ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:236/654)

Sernik na zimno z truskawkami 616

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeden z lepszych serników na zimno jakich jadłam. Twaróg z dodatkiem śmietany z nutką cytynowego smaku dodaje mu

Marta Gotuje
Ciasto ptysiowe z kremem śmietanowo-truskawkowym 167

Lekkie, ptysiowe blaty przełożone delikatnym kremem śmietanowo-truskawkowym zachwycą dużych i małych. Jest to idealny wypiek na spotkania rodzinne. Polecam Składniki: ciasto: 1 szkl wody 150 g margaryny Palma 1 szkl maki pszennej 2 jajka krem: 200 g truskawek 500 ml śmietanki kremówki 36% 1/2 szkl cukru pudru 2 op. galaretki truskawkowej 1 szkl gorącej wody oraz tortownica o śred(...)nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia i tak samo robimy z drugim blatem ciasta. Krem: Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i blendujemy je na mus. Do wysokiej miski wlewamy zimną śmietankę, dosypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Potem dolewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 335

innego wielokrotnie mielonego, niesłodzonego200 g serka naturalnego, np. Twój Smak7 jajek3/4 szklanki cukrułyżka cukru waniliowego2 łyżki mąkiskórka otarta z jednej cytryny i połowy pomarańczyew. paczka herbatnikówdo podania: kilka truskawek, bita śmietana, cukier puderWykonanie:Żółtka wraz z połową cukru ubijamy na puszysta pianę, dodajemy do niej stopniowo sery i dalej ubijamy.Białka wraz z reszta cukru ubijamy na sztywna pianę(...)posypany cukrem pudrem. Proponuję zrobić to dopiero po nałożeniu na talerze, ciasto jest wilgotne, że wcześniejsze pszypruszenie cukrem będzie niewidoczne. Podobnie wszelkie polewy wsiąkną w ciasto i zabarwią je.Ja dodatkowo talerz wzbogacam musem z truskawek i ew. małym "kleksem" bitej śmietany

Taste Of My Day
TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM PATISSIERE 125

roku obrodziło nie tylko truskawkami czy malinami ale i śliwkami. Nie mogłam więc nie przygotować ciasta ze śliwkami. Prócz klasycznego drożdżowca przygotowałam słodką tartę ze śliwkami i kremem patissiere. Krem patissiere to francuski, waniliowy krem budyniowy idealny do tortów, ciast, pączków, eklerków czy makaroników. Można go również jeść jak budyń na podwieczorek. Sprawdzi się także z dodatkami takimi jak cynamon

Kuchnia w oparach
Tarta z truskawkami i kokosowym crème pâtissière 162

Firmy Royal Brand do testowania mąkę kokosową oraz cukier kokosowy. Postanowiłam, że na początek wykorzystam je do pysznej kruchej tarty z truskawkami i crème pâtissière. Przerobiłam oryginalny krem na kokosową wersję. Efekt naprawdę rewelacyjny! Ciasto:250g mąki pszennej, 50g cukru pudru, szczypta soli, 150g masła, skórka z 1 cytryny.     Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier puder(...)kokosowej, 100g masła, 500g świeżych truskawek.     200ml mleka zagotować z połową obu cukrów. Do reszty mleka dodać rozkłócone jajko oraz obie mąki i resztę cukru. Wlać na gotujące się mleko, gotować ok. 1,5 minuty. Zdjąć z ognia i dodać plasterki masła, mieszać, aż masło całkowicie się rozpuści. Wylać na przestudzone ciasto. Równomiernie rozprowadzić i wstawić do lodówki

Z miłości do słodkości
Cobbler z truskawkami 194

zapraszam do oryginału —>KLIK. Ja w swojej wersji dodałam mniej rabarbaru i zrezygnowałam z dosładzania owoców a jako dodatek użyłam bitej śmietany. 600 g truskawek 150 g rabarbaru łyżka mąki pszennej ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 50 g brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 75 g mielonego serka na sernik szczypta(...)śmietanki 30% łyżeczka cukru pudru Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy na 1-2 cm kawałki. Mieszamy je z łyżką mąki i przekładamy do formy do pieczenia. Suche składniki na ciastka miksujemy z masłem. Następnie dodajemy serek i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia składników. Powstałe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki

Mienta blog
Knedle ze śliwkami 94

Czas czytania: 2 min Knedle ze śliwkami przygotowane na bazie bardzo miękkiego ciasta z dodatkiem ziemniaków. Fantastycznie smakują podane z dodatkiem słodkiej śmietanki z odrobiną cynamonu

SprawdzonaKuchnia.pl
Groszek ptysiowy 104

Czas czytania: 2 min Dziś druga część bajki o cieście parzonym tym razem w roli głównej występuje, groszek ptysiowy. Świetny dodatek do zup, kremów, czy po

SprawdzonaKuchnia.pl
Kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem 178

czuć na języku :) Składniki: mąka pszenna typ 500 Kłos Pol ksylitol ( cukier brzozowy) niepełna szklanka Kłos Pol masło kostka żółtka 5 szt proszek do pieczenia 2 niepełne łyżeczki Dodatkowo: truskawki 500 g rabarbar 300 g białka 5 szt ksylitol 1 szklanka Kłos Pol bułka tarta 3 łyżki Krok 1 Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Dodajemy pokrojone masło(...)niego pokrojone truskawki i rabarbar, wstawiamy do pieca na około 25 minut i pieczemy w 170 stopniach. Krok 4 Białka ubijamy z ksylitolem na sztywno, przekładamy je do rękawa cukierniczego lub szprycy i robimy esy floresy na podpieczonych owocach. Wstawiamy do pieca i suszymy beze w 140 stopniach, aż nam się osuszy lekko. Krok 5 Ostudzone ciasto kroimy i podajemy

Różowa kuchnia
Sernik truskawkowy bez pieczenia 106

pochodzi od słodkich truskawek i galaretki truskawkowej. Truskawkowy sernik na zimno to już klasyka w naszej kuchni . Bez sernika z truskawkami nie obejdzie się żadna czerwcowa impreza , a mamy ich kilka: imieniny, urodziny i rocznice ślubu. Gdy na stole gości sernik truskawkowy to znak, że sezon truskawkowy się zaczął a my świętujemy! Przepisów na to pyszne ciasto bez pieczenia(...)Szczególnie polecam Wam przepis na Najlepszy sernik na zimno i piankowy Sernik z truskawkami i bezami . Ale dzisiaj proponuję łatwy przepis dla laików, dla tych co mają dwie lewe ręce i nic w kuchni im nie wychodzi, albo dla tych co dopiero zaczynają przygodę z ciastami na zimno. Mój przepis na truskawkowy sernik na zimno to według mnie najłatwiejszy przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
śmietanowiec na biszkopcie z truskawkami 686

następnie żółtka. Mąkę orkiszową lub pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21×32 cm) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20- 30 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy(...)żelatyny 200 g cukru 3 opakowania galaretek, różnych kolorów (np. o smaku kiwi, pomarańczy, wiśni) 750 ml gorącej wody dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody parę świeżych truskawek wykonanie: Trzy galaretki (o smaku kiwi, pomarańczy i wiśni) rozpuszczamy w osobnych naczyniach, każdą w 250 ml wody. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Gdy galaretki będą gotowe, kroimy

Domowy Smak Jedzenia
Słodkie środy - Muffiny z czekoladą i truskawkami 153

papilotek umieszczonych w formie do pieczenie przekładamy po łyżce ciasta, następnie nakładamy po 1/2 łyżeczki czekolady lub kremu czekoladowego i na wierzch nakładamy kolejną porcję ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone cząstki truskawek. Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy cukier puder i mąkę, dodajemy masło o rozcieramy w palach. Kruszonkę wykładamy na muffiny.  Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Hello Summer! 147

Hello Summer! sezonowe przepisy na lato Lato jest moją ulubioną porą roku. Jak mieszkałam we Wrocławiu to pod moim blokiem już od samego rana rozkładali się

Pink Envelope