ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:239/654)

Ciasto z truskawkami i mascarpone na spodzie brownie 260

Była ochota na ciacho więc powstało z tego co było pod ręką. Miałam czekoladę i padło na brownie które poszło na spód. Do tego krem ze

Monia miesza i gotuje
Walentynkowe ciasteczka serduszka. 160

minut. ❤ ❤ ❤ Szukacie więcej przepisów na Walentynki? Koniecznie zobaczcie TOP   3 przepisów na ciasta walentynkowe : 1.   walentynkowe ciasto serce .  2.  ciasto walentynkowe serduszko . 3. walentynkowy sernik czekoladowy z truskawkami. Na pewno spodobają Wam się te przepisy. A jeżeli szukacie jeszcze innych fajnych inspiracji na ciasta i desery to zapraszam do zakładki SŁODKOŚCI , gdzie na pewno znajdziecie

RITA food channel
Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno 191

Cotygodniowy nasz cykl Ciasto na niedzielę a w nim Truskawkowo mi! , no bo jakże by inaczej w czerwcu, tylko truskawki. Truskawek wszędzie pełno, pysznych, słodziutkich, pachnących słońcem i warto się nimi rozkoszować właśnie teraz. Moja propozycja to pianka jogurtowa na zimno bo jakże byłoby inaczej gdy za oknem ciepło i chce się czymś ochłodzić. Pianka jest lekka i bardzo kolorowa

Moje Małe Czarowanie
Muffinki z rabarbarem 69

smaku. Mają one odrobinę innej konsystencję niż jakiekolwiek inne muffinki. Dość ciężkie i sycące z cudownym posmakiem kwaśnego rabarbaru. Na bazie tego przepisu robiłam również muffiny z dodatkiem malin, truskawek i borówek amerykańskich , pomarańczy i wszystkie smakują również wybornie, polecam gorąco! A może spróbujecie muffinki z dynią ? Print Muffinki z rabarbarem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill(...)misce połączyć składniki mokre. Następnie do składników suchych dodać mokre oraz rabarbar, całość wymieszać, nie należy się przykładać zbyt mocno do tego wystarczy, że składniki się połączą, ja mieszam ciasto widelcem. W niewielkiej miseczce wymieszać cukier i cynamon. Formę na mufunki wyłożyć papilotami, napełnić ciastem, wierzch muffinek posypać mieszanką cukrowo - cynamonową, wstawić do piekarnika, piec przez 25 - 30 minut

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki z truskawkami 119

Końcówka truskawek..i trza je wykorzystać do pysznych bułeczek..niedawno z takiego samego ciasta i nadzienie robiłam odrywaną drożdżówkę [klik]. 2 i 3/4 szkl. mąki pszennej  1/4 szkl.cukru (55 g)  2 i 1/4 łyżeczki drożdży suszonych (10 g) lub 20 g świeżych drożdży  szczypta soli  1/3 - 1/2 szkl.mleka(...)wanilię, dodać letnie: mleko, rozpuszczone masło, wodę. Wymieszać i dodawać po jednym jajku. Wyrabiać tak długo aż ciasto będzie gładkie, nie będzie kleiło się do ręki i miski. Odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.  W tym czasie przygotować nadzienie. Truskawki umyć, drobno  pokroić w mniejsze części ,dodać szczyptę soli i cukier według własnego smaku , gotować kilka

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowy flan z truskawkami (wegański, bezglutenowy) 159

Ale to było pyszne! Niestety po deserze pozostało tylko wspomnienie, ale jest tak prosty do wykonania, że na pewno go powtórzę :) Przepis dedykuję szerokiej grupie odbiorców

Domowa Cookierenka Agi
Ciastka francuskie z owocami i twarogiem 217

francuskie. Dzięki niemu można wyczarować na szybko jakieś słodkości. Tym razem były to ciastka z ciasta francuskiego z twarogiem i owocami. Składniki:    opakowanie ciasta francuskiego    owoce (ja miałam mrożone owoce :truskawki, porzeczki, jagody)    250gr mielonego twarogu    1 łyżka cukru pudru    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie:   Twaróg wymieszać z cukrem

Amatorka kuchenna
Twarogowe placuszki z truskawkami 92

twarogowe placuszki z truskawkami: 1 szklanka mąki pszennej 3 jajka 200 g twarogu półtłustego 1 i 1/2 łyżki cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek mleka około 200 g świeżych truskawek 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) cukier puder do posypania placuszków twarogowych olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie twarogowych placuszków z truskawkami: Truskawki umyć, usunąć szypułki(...)rozgrzaną patelnię wlać 2-3 łyżki oleju rzepakowego i nakładać po jednej łyżce ciasta formując okrągłe placki (łyżkę najlepiej uprzednio namoczyć w zimnej wodzie, aby było nam łatwiej nakładać ciasto na patelnię). Na każdym placku położyć i delikatnie wcisnąć w ciasto pokrojone na mniejsze części osuszonych truskawek. Jeżeli placki zrumienią się od spodu to przewrócić je na drugą stronę. Usmażone

Danka Pichci
Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. 161

błyskawiczne w wykonaniu ciasto na zimno. Lekko słodkie, orzeźwiające, doskonałe na upały.  Równie dobre poza sezonem z wykorzystaniem innych owoców np. brzoskwiń z syropu, czy gruszek. Polecam :) Składniki ( na tortownicę 26 cm ) - 350 gram okrągłych biszkoptów - 500 gram śmietany 12% lub 18 % - 3-5 łyżek cukru pudru ( w/g smaku ) - 2 galaretki truskawkowe  - 70 dag truskawek Wykonanie Galaretki rozpuszczam(...)Śmietanę mieszam łyżką z cukrem pudrem, maczam w niej biszkopty i układam cegiełkowo na dnie tortownicy ( dwie warstwy) Resztę śmietany wylewam na biszkopty. Na wierzch układam truskawki i całość zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam do lodówki i zostawiam na kilkanaście godzin, do całkowitego stężenia. Smacznego :) Przepis podpatrzyłam na tej stronie odrobinę zmodyfikowałam

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik na zimno z truskawkami 594

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeden z lepszych serników na zimno jakich jadłam. Twaróg z dodatkiem śmietany z nutką cytynowego smaku dodaje mu

Marta Gotuje
Ciasto ptysiowe z kremem śmietanowo-truskawkowym 133

Lekkie, ptysiowe blaty przełożone delikatnym kremem śmietanowo-truskawkowym zachwycą dużych i małych. Jest to idealny wypiek na spotkania rodzinne. Polecam Składniki: ciasto: 1 szkl wody 150 g margaryny Palma 1 szkl maki pszennej 2 jajka krem: 200 g truskawek 500 ml śmietanki kremówki 36% 1/2 szkl cukru pudru 2 op. galaretki truskawkowej 1 szkl gorącej wody oraz tortownica o śred(...)nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia i tak samo robimy z drugim blatem ciasta. Krem: Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i blendujemy je na mus. Do wysokiej miski wlewamy zimną śmietankę, dosypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Potem dolewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 318

innego wielokrotnie mielonego, niesłodzonego200 g serka naturalnego, np. Twój Smak7 jajek3/4 szklanki cukrułyżka cukru waniliowego2 łyżki mąkiskórka otarta z jednej cytryny i połowy pomarańczyew. paczka herbatnikówdo podania: kilka truskawek, bita śmietana, cukier puderWykonanie:Żółtka wraz z połową cukru ubijamy na puszysta pianę, dodajemy do niej stopniowo sery i dalej ubijamy.Białka wraz z reszta cukru ubijamy na sztywna pianę(...)posypany cukrem pudrem. Proponuję zrobić to dopiero po nałożeniu na talerze, ciasto jest wilgotne, że wcześniejsze pszypruszenie cukrem będzie niewidoczne. Podobnie wszelkie polewy wsiąkną w ciasto i zabarwią je.Ja dodatkowo talerz wzbogacam musem z truskawek i ew. małym "kleksem" bitej śmietany

Taste Of My Day
TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM PATISSIERE 104

roku obrodziło nie tylko truskawkami czy malinami ale i śliwkami. Nie mogłam więc nie przygotować ciasta ze śliwkami. Prócz klasycznego drożdżowca przygotowałam słodką tartę ze śliwkami i kremem patissiere. Krem patissiere to francuski, waniliowy krem budyniowy idealny do tortów, ciast, pączków, eklerków czy makaroników. Można go również jeść jak budyń na podwieczorek. Sprawdzi się także z dodatkami takimi jak cynamon

Kuchnia w oparach
Tarta z truskawkami i kokosowym crème pâtissière 140

Firmy Royal Brand do testowania mąkę kokosową oraz cukier kokosowy. Postanowiłam, że na początek wykorzystam je do pysznej kruchej tarty z truskawkami i crème pâtissière. Przerobiłam oryginalny krem na kokosową wersję. Efekt naprawdę rewelacyjny! Ciasto:250g mąki pszennej, 50g cukru pudru, szczypta soli, 150g masła, skórka z 1 cytryny.     Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier puder(...)kokosowej, 100g masła, 500g świeżych truskawek.     200ml mleka zagotować z połową obu cukrów. Do reszty mleka dodać rozkłócone jajko oraz obie mąki i resztę cukru. Wlać na gotujące się mleko, gotować ok. 1,5 minuty. Zdjąć z ognia i dodać plasterki masła, mieszać, aż masło całkowicie się rozpuści. Wylać na przestudzone ciasto. Równomiernie rozprowadzić i wstawić do lodówki

Z miłości do słodkości
Cobbler z truskawkami 174

zapraszam do oryginału —>KLIK. Ja w swojej wersji dodałam mniej rabarbaru i zrezygnowałam z dosładzania owoców a jako dodatek użyłam bitej śmietany. 600 g truskawek 150 g rabarbaru łyżka mąki pszennej ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 50 g brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 75 g mielonego serka na sernik szczypta(...)śmietanki 30% łyżeczka cukru pudru Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy na 1-2 cm kawałki. Mieszamy je z łyżką mąki i przekładamy do formy do pieczenia. Suche składniki na ciastka miksujemy z masłem. Następnie dodajemy serek i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia składników. Powstałe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki

Mienta blog
Knedle ze śliwkami 66

Czas czytania: 2 min Knedle ze śliwkami przygotowane na bazie bardzo miękkiego ciasta z dodatkiem ziemniaków. Fantastycznie smakują podane z dodatkiem słodkiej śmietanki z odrobiną cynamonu

SprawdzonaKuchnia.pl
Groszek ptysiowy 78

Czas czytania: 2 min Dziś druga część bajki o cieście parzonym tym razem w roli głównej występuje, groszek ptysiowy. Świetny dodatek do zup, kremów, czy po

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania