Pieczona kapusta to prosty, aromatyczny i wyśmienity dodatek do obiadu. Wystarczy nasmarować ja oliwą z oliwek, posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim, doprawić solą i pieprzem i upiec
Oryginalny smakOd rana naszła mnie ochota, żeby upiec jakieś ciasto z jabłkami. Nigdy jeszcze nie robiłam ciasta z mąki owsianej i byłam ciekawa jak będzie smakować. I
kuchnia doskiskładniki: 5 jajek 1/2 czerwonej papryki 100 g sera żółtego 4 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy
Domowy Smak JedzeniaTaka papryka może być daniem obiadowym, ale również smaczną kolacją. Smakuje naprawdę wyśmienicie, ale najlepiej sprawdźcie sami :) Polecam! Składniki: 4 duże papryki lub 6 małych 500g
kuchnia doskisamym końcu do ciasta wmieszać pokruszone (nie na drobno) herbatniki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Każdą babeczkę posypać pozostałymi ciastkami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 16-18 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Muffiny wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. (*) Jeśli wolicie mniej wyczuwalną kawę - dodajcie
Di gotujepełne lekkich, puszystych, dietetycznych chmurek bez cukru? Kto lubi i próbował swoich sił w pieczeniu domowych bez ten wie, jak później ciężko oderwać się od tych małych, białych ciasteczek przypominających niebiańskie chmurki. Nie żebym się chwaliła, ale kiedyś bardzo często robiłam takie beziki, a potem pochłaniałam je w dużych ilościach, bo były idealnie leciutkie, idealnie chrupiące(...)idealnie ciągnące w środku. Teraz, po czasie, przypomniałam sobie o dawnym ulubionym przepisie i postanowiłam odtworzyć go w bardziej dietetycznej wersji. Białkowe, bezcukrowe i niemalże beztłuszczowe beziki, a właściwie ciasteczka z przepyszną, czekoladowo-kawową polewą okazały się być ciekawą alternatywą dla mojego dawnego smakołyku. No okej, bądźmy szczerzy - prawdziwe bezy to to nie są, nie będę Was czarować i oszukiwać
Kuchnia Ellieskładniki na ciasto: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 250 ml śmietany kremówki 30 % 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka 1
Domowy Smak Jedzeniakuchnia meksykańska Arabeska – kuchnia bliskowschodnia Beef'n'roll – burgery (dwukrotny Vice Mistrz Mistrzostw Burgerowych (2014 oraz 2016)) POT SPOT Food Truck - curry, chilli, gulasze i zupy Słodka FaBryczka – węgierskie ciastka kominkowe KILL GRILL – burgery (dwukrotny zwycięzca Mistrzostw Burgerowych Food trucków w 2014 oraz 2016 roku) Pan Kasztan – pieczone kasztany Qba Foodtruck - makarony Kołowóz - kurczakowe kuleczki, chrupiące awokado
Codzienna kuchnia niecodziennaMoja babcia na keks mówiła cwibak i zawsze robiła nam go na wszystkie wakacyjne wyjazdy – można było spakować go na podróż i zjeść w ciągu
CiastkozercyCzasami nie wiem już co przygotować na śniadanie moim małym niejadkom i wtedy tego typu dania są niezawodne. Za każdym razem jaglankę lub owsiankę podaję z
kuchnia doskiskładniki: 3 jajka 150 g pieczarek ok. 1/2 średniej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany sól, pieprz bułka tarta szczypiorek, natka pietruszki masło wykonanie: Jajka
Domowy Smak Jedzeniarobię 1cm nacięcia. Na cieście układam wzdłuż przestudzony farsz. Ciasto składam (tak by nacięcia były na górze). Dociskam brzegi. Odcinam pozostałe ciasto. Ciasto z farszem kroję na 4cm kawałki. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 15-20 minut w temperaturze 170 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasikilku dobrych miesięcy Przygotowanie: postępowanie dokładnie takie jak w podstawowym przepisie, w skrócie zblenduj banana, cukier i olej, dodaj resztę składników, zagnieć ciasto, schłodź w lodówce, po czy wykrawaj ciastka. Ja wycisnęłam wzorek w każdym ciachu i w dziurkę wcisnęłam cukier różany, ale W możecie po prostu je posypać i lekko wcisnąć w ciasto. Ciasto rośnie podczas pieczenia, więc
greenscarfkorzennej do piernika Na zieloną masę: 1l zielonego soku Kubuś 3 opakowania budyniu śmietankowego Na masę śmietanową: 1 galaretka cytrynowa 400ml śmietanki kremówki 30% 1-2 opakowania ciastek typu delicje Dodatkowo: 2 czerwone galaretki Wykonanie: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier
Smak mojej kuchniNastępnie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia, wycinamy dowolne kształty (ciasteczka najlepiej zostawić na papierze, a zebrać tylko resztki ciasta, ciasto jest miękkie i łatwo zdeformować kształty ciastek przy przenoszeniu). Papier z ciasteczkami umieszczamy na dużej blaszce do pieczenia, pieczemy około 10-12 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy, najlepiej smakują ze szklanką mleka. SMACZNEGO
Smak mojej kuchni