Nigdy wcześniej nie jadłam zupy ogórkowej z ryżem i zrobiłam ją tylko dlatego, że nie miałam akurat w domu ani ziemniaków ani makaronu. Okazało się, że
kuchnia doskiskładniki na biszkopt jasny: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru 5 jajek (oddzielone żółtka od białek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta
Domowy Smak Jedzeniaopakowania galaretki wiśniowej przepis Krakersy ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i całość dokładnie ze sobą łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką
Smakowite Daniarówne części. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy ciasto na średnice 30cm i dzielimy na 8 równych części. Po środku najszerszej części wykładamy łyżeczkę marmolady lub nutelli i zwijamy rogalik. Ciastka wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika (bez termoobiegu) na około 13 minut (do zarumienienia ciasta). W czasie pieczenia rogalików wsypujemy 1/2 szklanki cukru pudru i wyciskamy 1/2 soku
ChilliJemyskładniki: 600 g ryżu 700 ml wody 60 ml oleju wykonanie: Ryż wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia całość przelewamy do
Domowy Smak JedzeniaPolędwiczki wieprzowe już wielokrotnie pojawiały się na moim blogu i zapewniam, że jeszcze nie raz się pojawią :) Bardzo lubię przyrządzać to mięso na różne sposoby. Tym
kuchnia doskiskładniki na biszkopt z makiem: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 szkl cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1
Domowy Smak Jedzeniadzisiaj Słodki Czwartek i będzie, nie obawiajcie się. Najpierw muszę jednak nadrobić smakowite zaległości. Dni mijają nie wiadomo kiedy, praca i dom pochłaniają mnie bez reszty. Piekę ciastka w dużych ilościach (możecie wpaść na kawę i ciacho mego autorstwa do kawiarni Karowa 20 Cafe ) i przygotowuję się do kolejnych warsztatów. Już jutro będę opowiadać młodzieży
Dzieje kuchennej WiewióryPełna witamin surówka z kapusty pekińskiej i papryki to doskonały dodatek do dań obiadowych. Jest pyszna, a dodatkowo błyskawiczna w przygotowaniu. Jeśli nie macie pomysłu na
kuchnia doskiTe niepozorne, małe kapustki to prawdziwa bomba witaminowa. Jest to skarbnica wielu składników mineralnych i witamin. Brukselka jest bogata w magnez, wapń, potas, sód, mangan, żelazo
kuchnia doskilodówki. Wyjmujemy ciasto i na lekko posypanej mąką desce rozwałkujemy ciasto na wysokość 2-3mm (warto zauważyć, że ciasto maślane nie rośnie, więc warto aby było grubsze). Wykrawamy ciasteczka ulubionymi foremkami. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10-12 minut (do lekkiego zbrązowienia). Studzimy. Smacznego
ChilliJemyLubicie ciasteczka, myślę , że tak.Dlatego dziś specjalnie dla was upiekłam maleńkie serduszka, połączyłam nadzieniem. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 500 200 g zimnego masła 64 cukru waniliowego 250 ml gęstej kwaśnej śmietany 18% nadzienie z kiwi ZENTIS " Gładkie nadzienie o smaku kiwi, to produkt stabilny w procesie pieczenia. Doskonale sprawdza się(...)kiwi tego nadzienia uzyskany został dzięki zastosowaniu wysokiej jakości naturalnego koncentratu z owoców kiwi." Całkiem proste składniki, pewnie zauważyliście ,że nie dałam jajek.Nie martwcie się, wyjdą pyszne ciasteczka. Odmierzamy 500 g mąki i przesiewamy nad stolnicą silikonową. Masło schłodzone ścieramy na wiórka lub kroimy drobno i dodajemy do mąki.Wsypujemy cukier waniliowy i dodajemy gęstą śmietanę.Wyrabiamy ciasto
Różowa kuchniaktórym dzielę domostwo nie przepadamy za słodkimi przekąskami. Kilogram cukru wystarcza nam na jakieś pół roku, ale czasem każdego dopada ochota na ciastko, dlatego dziś ciasteczka owsiane. W moim przypadku ilość cukru ograniczyłam do 1/3 szklanki, ale koleżanka z pracy stwierdziła, że chyba zapomniałam go dodać, dlatego osobom słodyczolubnym polecam dodać go więcej. Ciasteczka robi się bardzo szybko
Cook&LoveTen przepis znalazłam na blogu kuchnia wegAnki , ale nam niestety w wersji wegańskiej nie posmakowała i dodałam jogurt naturalny. Dzięki jogurtowi nabrała takiego smaku jaki
kuchnia doskiskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 g masła 200 g cukru 250 g miodu 60 ml mleka 2 jajka 40 g przyprawy do piernika
Domowy Smak Jedzenia