składniki: 460 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 ml letniego mleka skondensowanego niesłodzonego 150 ml letniej wody 15 g drożdży 60 g cukru 1 jajko 30
Domowy Smak JedzeniaSemifreddo czekoladowo-kawowe „Zebra” na spodzie z pokruszonych wafelków. Ten deser lodowy pochodzący z Włoch jest niezwykle puszysty, delikatny i łatwo się go kroi
Oryginalny smakUlubione ciastka na tłusty czwartek w wersji zminiaturyzowanej, choć równie... Artykuł Mini pączki z cukrem pudrem pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpół litra. Ciasto przełóż do mocnego rękawa cukierniczego lub szprycy i końcówką z małą gwiazdką wyciskaj podłużne churros, odcinając je nożem na pożądaną długość. Ja skorzystałam z pistoletu do ciastek z 3 gwiazdkami na jednej tarczy, więc wychodziły mi dość różne długości i kształty, ale takie mają najwięcej uroku. Długość churros nie ma znaczenia. Smaż przez kilka minut
Anioszek w kuchniwtłoczyć w ciasto jak najwięcej powietrza, dzięki czemu faworki po upieczenie będą idealnie kruche, z dużą ilością bąbelków. Tak przygotowane ciasto trzeba jeszcze cienko rozwałkować i powycinać ciastka, a następnie je usmażyć. Gwarantuję, że smak własnoręcznie zrobionych faworków, wynagrodzi Wam czas spędzony na ich przygotowaniu. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (300g) 4 żółtka 1 łyżka spirytusu
Smakowity Blog KulinarnyPrzepis na szybką i smaczną przekąskę. Bardzo lubię bakłażany pod każdą postacią, ale przyrządzony w ten sposób smakuje mi chyba najbardziej. Składniki: 1 bakłażan 2 pomidory
kuchnia doskiciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Wystudzić. Do zimnej masy dodać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Ciasto powinno być gładkie ale gęste. Przygotować maszynkę do ciastek z końcówką w kształcie dużej gwiazdki, przełożyć do niej ciasto. Wyciskamy na rozgrzany do 175 stopni olej, churrosy długości dowolnej. Smażymy przekręcając kilka razy, do uzyskania złotego koloru
kulinarnyswiatdomiskładniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g drożdży, świeżych 150 ml letniego mleka ok. 100 ml zsiadłego mleka lub kefiru 1 jajko 2 łyżki
Domowy Smak JedzeniaOstatnio mam dużo czasu żeby eksperymentować z pieczeniem różnych słodkości. Tym razem upiekłam kruche, dosyć twarde ciasteczka, które potem zanurzyłam w czekoladzie. Uwaga bardzo słodkie :-) Składniki: 200g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu 100g brązowego cukru 120g masła 100g czekolady mlecznej Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Masło pokroić w kostkę i ugnieść(...)wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 – 20 minut w temperaturze 180 º C aż ładnie się zarumienią. Poczekać aż trochę ostygną i wyłożyć na kratkę. Czekoladę rozpuścić. Ciasteczka zanurzać w czekoladzie i ułożyć z powrotem na kratce i poczekać aż czekolada stężeje
wysmienityDziś chciałbym z Wami się podzielić przepisem na babeczki z czekoladą i polewą malinową. Z miejsca stały się jednym z moich ulubionych przepisów. To właśnie one
PaleoLifemożemy znaleźć w takich produktach: kasza manna, jęczmienna płatki owsiane makaron pszenicy, mąka pszenna mąka owsiana i żytnia niektóre mieszanki przypraw kawa zbożowa gluten może występować w przetworach mlecznych ciastka, wędliny, konserwy mięsne czy rybne napoje gazowane Zastanawiałam się czym zastąpić produkty zawierające gluten, ale teraz jest ich naprawdę spora ilość. Produkty, które nie zawierają glutenu: mąka razowa mąka
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszne galaretki na bazie soku bananowego i soku z czarnych porzeczek. Połączenie bananów i czarnych porzeczek uwielbiam… Najczęściej łączę te dwa składniki przygotowując dwuwarstwowy koktajl
Oryginalny smakSmaczny i szybki obiad, czyli placuszki ze szpinaku z pokruszonym serem kozim, podane z sosem jogurtowym z uprażonymi orzechami włoskimi. Całość współgra idealnie! To pyszna alternatywa
Oryginalny smakTaka urocza , mała przekąska - przygotowanie zajmie Ci max 5 minut. Ja zrobiłam ciasteczka słodkie, ale jeśli tylko możesz i masz ochotę, dodaj więcej cukru albo polej słodką czekoladą. Składniki (ok 18 ciasteczek): 3 łyżki oleju 1 łyżka ksylitolu (może być inny cukier, miód) 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego (można pominąć) 50 g mąki kokosowej pół łyżeczki sody 2 łyżki
coolinarnyPrzepis na te ciasteczka wymyśliłam szukając opcji na zdrowe, popołudniowe przekąski do kawy, które można zabrać ze sobą do pracy. Miało być szybko, zdrowo i smacznie. Kokosanki owsiane, spełniając wszystkie te kryteria, na stałe weszły do mojego jadłospisu. Niezapowiedziani goście? Nie ma problemu - tą przekąskę przygotujecie w pół godziny. Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 ciasteczek
Milion Smaków