CHOCOLATE CHIP COOKIES to nie tylko ulubione ciasteczka Świętego Mikołaja,... Artykuł Chocolate chip cookies pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEZauważyłam, że bardzo mało u mnie w kuchni dań z kaszą- nie licząc zupy mlecznej, więc postanowiłam się zrehabilitować i upiekłam pyszne ciasteczka z kaszy manny. Dość długo wahałam się nad tym przepisem, ale teraz widzę, że zupełnie niepotrzebnie. Ciasteczka są super wilgotne, sprężyste i bardzo „mannowe”, może nieco za słodkie z połączeniu z masą krówkową
Pieguskowa Kuchniapudru 500 g mielonego twarogu sok i skórka z z połowy cytryny 4 łyżki żelatyny 400 g śmietany słodkiej 30% 2 op cukru waniliowego 30 g bezów Masło roztopić, ciastka pokruszyć i wymieszać z jeszcze ciepłym masłem. Masę rozłożyć równomiernie na kwadratowej blasze (24×24 cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić na około godzinę do lodówki. Truskawki umyć, osączyć
Pieguskowa Kuchnianiesłodzonego cukier puder – do smaku (można zastąpić płynnym miodem) 6 dużych łyżek niesłodzonego masła orzechowego 2 duże garście orzechów ziemnych posiekanych na mniejsze kawałki ew. ulubione dodatki: pokruszone pełnoziarniste ciasteczka, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe Kremówkę ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce wymieszać masło orzechowe z mlekiem skondensowanym oraz cukrem pudrem. Dosłodzić według upodobań, pamiętając, że kremówka nie jest dosłodzona(...)ubitej śmietany do masy orzechowej, wmieszać szpatułką. Następnie ostrożnie wmieszać drugą część śmietany i dosłodzić jeśli lody będą za mało słodkie. Na końcu dodać ulubione dodatki: orzechy, czekoladę, bakalie, ciasteczka i powoli zamieszać, żeby dodatki równomiernie się rozłożyły. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Przepis zaczerpnięty od BOOK ME A COOKIE -klik Artykuł
Pieguskowa KuchniaTakie wafelki to smak mojego dzieciństwa. W zasadzie to nic się nie zmieniło- nadal jestem ich ogromną fanką. Na dodatek moje dzieci też za nimi przepadają
Pieguskowa Kuchniaczekoladowych herbatników 150 g masła 3 łyżki nutelli Herbatniki zblendować lub włożyć do woreczka i zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Masło rozpuścić i dodać razem z nutellą do pokruszonych ciastek. Dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ugnieść i wstawić do lodówki żeby stężało. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Pieguskowa KuchniaZielone trufle to prawdziwa gratka dla wielbicieli specyficznej herbaty matcha . Liście tej herbaty są zbierane zawsze w pierwszym zbiorze. Jest bardzo drobno zmielona i ma konsystencję
Pieguskowa Kuchniaskładniki: 1 melon 1 czerwona papryka ok. 3 średniej wielkości ogórki gruntowe 1 mała cebula, czerwona lub biała 2-3 gałązki natki pietruszki oliwa z oliwek
Domowy Smak JedzeniaKwestia Smaku i postanowiłam według tego pomysłu zrobić tartaletki. Rabarbalove trwa od maja w nieskończoność, przynajmniej u mnie i dlatego rabarbar wykorzystuję dopóki jest. Wyszło mi 5 znakomitych, pysznych ciastek idealnych do kawy czy herbaty. Polecam gorąco do wypróbowania. Tartaletki z rabarbarem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieskładniki na 1 biszkopt kakaowy: (pieczemy dwa takie same) 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżka
Domowy Smak JedzeniaWuzetka straciatella to połączenie tradycyjnego ciastka W-Zetka z masą straciatella. To bardzo słodkie ciasto z dużą ilością czekolady, którym mogę zajadać się w nieskończoność i nigdy mi się nie przeje:) Jest wspaniałe! Czas wykonania: 2 h 30 min ( + 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 24 kawałki Składniki: Biszkopt: 7 jajek
KuchniaWeDwoje.plnależy przelać do garnuszka i energicznie mieszając lekko podgrzać - do momentu roztopienia się masła oraz uzyskania jednolitej konsystencji.) Na dnie tortownicy szczelnie ułożyć dwie warstwy biszkoptów (można jedną). Na ciastka wylać lekko tężejącą masą bananową i wstawić do lodówki, aby bardziej stężała. Po tym czasie na wierzchu ułożyć plasterki banana, a całość zalać lekko zastygniętą galaretką bananową/o smaku
Di gotujeKto z Was ma urodziny w sierpniu? U mnie ten miesiąc to prawdziwe zatrzęsienie urodzinowe ;) Moja propozycja to proste babeczki z jagodami, z delikatnym kremem budyniowym
CiastkozercyDziś propozycja z innej beczki. Na razie zostawiam przetwory i piekę ciastka drożdżowe. Są to papatacze z wielką ilością bakalii i polane lukrem. Moi chłopcy brali po kilka za jednym zamachem, pilnowałam tylko by nie najedli się gorących. Z tej ilości składników wyszło mi 3 duże blachy. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieProsty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował
kuchnia doski