foli aluminiowej układamy herbatniki, na herbatniki układamy biały ser, następnie kolejna warstwa herbatników i ciemny ser, albo tak jak ja to zrobiłam – bez drugiej warstwy herbatników Złożyć ciastka aby powstał stożek. Polać ciasto polewą. Polewa: 8 łyżek cukru 1/2 margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Rozpuścić margarynę, dodać cukier, mieszając dodać kakao i wodę, zagotować
MojaQchnia.plskładników. Gotowe ciasto umieściłam w rękawie cukierniczym i wyciskałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia „ptysie” o średnicy mniej więcej 2 cm. Należy pamiętać i pozostawieniu sporego odstępu pomiędzy ciastkami, gdyż ciasto ptysiowe „puchnie”. Piekłam na rumiano pod koniec pieczenia sprawdzając stopień dopieczenia za pomocą wykałaczki w temperaturze 200 stopni, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Krem: Laskę wanilii przekroiłam
Kate's Kitchenskładniki na biszkopt: (pieczemy 3 takie blaty) 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 90 g cukru
Domowy Smak JedzeniaProsty i pyszny pomysł na obiad dla zabieganych, czyli piersi z kurczaka w panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych. Do tego ulubiona sałatka lub surówka , ziemniaczki i
Oryginalny smakskładniki: 200 g jabłek startych na tarce o grubych oczkach (u mnie szara reneta) 100 g białego sera, zmielonego (ja zmiksowałam blenderem) 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak Jedzeniachce porcyjkę pysznego deseru z malinami prosto z krzaczka i z domową kruszonką. Pewnie łatwiej byłoby kupić zwykłe ciastka i je skruszyć, ale zapewniam Was taka kruszonka jest bardzo pyszna i dziecinnie prosta w wykonaniu, a jak pachnie w całym domu podczas pieczenia...mniam. Zapraszam:) Składniki: Kruszonka: 10 dag mąki tortowej 5 dag masła 5 dag cukru Dodatkowo
IzabelawkuchniCudowne ciasteczka korzenne na jeden kęs. Kruche, o bogatym, korzennym smaku. Idealne do herbaty czy kawy. Wspaniałe również na Święta jako alternatywa do pierniczków, czy też w duecie z nimi. Ilość ciasteczek: 75-80 sztuk
AniaGotuje.plBardzo kruche, grubiutkie ciasteczka.. domowe pieguski z dużą ilością ciekawych bakalii. Poziom słodkości wybierasz sama :-) Ilość ciasteczek: 22 sztuki o średnicy
AniaGotuje.plNajlepsze ciasteczka z mąki gryczanej. Bezglutenowe, kruche z zewnątrz i pysznie mięciutkie w środku. Te wytrawnie czekoladowe pyszności z nutą goryczki możesz upiec nawet jeśli tolerujesz gluten. Warto spróbować czasem nowych smaków :-) Ilość ciasteczek: około 25 sztuk średnicy
AniaGotuje.plWytrawne ciasteczka cebulowe posypane białym makiem.. moje ulubione :-) Gdy mam ochotę coś przegryźć i nie są to słodkości - myślę sobie o tych właśnie ciasteczkach. Są delikatnie cebulowe i przyjemnie miękkie w środku. Kruche na zewnątrz i lekko słone, z ciekawym posmakiem maku.. Ilość porcji: 16-18 sztuk o średnicy 10 cm Łączny czas przyrządzania: 20 minut + 35 minut
AniaGotuje.plblaszki, bo jest to deser nietypowy. Kokosowe chmurki, to takie niby ciasto, którego się nie kroi. Oczywiście możesz to zrobić. Możesz wyciąć z niego dowolne kształty np. foremką do ciastek. Jednak zacznij tak jak ja.. polecam :-) Tę kokosową rozkosz rwij po kawałku... rwij aż zjesz całą blaszkę. Jest delikatna, słodka, kokosowa, rozpływająca się w ustach
AniaGotuje.plmasz ochotę na coś słodkiego... i nie masz dużo czasu.. Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 15 minut Ilość ciasteczek: około 20-23 sztuk
AniaGotuje.plAbsolutny numer jeden wśród ciastek maślanych z serem. Są pyszne! Nie wiem co napisać, byś się skusił/a na ich upieczenie.. Zachwycają zarówno smakiem jak i prostotą w wykonaniu.. Do dzieła
AniaGotuje.plpodniebienia.. pyszne, słodkie i chrupiące ciasteczka z płatków jaglanych i wiórków kokosowych. To przepis, w którym każdy składnik dobrałam tak, by osiągnąć efekt kruchości, świeżości.. słodyczy.. Ciasteczka są proste, bardzo proste do zrobienia. Są też bezglutenowe, więc mam nadzieję, że większość z Was będzie mogła ich spróbować. Ostrzegam jednak, że są słodkie.. tak już musi być
AniaGotuje.plSzybko, bardzo prosto i pysznie :-) Ciasteczka bez mąki, za to z amarantusa preparowanego z dodatkiem kakao i syropu klonowego. Czas przygotowywania: 5 minut Czas formowania ciastek: 15 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość ciasteczek: około 20-22 sztuk średnicy 5 cm Składniki: • 2 jajka • 100 g amarantusa preparowanego (ekspandowanego) • 2 łyżki kakao
AniaGotuje.pl