ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:70/1556)

DROŻDŻOWIEC ROŻNOWSKI 183

wyrośnięty zaczyn, ekstrakt waniliowy oraz stopione masło i wyrabiam gładkie ciasto. Ja swojego ciasta długo nie wyrabiam, dosłownie chwilę (mąka orkiszowa nie wymaga długiego wyrabiania, nawet gdy jest to ciasto drożdżowe). Gotowe ciasto wykładam na blachę (spód wyłożony papierem do pieczenia), wyrównuję (kiedyś smarowałam ciasto rotrzepanym białkiem, by owoce się nie zapadały, teraz już tego nie praktykuję, ale można(...)cukier) i pokrojone na mniejsze kawałki masło. Przy pomocy haka wyrabiam kruszonkę, którą następnie obsypuję ciasto. Blachę z ciastem można odstawić na ok.10-15 minut, by lekko wyrosło. Ja wstawiam do zimnego piekarnika, więc najczęściej blacha ląduje od razu w piekarniku (czas przygotowywania kruszonki i owoców jest u nas wystarczający). Blachę wstawiam do zimnego piekarnika i piekę w temp.200

Smaczne Zdrowe
Tarta z truskawkami 175

serkiem mascarpone . Ale spokojnie… nie będziecie musieli robić kruchego ciasta… to będzie znacznie szybsze. Tarta z truskawkami – składniki 320-350 g herbatników (najlepiej maślanych) 170g masła 250g serka mascarpone 130 g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 300-500 g truskawek (lub innych sezonowych owoców np. maliny, borówki) Tarta z truskawkami – przepis Herbatnik i drobno(...)minimum 4-5 godzin do lodówki. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem na gładką puszystą masę (możecie dodać odrobinę śmietanfixu). Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone i układamy na herbatnikowym cieście. Owoce dokładnie myjemy i układamy na tarcie. Smacznego!   Post Tarta z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Egzotyczna Fantazja 145

blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kupkami po łyżce każdego rodzaju ciasta, jedno obok drugiego, potem jedno na drugim aż do wykończenia całości.  Wyrównujemy. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni.   Studzimy i kroimy na dwie równe części: Składniki na krem z owocami: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Wszystkie składniki (oprócz żelatyny!) gotujemy ok 2 minuty. Żelatynę rozrabiamy w ok. 4 łyżkach gorącej wody. Dodajemy do polewy. Mieszamy. Całość studzimy ok 4 minuty. Polewamy ciasto. WYKONANIE: blat ciasta kolorowego masa z owocami blat ciasta kolorowego   polewa Smacznego

Domowe ciasta
Kakaowe babeczki z jeżynami 140

Proponuję Wam uniwersalny przepis na błyskawiczne ciasto z owocami. Tym razem przygotowałam z niego kakaowe babeczki z jeżynami.  Czasami gdy Piotrek wykazuje chęć na coś słodkiego, ale mi się za bardzo nie chce się je robić, a jemu czekać, to  ciasto z tego przepisu jest wybawieniem na takie niespodziewane zachcianki. Można powiedzieć, że jest to ciasto dla leniwych, niecierpliwych(...)wrogami wszelkich dań z mikrofalówki proponuję  przygotować  babeczki z jeżynami w piekarniku, trwa to ok. 30 minut. To ciasto robi się bardzo szybko, można wykorzystać różne owoce sezonowe. Ciasto jest puszyste i wilgotne, wykorzystałam jeżyny w syropie, które otrzymałam od Margarytki, dodatkowo zrobiłam z syropu i cukru pudru różowy lukier . Polecam błyskawiczne kakaowe babeczki z jeżynami, są lekkie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grysikowe ciasto z owocami i galaterką 186

kaszy manny mogła by być zbyt mdła i nijaka, ale dodatek owoców i galaretki sprawia, że ciasto nabiera charakteru. Jeśli poszukujecie przepisu niewymagającego, prostego i szybkiego - przepis na ciasto grysikowe powinniście zapisać i koniecznie zrobić. PRZEPIS NA GRYSIKOWE CIASTO Z OWOCAMI I GALARETKĄ Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 3/4 szklanki cukru 100 g masła(...)ugotowanej kaszy manny dodać połąmaną białą czekoladę - szybko  i dokładnie wymieszać. Połowę kaszy wyłożyć na herbatniki. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i wyłożyć resztę kaszy. Wierzch ciasta wyrównać. Na kaszy ułożyć owoce. Dwie galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Ciasto grysikowe wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto kruche z pianką z TRIO owocowym 199

się objadamy :) zrobimy kruche ciacho z świetną kompozycją owoców: brzoskwinia, borówka amerykańska i banan. Wszystko przykryjemy białkowym puchem i zapieczemy :) Zaskoczycie się rewelacyjnym połączeniem smakowym tych 3 owoców!. Polecam ciasto do aromatycznej kawy ! Na blaszkę: 30/40cm Czas przygotowania: ok. 1 godzina Składniki: Na ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 szklanki mąki krupczatki(...)kawałki obranej brzoskwini Przygotowanie: 1/ Składniki na ciasto zagniatamy, rozkładamy na blaszce którą wcześniej smarujemy tłuszczem. 2/ Posypujemy ciasto bułką tartą lub smarujemy białkiem.  3/ Rozkładamy równomiernie owoce po cieście. 4/ Ubijamy pianę z białek, dodając przy końcu cukier i budyń 5/ Pokrywamy ciasto pianą i zapiekamy w 200 stopniach na termoobiegu ok 30min. 6/ Najlepiej smakuje świeżo

Kuchnia PROzdrowotna
Bułeczki z owocami pod kruszonką 84

Lato to raj dla smakoszy domowych ciast z owocami. Dziś dla odmiany zamiast ciasta były bułeczki. Wykonanie tych małych bułeczek nie jest ani trudne ani pracochłonne. Zaczyn: 1/2 szklanki lekko podgrzanej maślanki 40 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut ( do wyrośnięcia ) Ciasto(...)zaczynu dodałam przesianą mąkę, cukier puder, olej, wodę i sól. Wymieszałam i i zagniotłam elastyczne ciasto. Przykryłam ściereczką i odstawiłam na 60 minut w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na 12 części. Każdą część lekko rozpłaszczamy w dłoni, robimy dołek i w środku umieszczamy owoce. Sklejamy i wykładamy bułeczki na blachę . Wierzch posmarowałam roztrzepanym jajkiem i posypałam kruszonką. Odstawiłam

Kasia i jej kobiecy świat
Rustykalna tarta ze śliwkami/ Galette ze śliwkami w wersji fit 127

młynku na mąkę. Dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Wstawić je na ok. 30-60 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować w kształcie koła. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, przenieść na nią rozwałkowane ciasto. Środek ciasta posypać bułką tartą (pozwala to uniknąć zakalca, bułka pochłania sok z owoców). Śliwki umyć, pokroić na połówki. Pozostawić około(...)brzegu ciasta. Wyłożyć od zewnątrz do wewnątrz pokrojone owoce. Śliwki posypać cynamonem wymieszanym z cukrem. Ciasto założyć na owoce.  Piec na złoty kolor około 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kruche kawowe ciasto ze śmietanową pianką i jabłkami 127

oleju 4 jajka 2 budynie śmietankowe łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: jabłka ok. 1 kg, ale można je też zastąpić gruszkami lub innymi owocami ( u mnie były to gotowe prażone jabłka, których jednak nie polecam,bo ciasto zrobiło się przez nie zbyt wilgotne i chociaż w smaku były bardzo dobre to w trakcie krojenia rozpadało się). Owoce obieramy(...)koniec ubite białka i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.  Blaszkę (22 x 23 cm)  wykładamy papierem do pieczenia. Ścieramy na tarce połowę zamrożonego ciasta, lekko przyciskamy do blaszki. Następnie wykładamy owoce, a na nie masę śmietanową, na wierzch resztę startego ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temperaturze 170 st. C przez ok 50- 60 minut

Słodka Kraina Wypieków
Rabarbarowa niespodzianka ;) 132

nich przygotowane owoce.Miekkie maslo i cukier puder utrzec na jednolita mase. Dodac make, proszek do pieczenia, cynamon oraz mleko wymieszane z jajkiem. Dokladnie utrzec na jednolita mase.Zalac ciastem owoce, posypac cukrem waniliowym i piec od 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym wczesniej do 200C°. Ciasto powinno nabrac zlocistego koloru.Smacznego!Moja uwaga: Zapiekanka jest dosc kwaskowa, dlatego na przyszlosc

Przysmaki Karolki
Szybkie ciasto z owocami i galaretką 376

troszkę dosłodzić według uznania. Istnieje też ekspresowa wersja tego ciasta - zamiast piec biszkopt można masę wylać na gotowe biszkopty - będzie świetnie smakować a zaoszczędzi nam to sporo czasu Ciasto z owocami i galaretką Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia można dodać pół szklanki maku Masa: brzoskwinie w puszce (lub ananas(...)niej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - bardzo delikatnie mieszamy tak aby masa nie opadła. Wylewamy do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach aż ciasto się zarumieni (ok 45 minuty) Brzoskwinie odcedzamy z syropu i kroimy w kostkę. Syrop uzupełniamy wodą tyle aby było go pół litra. Odlewamy pół szklanki w której mieszamy obie mąki

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto jogurtowe 91

rabarbarem i truskawkami Wilgotne i puszyste ciasto z owocami poleca się na leniwe popołudnia i poranki w biegu. Ciasto idealnie sprawdza się w roli francuskiego tosta. Podany z jogurtem i owocami, będzie pysznym śniadaniem. Ciasto: 2 szklanki mąki (ja używam orkiszowej) 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodziwa 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka(...)żółtek i jogurt. Dokładnie mieszamy. Pianę z białek dodajemy partiami, mieszając i napowietrzając masę. Masę przekładamy do formy o średnicy ok. 25 cm. Na wierzch wykładamy owoce. Kruszonkę trzemy na tarce, ciastem posypujemy wierzch ciasta. Pieczmy ok. 50-60 minut w 180 st. C. Kroimy ostudzone. Z ciasta wychodzi ok. 12 kawałków o ok. 215 kcal

Kucharzyca
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 82

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła(...)owoców na wierzch ciasta (użyłam borówek i jeżyn) Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać energicznie widelcem z jogurtem i jajkami. Dodać mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać (wystarczy zamieszać łyżką, nie trzeba używać miksera). Na wierzchu ułożyć owoce. Piec około 50 minut w temperaturze 175°C. Można posypać cukrem pudrem

Bullio
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 163

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła(...)owoców na wierzch ciasta (użyłam borówek i jeżyn) Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać energicznie widelcem z jogurtem i jajkami. Dodać mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać (wystarczy zamieszać łyżką, nie trzeba używać miksera). Na wierzchu ułożyć owoce. Piec około 50 minut w temperaturze 175°C. Można posypać cukrem pudrem

Bullio