Mleko owsiane może być zamiennikiem mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergików lub wegan. Takie mleko roślinne doskonale sprawdzi się do przygotowania koktajli, naleśników, puddingów
Oryginalny smakTeraz mogę już odetchnąć po egzaminach i wrócić do świata żywych, nadrobić zaległości :) Dla tych, którzy jeszcze męczą się z sesją (albo potrzebują zastrzyku energii, np
FitKotszkl. ekspandowanego amarantusa 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1 jajko 1 łyżka miodu 2 łyżki bezglutenowych płatków owsianych (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć ze sobą. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Uformować dowolny kształt ciasteczek. Np. na blaszce położyć foremkę w kształcie serca, nałożyć do środka masę, ugnieść i delikatnie zdjąć foremkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego
zadanie-gotowaniecały dzień nad jedną rzeczą. Kombinator to moje drugie imię haha :) Z powodu chęci na coś słodkiego, ale dozwolonego powstały ciasteczka, na które przepis umieściłam poniżej ;) Składniki: 125 g otrąb (najlepiej mieszanka różnych rodzajów - pszennych, żytnich, owsianych itd. ponadto część otrąb można zastąpić płatkami owsianymi) Mała garstka orzeszków ziemnych Mała garstka suszonej żurawiny 2 łyżki miodu lub syropu
Czarnawisienkakokosowym , a pozostałą część piekę i blenduję na purée. Takie purée świetnie sprawdza się w wielu daniach obiadowych, czy wypiekach. Między innymi, genialnie komponuje się w dzisiejszym przepisie na ciasteczka. Nie zwlekajcie i koniecznie ich spróbujcie. Nam skradły serca od razu! Są lekko chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku, idealne! Przepis na 20 sztuk, jedno ciastko to ok. 111kcal(...)masła – 80g erytrolu – 50g płatków owsianych – 45g suszonej żurawiny – 1 żółtko – 1 łyżeczka cynamonu – ½ łyżeczki sody oczyszczonej – ¼ łyżeczki soli Masło ucieramy na puszystą masę wraz z erytrolem. Do masy porcjami dodajemy mieszankę mąk, cynamonu i sody. Wciąż mieszając dodajemy purée z dyni , żółtko oraz sól. Na koniec dodajemy płatki owsiane, pestki dyni oraz żurawinę i ręcznie zagniatamy. Masę zawijamy
Be Fit Be Strongkokosowym , a pozostałą część piekę i blenduję na purée. Takie purée świetnie sprawdza się w wielu daniach obiadowych, czy wypiekach. Między innymi, genialnie komponuje się w dzisiejszym przepisie na ciasteczka. Nie zwlekajcie i koniecznie ich spróbujcie. Nam skradły serca od razu! Są lekko chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku, idealne! Przepis na 20 sztuk, jedno ciastko to ok. 111kcal(...)oraz sól. Na koniec dodajemy płatki owsiane, pestki dyni oraz żurawinę i ręcznie zagniatamy. Masę zawijamy w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 170 stopniach. Smacznego! Artykuł Pełnoziarniste ciasteczka dyniowe z żurawiną pochodzi z serwisu Just
Be Fit Be StrongZdecydowanie te ciasteczka to hit tego miesiąca. Bardzo sprawdziły sie podczas naszego wypadu do Doliny Chochołowskiej. Nie są kaloryczne a zaspokajają nasze potzreny na słodkie;) Składniki; składniki na 16 sztuk ¾ szklanki cukru muscavado (można zastąpić zwykłym lub trzcinowym) 1/2 szklanki oleju 1 jajko 1 białko jaja kurzego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1¼szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka(...)sól i sodę wymieszać w osobnej misce po czym dodać do ucieranej masy z cukru, jajek i oleju. Wymieszać. 3. Dodać płatki owsiane i borówki całość ponownie wymieszać łyżką. 4. Na blachę wyłożoną papierem nakładać łyżką ciasteczka w odstępach 3 cm. Piec w piekarniku nastawionym na temperaturę 180°C z funkcja grzania góra-dół około 15 minut aż będą złote
Anioły w kuchnipracy lub szkoły. Z powodzeniem zastąpią również coś słodkiego do kawy, bo batoniki smakują jak najlepsze ciasteczka. Bez dodatku cukru, bez glutenu, bez laktozy, pełne pysznych bakalii. To przekąska, która doda energii i zaspokoi głód na długi czas. Bazę batoników stanowią błyskawiczne płatki owsiane, dlatego są miękkie i przyjemne do chrupania. Dodatki możesz podmieniać wg smaku i zasobów szafek kuchennych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pieczenia. Ja z takich warsztatów skorzystałam i mam dla Was przepis na pyszne bezlaktozowe ciasteczka, które były pieczone w ramach warsztatów. Oprócz ciasteczek była też krucha cytrynowa tarta. Ciasteczka polecam, bo robi się je szybciutko, a są naprawdę pyszne. Miłego piątku :-) Składniki: 220 g płatków owsianych bezglutenowych 130 g mąki pszennej typ 500-550 85 g miękkiej kostki do pieczenia(...)partiami wsypujemy do masy. 3. Na sam koniec dodajemy płatki owsiane i posiekaną żurawinę. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto ma być dość gęste. 4. Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Lekko spłaszczamy i pamiętajmy o zachowaniu niewielkich odstępów. 5. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach około 12 minut. U mnie ciut dłużej do zrumienienia
kruche babeczkiKulki owsiane to słodka przekąska z płatków owsianych, kakao i mleka w proszku, obtoczona posiekanymi orzechami, bądź wiórkami kokosowymi. Taka mała przegryzka zamiast ciasteczek, gdy mamy ochotę na coś pysznego, co poprawi nam humor w tą słotną, wietrzną pogodę :) Składniki na ok. 25 szt.: (inspiracja: " Przyślij przepis ") 65 g masła 5 łyżek cukru 0,5 szklanki mleka
Simply FoodUwielbiam batoniki. Ale odkąd mam dzieci staram się by te słodkie przekąski były o wiele zdrowsze. Dlatego dość często robię zdrowe bananowo owsiane batoniki domowe. Ich
Słodkie okruszkiinnych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär , a także nowych, kruchych ciasteczek APPLE BISCO z nowej linii BIO. Ciasteczka APPLE BISCO BIO to bezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców. Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika. Doskonałe źródło błonnika! Świetna przekąska w ciągu dnia! A ciacho
Ostra na Słodkoteż uwielbiacie kokos? Ja mogę go jeść pod każdą postacią, w kremach, owsiankach, ciasteczkach czy batonikach - oczywiście wszystko w odchudzonej, przepysznej wersji :) Tym przepisem rozpoczynamy kokosowy tydzień :) Na pierwszy rzut leci fit Princessa kokosowa na owsianym spodzie... to więcej niż niebo w gębie :) Spód : 1 łyżka płatków owsianych 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki płynnego miodu W miseczce wymieszać otręby, płatki
Chocolate Muffin Blog