ostudzony biszkopt. Borówki powbijałam w masę mascarpone i zalałam tężejącą galaretką (galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody). Wstawiłam ciasto do lodówki i kroiłam kiedy galaretka już stężała całkowicie. Notatki: * można użyć ulubionych owoców i różnych rodzajów galaretek * zamiast cukru wanilinowego z cytryną można dodać startą skórkę z cytryny i cukier wanilinowy Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 400 g serka naturalnego 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka 1 koszyczek
czarrna od kuchniTruskawki już co raz droższe, ale nadal dostępne i całkiem smaczne. Nie mogę więc przejść obojętnie obok ciasta, które zrobiła Mama i nie podzielić się z
Kuchnia w czekoladzieWstawiłam ciasto do lodówki i w tym czasie rozpuściłam galaretki w 800 ml gorącej wody. Ostudzoną i tężejącą wylałam na ciasto. Wstawiłam ciasto do lodówki i kroiłam kiedy galaretka już stężała całkowicie. Notatki: * można użyć ulubionych owoców * zamiast cukru wanilinowego z cytryną można dodać startą skórkę z cytryny i cukier wanilinowy Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąMiodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To był dobry pomysł kiedy Przemek zażyczył sobie taki tort. Łatwy w wykonaniu, szybki w robocie, jedyne co trzeba zrobić wcześniej, najlepiej dzień - to upiec biszkopt
Moje Małe Czarowanietradycyjnych składników na ciasto, czyli masła, cukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane, może poza tym zawierać takie składniki jak kawałki czekolady, owoce, otręby, a nawet ser czy szpinak (wtedy są oczywiście na słono). Ostatnią różnicą, która pomoże nam na pierwszy rzut oka odróżnić muffina
mojej kuchnimikserze utrzeć masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując 1-1,5 cm odstępy. Piec około 30 minut na zloty kolor w 180°C. Po ostudzeniu mamy
mojej kuchniśmietanki ubijamy, a następnie łączymy z masą malinowo - buraczaną. Dodajemy sok z limonki. Gotowy mus wykładamy na upieczone i wystudzone brownie. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. * przepis z książki "Jeść zdrowiej - warzywa i owoce" - LIDL
Qchnia po prostuPewnie wielokrotnie zastanawialiście się jak da zrobione wysuszone słodkie plasterki owoców, np pomarańczy czy mandarynki. Jak zrobić kandyzowane owoce? Poniżej znajdziecie prosty sposób jak je zrobić, by np udekorować w świąteczny sposób ciasto lub piernik. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikchciałem po ichniemu, z dżemem z borówek brzusznic. W sklepie jest bardzo drogi, ale ja miałem domowej roboty z nazbieranych owoców w lesie. Składniki: - mąka - woda - olej Wykonanie: Z wody i z mąki robimy ciasto naleśnikowe. Wlewamy do foremki, a ją samą umieszczamy w nagrzanym do 150 stopni Celsjusza piekarnika. Piecze się to całkiem długo. U mnie
Kryzysowa Książka KucharskaMięciutkie, puszyste babeczki ze śliwkami i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Rozpływają się w ustach i szybko znikają przy małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Ciasto: 360g mąki pszennej 150ml letniego mleka 50g masła 80g cukru 2 jajka 30g świeżych drożdży szczypta soli Kruszonka: 70g mąki pszennej 30g cukru 30g masła ekstra Dodatkowo
Szalona Kuchnia Ewelinygorące popołudnia letnią porą najlepsze desery lodowe, ale to ciasto jest też bardzo orzeźwiające no i co najważniejsze pyszne. Polecam roladę śmietanową z owocami. SKŁADNIKI: cienki biszkopt 250g borówek amerykańskich 250g malin 2 śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa WYKONANIE: upieczony biszkopt zwijamy w pergamin, odstawiamy do wystygnięcia(można użyć gotowego-co znacznie przyspieszy przygotowanie rolady), galaretkę rozpuszczamy
Kuchnia Beatymikserze utrzeć masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując 1-1,5 cm odstępy. Piec około 30 minut na zloty kolor w 180°C. Po ostudzeniu mamy
w mojej kuchni