ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:16/200)

Pizza ze Szpinakiem, Kurczakiem i Serkiem Pleśniowym 356

Pizza ze Szpinakiem, Kurczakiem i Serkiem Pleśniowym to wyśmienita alternatywa dla tradycyjnej pizzy. Połączenie szpinaku z kurczakiem, serem blue i puszystym, przepysznym ciastem pizzowym to idealna kombinacja smaków, którą z pewnością warto wypróbować w domu. Pizza ze Szpinakiem, Kurczakiem i Serkiem Pleśniowym - Składniki:Ciasto: (na ok. 3 spody)25 g świeżych drożdży1,5 szklanki ciepłej wody550 g mąki pszennej(...)soli, pieprzu, czosnku w proszku. Następnie kładziemy cienko pokrojone pieczarki, kawałki kurczaka, "kleksami" wykładamy szpinak i posypujemy drobno pokrojonym serem pleśniowym i żółtym serem (lub mozzarellą). Pieczemy przez ok. 7-8 minut do lekkiego zrumienienia ciasta w temperaturze 250 stopni. Moje posty

Słodka Strona
Parówki w szlafrokach 155

znajdziecie moje pozostałe przepisy z użyciem gotowego ciasta francuskiego (na słodko oraz na słono). Zapraszam do pieczenia! :) Składniki (na 10 parówek): 10 chudych parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko 5 plasterków sera 1 łyżka sezamu CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy 10 prostokątów o takim samym rozmiarze, plasterki sera kroimy na pół

My Culinary Art
Pierogi z szpinakiem i serem feta 186

już jestem w temacie pierogów, to nie może zabraknąć farszu ze szpinakiem. Ten farsz akurat  jest z dodatkiem sera feta, ale pierogi z samym szpinakiem też są rewelacyjne. Ciasto: 300 g mąki 150 ml wrzątku sól Farsz: 500 g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 1 cebula 4 ząbki czosnku pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie: Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę(...)rozmrozi dodać gałkę i pieprz. Gotować aż nadmiar wody odparuje. Szpinak ostudzić. Jeśli w szpinaku nadal jest dużo wody, wodę odcisnąć a następnie go posiekać. Dodać ser feta i dokładnie wymieszać. Pierogi: Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć koła. Do kół z ciasta włożyć po łyżeczce farszu, połowę ciasta zwilżyć wodą i dokładnie skleić pieroga. Pierogi gotować w wrzącej osolonej wodzie przez

Mama Gotuje
Mini pizza na spodzie graham z mięsem mielonym 210

przyprawa gyros olej 1 średnia pieczarka 1/4 małej cebuli ketchup zioła prowansalskie  25g sera żółtego Sposób przygotowania: W szklance rozpuszczamy drożdże z cukrem, łyżeczką mąki i ciepła wodą. Po urośnięciu drożdży do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, rozpuszczone drożdże i olej. Dokładnie mieszamy, jeśli ciasto będzie się kleiło do dłoni podsypujemy mąką. Po dokładnym wyrabianiu ciasto formujemy w kulę(...)godzinę w ciepłe miejsce.  Między czasie myjemy pieczarkę, cebulę, osuszamy i kroimy w plastry. Na patelni z odrobiną oleju smażymy mięso z przyprawą gyros. Na tartce ścieramy ser żółty. Jeśli ciasto urosło to formujemy go w koło i zawijamy brzegi. Widelcem dziurkujemy środek. Pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach. Po upływie czasu na ciasto nakładamy ketchup (aby było

Truskawkowa Fiesta
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 219

słodkiego sernika z kwaskowatym smakiem żurawiny tworzy nieziemską całość , której trudno się oprzeć! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * cukier puder – 80 g * masło – 200 g * jajko – 2 szt MASA SEROWA : * ser biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko – 2 szt * budyń waniliowy(...)syropie – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok.15-20 minut. MASA SEROWA: Ser biały ucieramy z kremówką , jajkami , proszkiem budyniowym i cukrami. CAŁOŚĆ: Nagrzewamy piekarnik do 180C. Tortownicę wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Boki dokładnie

Ostra na Słodko
Łosoś w cieście francuskim 94

Składniki: ciasto francuskie czerwona papryka ser kozi filet z łososia świeża bazylia żółto mleko sól pieprz Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy 2 prostokąty (jeden musi być szerszy od drugiego ok jakieś 3 cm).Następnie na mniejszym układamy rybkę,pieczoną paprykę(obraną ze skórki),ser,bazylię.Brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem z dodatkiem mleka.Doprawiamy do smaku.Przykrywamy drugim płatem ciasta,smarujemy

Wielki apetyt
Tarta ze szparagami, suszonymi pomidorami i kozim serem 187

PSkładniki na ciasto:200 g masła300 g mąkipół łyżeczki soli2 łyżki ciepłej wody2 żółtkaSkładniki na farsz:250 śmietanki ( u mnie 18 %)2 białka (te co zostały z ciasta) + 1 jajko150 g sera koziegook. 50 g parmezanu albo mozarelliwiązanka zielonych szparag1 mała czerwona paprykakilka suszonych pomidorów z zalewysól, pieprzświeży tymianekZ podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki(...)szparagi kroimy na 3 części. Szparagi podgotowujemy na parze około 5 minut na al dente. Jajka mieszamy ze śmietanką oraz z kozim serem. Dodajemy posiekany tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na ciasto. Układamy podgotowane szparagi, pokrojone w paseczki papryki oraz paseczki suszonych pomidorów. Wierzch tarty posypujemy parmezanem albo mozarellą. Całość możemy jeszcze doprawić pieprzem i tymiankiem

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik z pianką cytrynową. 200

Zagniatanie ciasta Fot. © luchot - Fotolia.com Składniki : Ciasto na spód : 30 dkg mąki 15 dkg margaryny 10 dkg cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy Masa serowa :   1,5 kg mielonego sera 3 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 3 jajka 3 budynie śmietankowe 2 cukry wanilinowe(...)kokosu białego kisiel cytrynowy Sposób wykonania : Ciasto na spód : Z podanych składników zagnieść ciasto. Wywałkować i wyłożyć na blaszkę z wysokim bokiem. Boki blaszki także wyłożyć ciastem. Masa serowa :   Ser, jajka, żółtka, cukier,olej, budyń - wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Następnie wlać mleko, wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec

Przepisy i porady kulinarne
Sernikobrownie 9350

związane z "zakalcowatym" brownie były zupełnie nieuzasadnione. Na pierwszy raz postanowiłam wypróbować przepis z bloga Kwestia Smaku. Piekłam w nieco większej formie dlatego zwiększyłam ilość użytego sera (pozostawiając tę samą ilość pozostałych składników). Ciasto polałam polewa czekoladową. Polecam bo jest bardzo smaczne. Sernikobrownie Temperatura pieczenia: 170oC | Czas pieczenia: 1 h 15 min. (brownie 20 min, masa serowa 55 min.)| Blacha(...)wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170oC przez ok. 20-25 minut (patyczek może być delikatnie oblepiony okruszkami, nie może to być jednak surowe ciasto). Masa serowa. Utrzeć ser na gładką i jednolitą masę, następnie stopniowo, po jednej łyżce dodawać mleko skondensowane. Później wbić kolejno po jednym jajku, ciągle miksując. Masę serową wylać na jeszcze ciepłą warstwę czekoladową

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sałatka z szynką szwarcwaldzką i panierowanym serem camembert 344

Dziś treściwa sałatka z panierowanym serem camembert i smażoną szynką szwarcwaldzką w miodowo-balsamicznym vinaigrette. Smacznego :)Czas przygotowania: 20 minPorcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: ok 8

kulinarnyJa
francuskie babeczki z pieczarkami,szpinakiem,porami,mięskiem gotowanym,pietruszką z chilli nadziane... 178

większe, cebula 1 sztuka, mięso wieprzowe bez kości 50 dag, Kucharek - uniwersalna 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 pęczek, papryczka chili 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ciasto francuskie 1 rolka, ser żółty 15 kostek, sos pomidorowy - ile potrzeba pieczarki pokroić w pół talarki i na oleju gorącym je podsmażyć do pieczarek dodać pokrojoną cebulę i mieszając zeszklić następnie dodać pokrojone(...)chilli z pestkami i podsmażać wszystko mieszając z 5 minut rolkę ciasta rozwinąć i podzielić na 15 kwadratów - każdy wkładać do foremek silikonowych do ciasta nakładać czubatą łyżkę nadzienia i na wierzch wcisnąć kostkę sera żółtego /użyłam królewski/ piec w 200C około 30-35 minut do złotego ciasta SOS: przecier pomidorowy 100 gram wymieszać z oregano, 1/2 łyżeczką miodu

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Cielaczek 355

masy. Ciasto wylewamy na blaszkę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Ser miksujemy z jajkami, dodajemy cukier, następnie mąkę ziemniaczaną i aromat śmietankowy. Masa serowa powinna być rzadka.3. Ser wykładamy na ciasto kakaowe. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C i ciasto pieczemy 50-55 minut.4. Na ostudzone ciasto można wyłożyć polewę kakaową lub czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Ciasto można

Kuchnia domowa Ani
Drożdżówki z serem i truskawkami 298

Drożdżówki z serem i truskawkami to klasyk wypieków, którego nie może zabraknąć w sezonie owocowym. Można je przygotować również z innymi owocami, ale składnikiem obowiązkowym jest twaróg. Dzięki niemu bułki w środku tak szybko nie wysychają, a smak jest dużo bogatszy niż gdyby zrobić je tylko z owocami. Ciasto do przygotowania bułek to typowe ciasto drożdżowe, które zawiera sporą ilość(...)wymaga starannego wyrobienia i standardowego rośnięcia. Dzięki tym zabiegom drożdżówki są puszyste i miękkie. Z podanej porcji można przygotować 10 podwójnych drożdżówek (lub 20 małych) . Drożdżówki z serem i truskawkami Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 400g mąki pszennej 240ml mleka 20g drożdży 65g cukru 1 żółtko szczypta soli 40g masła NADZIENIE 250g twarogu półtłustego 30g masła 40g domowego cukru z wanilią

Smakołyki Bereniki
Domowa Pizza z Trzema Serami i Wędzonym Łososiem 172

śródziemnomorskie składniki stanowi spód pokryty trzema serami. Kombinacja tych wszystkich smaków tworzy niezwykłe, przepyszne połączenie, które z pewnością urzeknie niejednego smakosza.  Domowa Pizza z Trzema Serami i Wędzonym Łososiem - Składniki: Ciasto: (na ok. 3 spody) 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli sos pomidorowy(...)części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą soli i niewielką ilością pieprzu oraz oregano.  Pizzę posypujemy startym żółtym serem, mozzarellą i pokrojonym w kostkę serkiem pleśniowym. Następnie wykładamy oliwki i kapary (możemy także od razu wyłożyć kawałki łososia

Słodka Strona
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 228

zapieczono. Belgijskie i francuskie wersje flamiche nieco różnią się od siebie, w przepisach znajdziemy różne rodzaje ciasta (od ciasta drożdżowego, przez ciasto na brioszki, kruche, aż po francuskie) jak i farszu (najczęściej są żółtka, creme fraiche, ser, pory, i boczek). We Francji tradycyjnym nadzieniem są właśnie pory i śmietana, a wierzch potrawy często nakrywany jest drugą porcją ciasta. Z kolei(...)pizza”. Z powodu tych różnic długo zastanawialiśmy się, w którym kierunku pójść, ale zdecydowaliśmy się na ciasto chlebowe + farsz z porów, z dodatkiem masła, żółtek, śmietany, sera oraz niewielkiej ilości wina. Wersja z ciastem na brioszki wydaje nam się jeszcze smaczniejsza, ale też i bardziej pracochłonna, więc tym razem podajemy łatwiejszą opcję. W grze brioszka także występuje, więc jeśli będziecie

Nerds Kitchen