To są chyba najbardziej udane muffinki jakie kiedykolwiek zrobiłam. Chciałam sprawdzić jakie wyjdą jeśli zamiast mleka lub jogurtu dodam coś gazowanego. Wyszły rewelacyjne i dzieci po
kuchnia doskiDziś mam dla Was pyszną propozycję na jesienny deser – jaglany budyń z wanilią do tego duszone śliwki z pomarańczą i cynamonem. Palce lizać! :) Mój budyń
Ciastkozercyminut do lekkiego zarumienienia. KREM: Sok z ananasa mieszamy z cukrem, żółtkami i budyniami. Ananasy kroimy w kostkę i odsączamy na sicie (ten sok zostawiam do nasączenia biszkoptu i ciastek) Mleko stawiamy na gaz, gdy się zagotuje wlewamy sok. Ciągle mieszamy żeby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu
Pani na deserfoli aluminiowej układamy herbatniki, na herbatniki układamy biały ser, następnie kolejna warstwa herbatników i ciemny ser, albo tak jak ja to zrobiłam – bez drugiej warstwy herbatników Złożyć ciastka aby powstał stożek. Polać ciasto polewą. Polewa: 8 łyżek cukru 1/2 margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Rozpuścić margarynę, dodać cukier, mieszając dodać kakao i wodę, zagotować
MojaQchnia.plskładników. Gotowe ciasto umieściłam w rękawie cukierniczym i wyciskałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia „ptysie” o średnicy mniej więcej 2 cm. Należy pamiętać i pozostawieniu sporego odstępu pomiędzy ciastkami, gdyż ciasto ptysiowe „puchnie”. Piekłam na rumiano pod koniec pieczenia sprawdzając stopień dopieczenia za pomocą wykałaczki w temperaturze 200 stopni, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Krem: Laskę wanilii przekroiłam
Kate's Kitchenskładniki na biszkopt: (pieczemy 3 takie blaty) 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 90 g cukru
Domowy Smak JedzeniaProsty i pyszny pomysł na obiad dla zabieganych, czyli piersi z kurczaka w panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych. Do tego ulubiona sałatka lub surówka , ziemniaczki i
Oryginalny smakskładniki: 200 g jabłek startych na tarce o grubych oczkach (u mnie szara reneta) 100 g białego sera, zmielonego (ja zmiksowałam blenderem) 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak Jedzeniachce porcyjkę pysznego deseru z malinami prosto z krzaczka i z domową kruszonką. Pewnie łatwiej byłoby kupić zwykłe ciastka i je skruszyć, ale zapewniam Was taka kruszonka jest bardzo pyszna i dziecinnie prosta w wykonaniu, a jak pachnie w całym domu podczas pieczenia...mniam. Zapraszam:) Składniki: Kruszonka: 10 dag mąki tortowej 5 dag masła 5 dag cukru Dodatkowo
IzabelawkuchniCudowne ciasteczka korzenne na jeden kęs. Kruche, o bogatym, korzennym smaku. Idealne do herbaty czy kawy. Wspaniałe również na Święta jako alternatywa do pierniczków, czy też w duecie z nimi. Ilość ciasteczek: 75-80 sztuk
AniaGotuje.plBardzo kruche, grubiutkie ciasteczka.. domowe pieguski z dużą ilością ciekawych bakalii. Poziom słodkości wybierasz sama :-) Ilość ciasteczek: 22 sztuki o średnicy
AniaGotuje.plNajlepsze ciasteczka z mąki gryczanej. Bezglutenowe, kruche z zewnątrz i pysznie mięciutkie w środku. Te wytrawnie czekoladowe pyszności z nutą goryczki możesz upiec nawet jeśli tolerujesz gluten. Warto spróbować czasem nowych smaków :-) Ilość ciasteczek: około 25 sztuk średnicy
AniaGotuje.plWytrawne ciasteczka cebulowe posypane białym makiem.. moje ulubione :-) Gdy mam ochotę coś przegryźć i nie są to słodkości - myślę sobie o tych właśnie ciasteczkach. Są delikatnie cebulowe i przyjemnie miękkie w środku. Kruche na zewnątrz i lekko słone, z ciekawym posmakiem maku.. Ilość porcji: 16-18 sztuk o średnicy 10 cm Łączny czas przyrządzania: 20 minut + 35 minut
AniaGotuje.plblaszki, bo jest to deser nietypowy. Kokosowe chmurki, to takie niby ciasto, którego się nie kroi. Oczywiście możesz to zrobić. Możesz wyciąć z niego dowolne kształty np. foremką do ciastek. Jednak zacznij tak jak ja.. polecam :-) Tę kokosową rozkosz rwij po kawałku... rwij aż zjesz całą blaszkę. Jest delikatna, słodka, kokosowa, rozpływająca się w ustach
AniaGotuje.plmasz ochotę na coś słodkiego... i nie masz dużo czasu.. Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 15 minut Ilość ciasteczek: około 20-23 sztuk
AniaGotuje.pl