A więc zaczynam swoją przygodę z blogowaniem. Nawet teraz nie jestem pewna czy to dobry pomysł- okaże się za jakiś czas. Sporo osób odwiedzających mój Instagramowy
peanutbuttermonsterzapomina się smaków dzieciństwa, pewnie dlatego nie mogę zapomnieć miodowych ciasteczek babci które zawsze piekła nam na weekendowy poczęstunek, teraz ja robię je bardzo często, kiedy tylko mamy ochotę na nieco słodkości. Są obłędnie kruche i pachną płatkami jęczmiennymi lub owsianymi, zależy na jakie mam ochotę w danym momencie. Proste do przygotowania i szybkie. Ostatnio jestem bardzo zabiegana(...)drzwi w tym sklepie Mega komfort. Składniki na około 25 sztuk ciasteczek: 25 dag mąki pszennej 1 duże jajko 1 duża pełna łyżka miodu z pomarańczą i goździkami 5 dag miękkiego masła 5 dag cukru 2 łyżki drobnych płatków błyskawicznych jęczmiennych lub owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier puder do oprószenia-niekoniecznie Sposób przygotowania: Mąkę pszenną
Wanilia i KardamonBatony musli Batoniki musli W ramach wiosennej diety postanowiłam zrobić zdrowe, pożywne batoniki musli, te sklepowe mnie nie przekonują, czytając ich skład głowa zaczyna
Aromatyczne PodróżeZ miłości do jedzenia, zdrowego stylu życie i dzieci - batony pełne wartościowych składników, nasion, suszonych owoców, oraz orzechów, tak cennych dla pracy naszego mózgu. Batony słodzone
Słodki KompromisFasolowe babeczki z serkiem, jeżynami i polewą czekoladową. Fasola w słodkim wypieku brzmi trochę dziwnie, w babeczkach nie jest wyczuwalna w smaku, pełni wraz z płatkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasteczka można łatwo zamieniać na inne podobne, a efekt zawsze będzie bardzo dobry 😗 Zostawiam Was zatem z przepisem... Sami oceńcie czy ciasteczka przypadną Wam do gustu! SKŁADNIKI (na około 15 sztuk): 250 ml mąki pszennej razowej, owsianej lub ryżowej razowej – użyłam pszennej razowej i owsianej 180 ml soku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśniętego) albo mleka roślinnego niesłodzonego(...)ryżowego czy owsianego) lub wody – użyłam soku z pomarańczy 16 daktyli bez pestek 90 ml kakao ciemnego lub karobu 90 ml zmielonych na mąkę płatków migdałowych (lub innych orzechów) 1 łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Blachę z wyposażenia
Słodko-Słony Świat IlonyTe ciastka powstały właściwie przez przypadek. Miały być owsiane, ale okazało się, że płatków jest za mało, więc pomyślałem o domowej granoli. Moja akurat była cynamonowa
Przepisy Mikołajapoprawę humoru w ponury, deszczowy dzień niż ZDROWE ciasteczka z polewą czekoladową? Chyba nie. Te ciastka to samo dobro. Odżywcze, dodające energii i pyszne. Na dodatek nie musimy włączać piekarnika - wystarczy włożyć je na chwilę do lodówki. Ja już je uwielbiam! :) Składniki (ok. 17 ciastek): 1 szklanka płatków owsianych (górskich, najlepiej ekologicznych) 1/4 szklanki nasion chia 2 łyżki pestek dyni(...)desce do krojenia. Nie przejmuj się, jeśli będą się lekko rozpadać - polewa zwiąże je w całość. 4. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Delikatnie posmaruj nią wierzch boki każdego ciasteczka (najlepiej za pomocą pędzelka silikonowego). Możesz też posmarować od spodu, żeby się jeszcze lepiej trzymały (ja ominęłam ten etap). 5. Włóż ciastka na chwilę do lodówki, żeby polewa zastygła. SMACZNEGO
Powiedz dietom nieOstatnio chodziły za mną ciasteczka owsiano jaglane, ciasteczka bez polepszaczy, zagęstników E i innych takich wynalazków. Postanowiłam zmajstrować swoje własne, wkładając w nie masę serca i tego co miałam pod ręką. Powiem tak, wyszły niezłe i…wyszły z blaszki dość szybko. Zrobiłam z podwójnej porcji, na wszelki wypadek i zrobiłam dobrze! Przepis na jedną porcję! Składniki: - 1 jajo(...)twarda, nie szkodzi, ważne aby nie lepiła się do rąk, jeśli ciasto jest za rzadkie po prostu dosyp suchych składników typu płatki owsiane. Oderwij kawałek ciasta, uformuj wałek i potnij na plasterki, każdy spłaszcz dłońmi na cienkie ciasteczko i układaj na papierze do pieczenia. Piecz około 15 minut nie dłużej. Ciastka rosną do góry , nie rozpływają się i są zdrowo
Z Kuchni Do KuchniSkładniki na 36 ciasteczek: 170 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 120 g płatków owsianych 125 g masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/2 szklanki cukru pudru 1 duże jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 75 g suszonej żurawiny 50 g orzechów włoskich (grubo posiekanych) 140 g płatków białej czekolady lub białej czekolady startej na tarce(...)misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól. W drugiej misce zmiksować masło o temperaturze pokojowej i cukier (dwa rodzaje) na gładką masę. Dodać jajko i ekstrakt waniliowy. Połączyć obie masy. Połączyć zawartość dwóch naczyń miksując. Na koniec delikatnie wmieszać żurawinę, czekoladę i orzechy (fot.1) . Wstaw ciasto do zamrażalnika na 10-15 minut. Po tym czasie z ciasta
Świat CiastaKorzenna owsianka dyniowa z karmelizowanymi śliwkami to aromatyczne i pachnące nadchodzącymi świętami śniadanie. Idealny jesienno – zimowy posiłek, który przyjemnie rozgrzewa. Przygotowałam ją z dodatkiem purée
Oryginalny smakZielone smoothie na bazie soku pomarańczowego ze szpinakiem, bananem i płatkami owsianymi to treściwy, pożywny i pełnowartościowy koktajl na śniadanie. Na długo syci, jest zdrowy i
Oryginalny smakDo dzisiejszej kawy (a kto wie, może nawet na drugie śniadanie ;) ) proponuję Wam szybkie owsiane babeczki ze świeżą żurawiną. Jeśli zaopatrzyliście się już w przedświąteczne zapasy
CiastkozercyPrzepyszny i zdrowy deser na ciepło, który zadowoli nawet wybredne podniebienia Świeży ananas, wiórki kokosowe i suszone daktyle pod kruszonką z płatków owsianych, orzechów brazylijskich, odrobiny
Oryginalny smakPrzepisów na domową granolę znajdziecie mnóstwo, możecie dowolnie zmieniać poszczególne składniki lub dodawać swoje ulubione bakalie – zawsze jednak domowe mieszanki mają jedną wspólną cechę: są
Ciastkozercy