składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka 25 g drożdży 60 ml mleka, letniego 150 g masła 2 łyżki cukru 125
Domowy Smak JedzeniaTe słone ciasteczka to moja zmora. Zmora w postaci kalorii, bo nie umiem poprzestać na jednym. Najczęściej piekę je więc wtedy, kiedy wybieram się do koleżanki
bistro mamaserem. Dokładnie mieszamy i dodajemy podzieloną również równo śmietanę Do brytfanki 30x24x6 (bądź do dwóch keksówek 30x12x6) wlewamy masy serowe w kolejności” gorzka, mleczna, biała. Wierzch lub spód wykładamy ciastkami. Opakowane w folie spożywczą ciasto wkładamy do lodówki. Na drugi dzień wykładamy je z foremki Pozostałe czekolady rozpuszczamy pojedynczo i przygotowujemy polewę
U FiolkiPyszne Ciasto - Sernik Cytrynowy na ciasteczkowym spodzie, w polewie czekoladowej. Robi się go szybko a smakuje idealnie. Polecam :) SKŁADNIKI na 12 porcji: Spód 150 g,ciastek czekoladowych 4 łyżki masła roztopionego Polewa 4 łyżki mleka 1 tabliczka czekolady Ciasto 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 1/2 szklanki cukru Sok z 1 cytryny 1 /2 szklanki rodzynek
Gotowanie Patkiładnie barwi ciasto na różowo. Niestety po upieczeniu nie wyglądają już tak różowo! Dlatego ‘kocyk’ z serka śmietankowego jak najbardziej się przyda :). Ciastka piekłam kilkakrotnie, za każdym Więcej... Artykuł Miękkie ciasteczka z malinami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłeklerki zdejmujemy z blachy i studzimy – jeśli mamy jeszcze pozostałości ciasta (a prawie na pewno tak jest), to teraz mamy okazję, żeby je wyłożyć i upiec kolejną serię przepysznych ciastek. Eklerki można pokroić wzdłuż bądź nabić szprycą – jednak wtedy nałożymy zdecydowanie mniej kremu. Jeśli więc zdecydowaliśmy się je przekroić (więcej kremu=więcej przyjemności), to na dolną część nakładamy wcześniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!składniki: 500 g fasoli jaś 1pietruszka 2 marchewki 1 cebula 4 ziemniaki ok. 200 g kiełbasy lub boczku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego tłuszcz
Domowy Smak Jedzeniasmaczna. W sam raz na taką pogodę, choć dziś jest dość ładnie, świeci słoneczko. Sałatkę przygotowałam z jednym z produktów Mamut . Możecie tam znaleźć super produkty, sucharki, grzanki, ciastka i inne. Polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipowidłami, przykryć utartą masą i schłodzić =. Na wierzch wylać zastygającą galaretkę przygotowaną w 3/4 wody podanej na opakowaniu. Wstawić bajaderkę do lodówki. Gdy galaretka zastygnie, pokroić całość na kwadratowe ciastka. Źródło: Poradnik domowy, maj '08 Smacznego
Zielona KuchniaFrytki duże, grube i chrupiące – frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Raminio Ramen Burger – burger w japońskim makaronie ramen Pizza Truck – pizza z pieca opalanego drewnem Słodka Fabryczka – węgierskie ciastka kominkowe Pasibus – burgery Wheel Meal – kuchnia meksykańska Arabeska – kuchnia bliskowschodnia Świnki Trzy – pulled pork Letni Kredens – pastrami Kill Grill Burger & Sandwich Bar – burgery Churros Amigos – hiszpańskie churros Jest
Karczma HonoriettyJuż dawno tak przyjemnie nie robiło mi sie zdjęć jak do tego wpisu. Powody są dwa: super tort, który chciałam zrobić od dłuższego czasu i przepiękne
CiastkozercySmak czekolady można sobie dobrać dowolnie – mleczną, deserową lub gorzką. Można również zmieszać pół na pół gorzką i mleczną i ja tak właśnie zrobiłam:) Spód: 180-200 g ciasteczek digestive w czekoladzie 130 g masła Warstwa serowa: 1 kg sera sernikowego (u mnie Piątnica) 100 g czekolady (gorzka, deserowa lub mleczna – w zależności od tego jak bardzo wytrawny(...)cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/3 szkl. mleka Dodatkowo: 6-7 bananów Blaszkę 21x32cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy na mniejsze części i rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Studzimy. Ciasteczka rozdrabniamy na pył. Przesypujemy do miski. Łączymy z przestudzonym masłem. Masą wykładamy dno blaszki. Żelatynę przesypujemy do rondelka i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do napęcznienia, a następnie krótko podgrzewamy – tylko
Smaki Na TalerzuCiastka robię głównie na święta (mam tylko bożonarodzeniowe foremki do pierniczków) i kiedy mam ochotę poprawić sobie nastrój. Dziś będą te comfort foodowe ciasteczka, bo do swiąt jeszcze dużo czasu, chociaż pogoda już prawie zimowa. Najlepiej zrobić sobie ciasto na zapas, zapakować do zamrażalnika a potem po prostu rozmrozić i rozwałkować, gdy złapie nas handra. Kształt nie musi być
Ugotowane pozamiataneskładniki na biszkopt jasny: 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 80 g mąki 110 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno
Domowy Smak JedzeniaWęgier obłędną morelową marmoladę, serio tak dobrą, że lepszej nie jadłam. Jak tylko jej spróbowałam to wiedziałam, że skończy w rogalikach. Nie mogło być inaczej. Dawno nie piekłam ciasteczek więc tymi rogalikami się trochę rozgrzeszyłam. Polecam je nie tylko dlatego, że są prze smaczne ale głównie temu, że ich zrobienie zajmuje mało czasu. Mimo, iż używamy drożdży to ciasto(...)musi wyrastać. Tak więc maksymalnie godzina i mamy całą tacę ciasteczek. Nie czekajcie do niedzieli, zróbcie już dziś! Składniki na około 35-40 sztuk na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 jajko 50 g drożdży 2 łyżki cukru 1/2 szklanki kwaśnej gęstej śmietany 18% 250 g masła dodatkowo: 300 g marmolady morelowej (lub innej twardej) 1 jajko 1/2 szklanki cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia