniowo dodajemy zimy budyń. 3. Krem wykładamy na biszkopt. Na nim układamy warstwę herbatników. Puszkę z kajmakiem podgrzewamy. Kiedy będzie płynny smarujemy nim ciastka. Nakładamy drugą warstwę herbatników. 4. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tarta z mascarpone na spodzie z paluszków 131

herbatników 70 g brązowego cukru 150 g masła Paluszki i herbatniki umieszczamy w malakserze, rozdrabniamy na pył. W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem. Dodajemy do rozdrobnionych paluszków z ciastkami i dobrze mieszamy. Formę dotarty smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Wykładamy spód i boki tartownicy ciastem. Dobrze uklepujemy i wstawiamy do lodówki.   Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki

Rusty Fork
Ziemniaczki 194

Ziemniaczki zwane też bajaderki to najprostsze ciastka z resztek ciast. Jakoś nigdy za nimi nie przepadałam, dopóki nie zrobiłam ich sama z domowego ciasta. Smakuje rewelacyjnie! Najlepsze w nich jest to, że nic się nie marnuje! Zamiast wyrzucać suche końcówki ciast lepiej poświęcić 15 minut i wyczarować coś pysznego! W mojej

KuchniaWeDwoje.pl
ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczno chrzanową 257

składniki: 12 plasterków szynki 2-3 jajka 1/3 czerwonej papryki 50 g sera żółtego 2-3 łyżki majonezu 1 łyża chrzanu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka

Domowy Smak Jedzenia
Bajaderki 151

wyrósł jak należy (testuję nowy piekarnik i słabo mi to wychodzi) jednak do bajaderki nadawał się idealnie, a już z dodatkiem koniaku - pycha! Składniki: ok.800-1000g dowolnego ciasta, ciastek, pokruszonych herbatników (ważne żeby ciasto nie miało kremu lub owoców) dowolne bakalie (ja dałam dwie garście rodzynek, których nie moczyłam) dwie łyżki dowolnej marmolady 250 g serka mascarpone dodałam całą

Pysznie & Pięknie
Mazurek pomarańczowy z mascarpone 220

odlałam część soku w trakcie duszenia. – Na koniec dodać dżem pomarańczowy. Wystudzić masę i wyłożyć zimną na masę serową. – Wierzch udekorować ciastkami, pokruszonymi pistacjami i migdałami

To co kocham
Wielkanocna baba drożdżowa 151

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru 6 żółtek 1 jajko 40 g drożdży 125 g masła 250 ml mleka 150 g rodzynek

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka imbirowe 146

Wielkanoc ciast. Zaczęłam od upieczenia ciasteczek imbirowych w kształcie królików i kwiatków. Ciasteczka mam zamiar podjadać w trakcie moich dzisiejszych prac Mam nadzieję, iż do niedzieli chociaż kilka sztuk ciastek zostanie Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 25 dkg mąki 2 jajka

mecooks