ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1031/2595)

Lody malinowe z komosy i czekoladowe z ryżu (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 114

jaśminowego -3 szkl. płynów (u nas napój kokosowy i woda) -1 duży dojrzały banan -2 łyżki gorzkiego kakao -duża garść posiekanych orzechów laskowych (albo i więcej :P) Dodatkowo -ulubione ciasteczka -orzechy -syrop daktylowy Ryż ugotować do miękkości w podanych płynach. Do ostygniętego ryżu dodać banana, kakao i wszystko dokładnie zblendować. Następnie dodać posiekane orzechy i wlać masę do w miarę(...)płaskiego pojemnika. Tak gotową masę włożyć do zamrażarki i mieszać co 30 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji  (u nas  przez ok 3 godziny) .  Podawać z pokruszonymi ciasteczkami, orzeszkami i syropem daktylowym

Candy Pandas
Raw Trufle - Govinda 138

cytrusów w słodyczach ale głównie chodzi nam a dodawane sztuczne i chemiczne aromaty pozostawiające nieprzyjemny gorzki posmak. Tutaj nic takiego nie ma miejsca, wręcz dzięki olejkowi trufle przypominają nam ciastka Delicje z pomarańczową galaretką :) Jest jeden minus, ponieważ jak się człowiek uprze to nawet znajdzie tutaj nuty moreli czy migdałów jednak są one skutecznie maskowane przez zbyt intensywny olejek

Candy Pandas
Ciastka konopne pandy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 97

ciasteczka konopne większość reaguję szelmowskim uśmiechem :D Zawsze cieszą się sporym zainteresowaniem, dlatego dziś proponujemy Wam przepis na ciasteczka właśnie z dodatkiem mielonych ziaren konopi jadalnej (to te małe kuleczki na zdjęciach). Ziarenka w smaku bardzo przypominają nasiona słonecznika więc nie musicie się ich obawiać w żywności pod tym względem. My jesteśmy w nich zakochane, świetnie odnajdują się jako dodatek

Candy Pandas
Pasta z orzechów laskowych/ laskowych z kakao/ z migdałów - Amandin (Vegamarket) 182

Czekają na nas: pasta z orzechów laskowych solo i z kakao oraz pasta z migdałów. Wszystkie kremy są gładkie i idealnie nadają się do rozsmarowania na kanapce, waflu czy ciastku. Smak: Pasta z orzechów laskowych: Zaskoczenie, bo pasta nie pachnie typowo laskowo tylko trąci jakby miodem :P Konsystencja bardziej zwarta od wersji z orzechów włoskich. Fajnie jakby pojawiły się

Candy Pandas
Eko wafle gryczane/ amarantusowe/ orkiszowe - Biojeje + KONKURS! 138

przekonane do tego specyficznego smaku też nie muszą przed nimi uciekać. Kolejne wafle amarantusowe ciekawiły nas równie mocno. Amarantu bardzo lubimy (my i nasza rodzina) a szczególnie nasze ciastka na tej mące. Nic dziwnego, że ta właśnie wersja wafli zdobyła uznanie w domowym rankingu. To „Złoto Inków” również posiada charakterystyczny smak (dla innych orzechowy a dla nas buraczany), którego

Candy Pandas
Proteinowe słodycze - Sport Definition 178

przekąsek nam odpowiadają zależności od momentu kiedy chcemy je spożyć. Produkty są leciutkie, przypominające znane „dmuchane” pieczywo. Smak: Proteinowe poduszki: Po otwarciu opakowania unosi się zapach orzechów i kakao. Ciastko na zewnątrz jest nieco wytrawne z wyczuwalnym dodatkiem mąki graham. Przyjemnie chrupie i dość szybko rozpuszcza się w buzi. Nadzienie jest kakaowe i posiada nutę goryczki. Jego konsystencja jest bardzo(...)Słodycz całości jest na dość niskim poziomie. Nam osobiście bardzo to odpowiada ale fani słodkich przekąsek mogą być nieco niezaspokojeni ;) Proteinowy baton: Zapach tofii jest bardzo przyjemny i apetyczny. Ciastko wokół jest takie samo jak w proteinowych poduszkach. Krem przede wszystkim jest mniej zbity, bardziej kremowy, również posiada nutę goryczki, która jednak przyjemnie łączy się ze smakiem toffi i delikatnym

Candy Pandas
Ciasteczka pandy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 119

jednorazowa)   i wycinać odpowiednie kształty tworząc pandki. Przełożyć je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec w 150’C ok 5 minut w zależności od grubości i wielkości ciasteczek (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi będą bardzo lekko zarumienione).  Ciasteczka zajadać maczając w napoju kokosowym

Candy Pandas
Semifreddo z malinami i orzechami nerkowca 205

Przepyszne semifreddo z malinami i uprażonymi orzechami nerkowca. Delikatne, kremowe i kwaskowe dzięki malinom. Idealne na upalne dni. Jeśli przygotowywaliście moje semifredo czekoladowo-kawowe , to zapewne

Oryginalny smak
Konfitura z malin 166

Słodkościom czasem się nie oprę, najbardziej lubię domowe przetwory, domowe wypieki, ręcznie wykrawane pulchne ciasteczka. Dają tyle radości w przygotowywaniu, pięknie wyglądają na półkach w spiżarniach - szczególnie konfitury, dżemy, kompoty i inne przetwory, które można zamknąć z powodzeniem w słoiku, cieszą niezwykłym smakiem. Takimi domowymi przetworami można obdarować kogoś bliskiego życząc mu smacznego na kilka(...)kilka dni i mieć spokój. Za najsmaczniejsze konfitury uważa się te z agrestu, malin, moreli, śliwek, truskawek i wiśni. Można je podać gościom do herbaty, posmarować herbatniki, domowe czekoladowe ciasteczka... Świetnie nadają się jako dodatek do ciast i deserów, do wysmarowania upieczonych blatów biszkoptu, przełożonych dowolną konfiturą, polane czekoladą, udekorowane owocami, najlepiej sezonowymi, latem. Czy nie brzmi prosto

Zasmakuj Kuchni
ciasto lodowiec bez pieczenia 193

składniki: 375 ml mleka 4 żółtka 180 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
placuszki jogurtowo serowe 128

składniki: 200 g mąki 240 g serka ricotta 240 g gęstego jogurtu naturalnego 100 ml mleka 2 jajka 40 – 60 g cukru 1 łyżeczka proszku

Domowy Smak Jedzenia
Paje pieczarkowe. 142

żywopłotu zaczynającego się za progiem norki. A na końcu takiego żywopłotu (a więc w połowie drogi do domu) dopadał człowieka głód! Ukochane pieczarki zamknięte w poręcznej formie pajów - słonych ciastek z kruchego ciasta - były wtedy jak znalazł! Składniki: Ciasto: 250 g mąki 125 g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka skrobi 2 żółtka duża szczypta soli Nadzienie

zadanie-gotowanie
Pelnoziariste rurki z jaglanym kremem 147

uzyskać kształt prostokąta, dzięki czemu będzie łatwiej wycinać paski. Radełkiem lub nożem tniemy pasy szerokości 2 - 3 cm.  Foremki do rurek smarujemy margaryną lub tłuszczem, aby po upieczeniu ciastka łatwo zeszły. Piekarnik włączamy na 180 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rurki będą się piekły przez 15 minut na środkowej półce bez termoobiegu. Na foremki do rurek nawijamy

Kuchnia od dwojga
Deser malinowy lodowy. 126

spód układamy 16 herbatników, następnie wykładamy masę lodową i znowu warstwę herbatników.Blaszkę przykrywamy folią i wkładamy do zamrażarki na całą noc. Następnie wyciągamy i kroimy na kwadraty wielkości ciastka. Takie lody można przechowywać pokrojone i zamknięte w pudełku w zamrażarce. Smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
ciasto maślankowe z agrestem 133

składniki: 640 g mąki 375 ml maślanki 250 g cukru 100 g masła 3 jajka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia