ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:7/200)

Sernik czekoladowo-waniliowy 141

jajka 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 100 g masła 1 szklanka cukru 5 jajek 1 kg sera do sernika o smaku waniliowym Oczywiście można też użyć zwykłego lub dodać aromat do ciast. 2 łyżki mąki ziemniaczanej Opcjonalny dodatek, ja postawiłem na konfiturę wiśniową z Biedronki (brak na zdjęciu) listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1(...)odpowiedni moment na dodanie czegoś słodkiego – ja dodałem wiśnie, rozkładając je równomiernie po powierzchni sera. Na koniec – bardzo ostrożnie, by ciasto nie pomieszało nam się z serem – wykładamy na wierzch resztę ciasta. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C i ustawiamy ciasto na drugiej półce od dołu. Pieczemy około godziny, pilnując pod koniec, czy ciasto jest już gotowe. Gdy ciasto jest upieczone

Proste-przepisy.pl
Chlebki z cebulowo-serowym nadzieniem | mata-stolnica z podziałką hiszpańskiej marki Lekule 171

mleka - 1 szklanka ciepłej wody - 1,5 szklanki startego sera (cheddara) - 2 duże cebule - olej do podsmażenia cebuli - S&P Z drożdży, mleka i cukru zrobić zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok.10 minut). Do miski wsypać 3 szklanki mąki, dodać sól, wodę i zaczyn. Wyrobić ciasto, w międzyczasie, stopniowo dodawać pozostałą mąkę. Ciasto powinno być miękkie(...)Delikatnie, ponieważ, (jeśli użyjecie cheddara), ser należy do tych ostrzejszych. Odstawić do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i każdą z nich rozwałkować na prostokąt* (10x15). Wierzch ciasta posypać serem i rozkładamy równomiernie podsmażoną cebulę (zostawiając min 1cm wolnego ciasta od brzegu). Ciasto zawinąć w roladę (zdjęcie poniżej). Każdą roladę dzielimy na pół. Następnie ustawiamy na blasze, wyłożonej papierem

CookYourself
Paluszki serowe z ciasta francuskiego 169

Szybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Nie tylko mocno serowa ale również cudownie chrupiąca :) Zapraszam! Paluszki serowe z ciasta francuskiego Składniki: 1 blat ciasta francuskiego 1 jajko 2 duże garści sera źółtego słodka papryka(...)sól Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć. Przeciąć poziomo na pół.  Jako rozbełtać. Posmarować jedną połówkę.  Posypać połową startego sera, lekko docisnąć, posypać przyprawami. Przykryć drugą połową ciasta, znów posmarować jajkiem, posypać serem i przyprawami. Kroić na paseczki około 1,5 szerokości.  Chwytać po obu końcach i delikatnie zwijać w przeciwnych kierunkach tworząc coś na wzór spirali. Wkładać

Tagebuch po polsku
Pizza serowa z goudą i mozzarellą 162

łyżeczka cukru 1 jajko 1/2 szklanki ciepłego mleka olej lub oliwa do smarowania dłoni, żeby ciasto nie lepiło się do rąk 1 opakowanie sera mozzarella  200 gramów sera gouda Ciasto robi się podobnie jak na calzone : d rożdże mieszamy z mlekiem - odstawiamy na bok na ok. 10 minut Po tym czasie mieszamy mąkę z solą, jajkiem i cukrem, dodajemy(...)ugniatamy ciasto od czasu do czasu dłonie polewając odrobiną oleju Formujemy kulę i odstawiamy ciasto na ok. 1h do wyrośnięcia Po tym czasie z ciasta formujemy okrągły placek... ... i smarujemy wcześniej przygotowanym sosem Ser gouda należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozsypać go na sos Następnie kulę mozzarelli pokroić w plasterki i ułożyć na goudzie Piecyk nagrzewamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Absolutnie bajeczna tarta z jeżynami. I o woreczkach słów kilka 185

Ostatnio wybraliśmy się do lasu po maliny. Zaopatrzeni w woreczki, w pełnych butach i skarpetkach mimo upału, ruszyliśmy w drogę (nie jakoś specjalnie daleką, ale jednak

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z nektarynkami 165

wszelakimi dodatkami:) Tym razem połączenie bardzo intrygujące...nektarynki, ser i miód akacjowy. Składniki; / u nas z połowy porcji/Ciasto; 100 g zimnego masła, sól, 15 dkg cukru, 150 g mąki, Nadzienie; 150 g dojrzałych nektarynek, 2 łyżeczki miodu akacjowego, 100 g mielonego twarogu, otarta skórka z 1/4 cytryny, Wykonanie;Zagniatamy ciasto i schładzamy przez godzinę w lodówce.Z nektarynek(...)tartę z całej porcji przygotuj formę o średnicy 22 cm. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto dzielimy na pół. Jedną połową wykładamy formę tarty uprzednio przygotowaną. Na spód ciasta rozsmarowujemy ser. Następnie układamy gęsto nektarynki. Drugą połowę ciasta wałkujemy i wycinamy trójkąty o dowolnych rozmiarach. Wykładamy nimi wierzch naszej tarty. Pieczemy ok 35 minut. Przed podaniem możemy polać miodem akacjowym

Anioły w kuchni
Pizza na cieście francuskim -szybka i prosta przekąska. 257

czym podaję ? Najczęściej podaję ze startym żółtym serem, wędliną i warzywem np. papryką, pomidorem, czy oliwkami. Ostatnio z salami, oliwkami i pomidorem. Lubię też z serem kozim i czarnymi oliwkami, ale kombinacja jest dowolna. Ciasto francuskie jest delikatne, więc zbyt wiele dodatków może spowodować, że porcje będą się rozpadać. Polecam zatem kilka, 2-3 składniki. Przepis : opakowanie ciasta francuskiego(...)sera kilka zielonych oliwek Pomidor około 12-14 plasterków salami Wykonanie : Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Smaruję olejem blachę do pieczenia, kładę na nią płat ciasta francuskiego. Na ciasto nakładam starty ser żółty, pokrojone w plastry salami, oliwki i pomidora. Wkładam do piekarnika na około 30 minut lub do czasu aż ciasto będzie przyrumienione. Kroję na nieduże kawałki i podaję

Niebieski kubek z kawa
Pikantne serowe paluchy 189

weekend beginn ;D Uwaga! 30 czerwca następuję likwidacja Google reader. Dlatego już teraz serdecznie zapraszam do śledzenia mojego bloga poprzez Bloglovin :) Inspirację znalazłam tutaj ( klik ) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego ser żółty papryka chilli w proszku keczup Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Płat ciasta francuskiego smarujemy cieniutko keczupem a następnie kroimy na pionowe paski szerokości kciuka (lub ciut szerzej

My simple kitchen
koperty pieczarkowe w cieście francuskim 172

Propozycja do podgryzania :) Mamy w końcu jeszcze karnawał :) Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego pk 500g pieczarek 2 średnie cebule 1 serek topiony naturalny ok 20dag żółtego sera Przygotowanie: obrać pieczarki ze skórki i zetrzeć na tarce (większe oczka). Cebulę drobno posiekać. Pieczarki wraz z cebula poddusić(...)odparowania wody. Dodać ser topiony i podsmażyć do roztopienia i połączenia składników. Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić w kwadraty (powinno wyjść 10-12 kwadratów w zależności od wielkości ciasta). Żółty ser zetrzeć na tarce i połączyć z masą pieczarkową. Masę (ok 2 łyżeczek) nakładać na ciasto i zwijać jak na koperty (lub rulony. Zapiekać w 180 stopniach przez

ChilliJemy
Bułeczki z koperkiem i marchewką 206

mnie :).   Składnik na ciasto: 60 dag maki pszennej 1 szk mleka 5 daj świeżych drożdży 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 białka 1/2 szklanki oleju płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka cukru 2 łyżki miękkiego masła 2 duże marchewki 2 pęczki koperku do posypania czarnuszka, sezam i mak do posmarowania 1-2 żółtka Nadzienie: 40 dag ser białego 2 łyżki jogurtu(...)ciasto dzielimy na 15-18 części. Ser biały mieszamy z jogurtem i przyprawami. Z każdej części ciasta formujemy kulkę, którą rozgniatamy na ręce. Do środka wkładamy pełną łyżeczkę sera i składamy ciasto na pół, zlepiamy jak pierogi. 5. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę z wierzchu smarujemy żółtkiem i posypujemy dowolna posypką: czarnuszką sezamem lub makiem

Apetyczna babeczka
Knedle z truskawkami 157

truskawki, zabieram się do przygotowania , różnych ciast, knedli i koktajli. Knedle z truskawkami Składniki: Nadzienie: truskawki - 750 g cukier - 1 łyżka Sos : śmietana 24 %- 150 ml ser biały - 2 łyżki cukier - 2 łyżki Ciasto ziemniaczane : ugotowane ziemniaki - 1 kg mąka pszenna - 320 g mąka ziemniaczana - 2 łyżki sól - szczypta(...)jajka - 1 szt Sposób przygotowania: Nadzienie:  Truskawki obrać z szypułek, umyć, osączyć.  Wymieszać truskawki z cukrem.  Sos:  Śmietanę przelać do miski, dodać cukier i ser, zmiksować.  Ciasto ziemniaczane:  Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce, dodać obie mąki , jajka , zagnieść ciasto.  Odrywać z ciasta małe kawałki, formując placuszki, nakładać na każdy po jednej truskawce, dobrze

Kuchnia Danusi
Ślimaczki z ciasta francuskiego 246

francuskiego możemy przyrządzać na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym lub pieczarkami. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego Farsz I: 20 dag startego sera żółtego oregano Startym serem żółtym posypujemy ciasto francuskie, doprawiamy oregano. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, ustawiamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze

Salonik smaków
Parówki z pieczarkami i serem żółtym w cieście francuskim + film 200

Smaczna i prosta przekąska na śniadanie, kolację lub domową imprezę czyli parówki z pieczarkami i serem żółtym w cieście francuskim. Danie doskonale smakuje podane na ciepło z ulubionym sosem lub keczupem. składniki na 12 sztuk 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 6 cienkich parówek 20 dag pieczarek 2 małe cebule 150 g sera żółtego 1 białko 3 łyżki masła czarny pieprz(...)pieczarek wyparuje. Pod koniec smażenia całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i zdejmujemy z ognia. Płaty ciasta francuskiego kroimy na kwadraty i na każdej części ciasta układamy połowę parówki, kilka słupków sera żółtego oraz porcję farszu z pieczarek i cebuli. Ciasto składamy na pół tworząc pasztecik i dokładnie zlepiamy jego brzegi widelcem. Paszteciki układamy w formie wyłożonej papierem

Smakowite Dania
Parówki w cieście francuskim 199

ciasto w piekarniku by się upiekło. Po kwadransie serwujemy na ciepło pyszne, chrupiące przekąski. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie parówek opakowanie szynki wędzonej lub boczku kilka plasterków żółtego sera Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty. Na każdym z nich układamy kawałek szynki. Na to kładziemy żółty ser. Następnie układamy parówkę po skosie i zawijamy ruloniki. Całość wstawiamy na kwadrans do piekarnika

Kolizje Smaków
Sernik na zimno z owsianym spodem 169

proszkiem do pieczenia oraz wystudzone płatki. Mieszamy składniki delikatnie, wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożoną papierem pergaminowym. Pieczemy 20 minut w temperaturze 160 stopni C. Ciasto studzimy. Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy śmietankę oraz orzechy z migdałami mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy dodajemy do masy serowej.  Galaretkę rozpuszczamy(...)Śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, dodajemy tężejącą galaretkę. Ciasto nasączamy sokiem pomarańczowym, wykładamy masę serową wstawiamy do lodówki na 30 minut, na ser rozkładamy masę śmietanową. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aby ciasto dobrze zastygło. Dekorujemy według uznania. Smacznego

kgwjanczewo