dodatkiem. Ciasto jest bez pieczenia, co jest bez wątpienia dużym plusem podczas letnich, gorących dni. SKŁADNIKI: spód: - 5 pełnych łyżek masła orzechowego - ok. 100 gram biszkoptów lub innych suchych ciastek (mogą być np. herbatniki) - 2 garście orzeszków ziemnych (użyłam z dodatkiem papryki, mogą być także solone lub naturalne) masa: - 1 serek biały naturalny 125 gram - 1 galaretka truskawkowa dodatkowo
WielopokoleniowoWcześniej wyszedł mi niechcący pyszny deser. Do pieczenia ciastek zrobiłam za dużo masy makowej i z reszty powstała baklava w wersji polskiej. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieskładniki: 1/2 część melona 1 ogórek sok z 1/2 cytryny miód do smaku wykonanie: Melona przekrawamy na pół, usuwamy pestki, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniaminut w zamrażarce) Schłodzony tort wyjmijcie delikatnie z tortownicy. Wyrównajcie boki i oblejcie czekoladową polewą. Ozdóbcie według uznania. Użyłam owoców sezonowych, ale równie dobrze możecie użyć czekoladowych batoników, czy ciastek. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody(smak galaretki taki jak owoce). Trzecia galaretkę rozpuścić w 1 ¼ gorącej wody. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami -u mnie pokruszone herbatniki. Posypać dno herbatnikowe ,owocami-jagodami . Ubić śmietankę i gdy już jest sztywna ,dodać tężejącą galaretkę jagodową.(dokładnie połączyć mikserem). Gotową masę śmietanowo - galaretkową wylać
w mojej kuchniistnieją. I tak się stało i Tym razem. Przy porządkach i ogarnianiu sytuacji słodyczowej znalazły się i czekoladki i pianki, które już nie były mięciutkie. I tak powstały czekoladowe ciasteczka. Składniki: ok 300 g czekolady ok 2 szklanki płatków śniadaniowych (u mnie kółka miodowe) 1 szklanka posiekanych orzechów 1 szklanka pianek Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej(...)orzechy, parki śniadaniowe i pianki pokrojone na mniejsze kawałki Dokładnie mieszamy i przekładamy do blaszki 25*25 wyłożonej papierem do pieczenia Wkładamy do lodówki na min 2h Wykrawamy delikatnie ciasteczka, można po prostu pokroić :) Miśka jak to Miśka jak zawsze musiała pomagać. I stwierdziła, że najlepiej smakuje maczane w mleku ;-) Smacznego
Gotowanie z pasjąIdealna do weekendowej kawy – tarta z wiśniami na kruchym kakaowym spodzie pod lekką pierzynką z bitej śmietany i mascarpone. Uwielbiam! Ponieważ moja foremka zaginęła w
Ciastkozercyskładniki na ciasto: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajka, żółtko oaz sól
Domowy Smak JedzeniaBardzo lubię ciasta marchewkowe, a tym razem postanowiłam zrobić w formie babeczek. Są naprawdę pyszne i idealne do niedzielnej kawki :) Na przepis natrafiłam tutaj . Składniki
kuchnia doskizabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka 100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę
Czarnawisienkapodważając szpatułką, zdejmujemy ciasteczka z blachy. Układamy je na płaskiej powierzchni wierzchnią stroną do dołu i od razu składamy na pół (to ważne by zrobić to od razu, póki ciastka są gorące, wówczas nie pękną nam przy składaniu). Gdy wszystkie ciasteczka nieco nam już przestygną rozpoczynamy przygotowanie kremu. Ubijamy w tym celu kremówkę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem
Smaki Na Talerzukubeczek (200 g) jogurtu naturalnego 1/2 szklanki (60 g) cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka (10 g) żelatyny 1/3 szklanki (80 ml) gorącej wody Spód: 100 g ciasteczek owsianych (u mnie Bonitki owsiane z orzechami z Biedronki… mniam) 1/4 kostki (50 g) masła Dodatkowo: sezonowe owoce Przygotowanie: 1) Przygotować spód: ciasteczka pokruszyć tłuczkiem (tak, aby zostały małe
Fitsweet.meWykonanie sernika na prawdziwym, domowym biszkopcie jest dużo bardziej czaso- i pracochłonne niż na spodzie z biszkopcików czy kruchych ciastek. Ale uzyskany smak jest wspaniałą nagrodą za trudy. Ciasto w wykonaniu jest proste i nie powinno sprawić trudności nawet największym laikom kuchennym. W przedstawionym przepisie zrobiłam biszkopt bezglutenowy. Z owoców wykorzystałam truskawki i mrożone maliny
Ze smakiem bez glutenuMamy piąteczek to oczywiście wspólne wypiekanie i gotowanie u Małgosi.Dzisiaj zapraszam na przepyszne ciasteczka z czekoladą i kawą, obtaczane w cukrze pudrze i pieczone. Dzięki temu na ciastkach tworzy się ażurek. Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam do wypróbowania :) 200 g czekolady Milka 4 łyżki masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chili