ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:64/1556)

Najprostszy wegański placek z owocami 150

cukierniach mamy pełen wachlarz pięknie przyozdobionych ciast i tortów, jednak powiedzmy sobie szczerze- wszystkie razem wzięte bez dłuższego zastanowienia oddałabym za jeden porządny kawałek domowego placka z owocami. Ciasto, na które przepis znajdziesz poniżej, początkowo miałam zamiar upiec z truskawkami, jednak kiedy w supermarkecie znalazłam kilka pojemniczków z przecenionymi, choć ładnymi jeszcze jeżynami, nie mogłam się oprzeć. Nie znoszę(...)przelej całość do suchych składników. Mieszaj ciasto do uzyskania gładkiej masy. Przelej je do przygotowanej formy, a na jego powierzchni równomiernie porozrzucaj przygotowane owoce. Od razu wstaw do piekarnika na około 45 minut – ciasto powinno być delikatnie zarumienione. Wyjmij, pozostaw do przestudzenia i podawaj oprószone cukrem pudrem.  Ilość porcji umowna

Roślinna - blog wegański
Waniliowe ciasto z owocami. 135

Pyszne, puszyste ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Ciasto w smaku przypomina coś pomiędzy biszkoptem, a ciastem piaskowym, natomiast dodatek owoców nadaje całości charakteru. Do tego(...)wypieku najlepiej wybrać kwaskowe owoce, które zrównoważą słodycz ciasta. Jest to bardzo prosty przepis, szybki w wykonaniu i jeszcze nigdy nie zawiódł. Bardzo polecam! Składniki na waniliowe ciasto z owocami  na tortownicę o śr. 26-28 cm lub formę o wym. 24x28 cm 3 jajka 150 g cukru 1 łyżka  ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki oleju

Rozpustne gotowanie
Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką 1189

Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką to typowo sezonowy wypiek, do którego przygotowania można wykorzystać wiele rodzajów owoców. Ja wybrałam truskawki i rabarbar, pierwsze owoce sezonowe, które pojawiły się już w sklepach i jest to bardzo udane połączenie smakowe. Dzięki dodatkowi sody oczyszczonej ciasto jest puszyste, ale też lekko wilgotne, jak wszystkie ciasta z dodatkiem jogurtu(...)jest, by na wierzchu nie ułożyć zbyt wielu owoców ani kruszonki, gdyż pod wpływem dużego ciężaru ciasto może się zapaść i utworzyć zakalec. Ciasto upiekłam w formie o wymiarach 24x24cm, na dużą blachę należy przygotować półtorej porcji. Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką Składniki: 250g mąki pszennej 250ml maślanki 100g cukru 70g (1/3 szklanki) oleju 2 łyżki domowego

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe z serem i wiśniami 136

nadający się do przetworów czy też soków i kompotów niż do większości ciast.Ja jednak postawiłam na tę słodką wersję.Mam dla Was przepis na fajne czekoladowe ciasto wypełnione właśnie tymi kwaskowatymi owocami i waniliowym serkiem.Fajne połączenie, które równoważy smaki i sprawia, że z przyjemnością sięgamy po dokładkę!SKŁADNIKI:( blacha 25 x 22 )CIASTO:* duże jajka – 2 szt* mąka

Ostra na Słodko
Owsiane ciasto z twarogiem 104

Ciasto: 250 g chudego twarogu 400 g truskawek 80 g płatków owsianych 2 jajka 50 g ksylitolu Polewa: 70 g masy kajmakowej 150 g jogurtu skyr owoce do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto wykładamy do melaksera i miksujemy na gładką masę. Jeśli używacie blendera, składniki lepiej dodawać partiami, aby składniki dobrze się rozdrobniły. Można osobno utrzeć twaróg z jajkami(...)formy o średnicy ok. 25 cm i pieczemy w 180 st. C przez ok. 40-50 minut. Jogurt mieszamy z masą kajmakową, a następnie wykładamy na ostudzone ciasto. Dekorujemy owocami. Dzieląc ciasto na 8 porcji, jedna ma ok. 140 kcal

Kucharzyca
RAZOWE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI (Z OWSIANĄ KRUSZONKĄ) 223

wyjątkowy, delikatny orzechowy posmak. Wierzch posypałam słodką owsianą kruszonką i płatkami migdałów, co świetnie komponuje się z kwaskowatymi owocami.  Rabarbar w kawałeczkach najpierw krótko podsmażyłam na patelni, dzięki czemu nie opada on na dno ciasta  i ma chronić je przed zakalcem:)  Ciasto pięknie rośnie, nie ma z nim problemów, pamiętajcie tylko, aby składniki były w temperaturze(...)poukładaj truskawki (możesz każdą truskawkę w połowie zanurzyć w mące, dzięki temu nie opadną na dno). W misce wymieszaj płatki owsiane z olejem i cukrem i posyp kruszonką owoce na cieście. Piecz ciasto przez 55 minut do tzw. suchego patyczka . Upieczone wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie do ostudzenia. Ostudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem (ja tego

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z jagodami kamczackimi. 152

płuczemy i dokładnie osuszamy. 3. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy. 4. Wystudzone ciasto kroimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250ml. Tortownica o średnicy około 23 cm. Ciasto można pokroić na około 16 kawałków(...)Jeżeli jagody są mrożone to ich nie rozmrażamy, a jeżeli są świeże to owoce płuczemy i dokładnie osuszamy

Izabelawkuchni
"Tarta" z jagodami 93

kruchego spodu, masy budyniowej czy bitej śmietany. Swoją nazwę zawdzięcza bardziej formie, w której została upieczona :) Tak więc „tarta” z jagodami to ciasto ucierane z dodatkiem tychże owoców. Ciasto jest miękkie i aromatyczne, dość wilgotne (za sprawą jagód), w sam raz na niedzielne popołudnie :) Przygotowuje się je bardzo szybko. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g miękkiego masła

MyCookBook.pl
Ciasto Wilgotne usta Zośki 122

dżemem ciasto (nie wygładzamy go), następnie tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka całkowicie stężeje, kładziemy na niej resztę kremu i polewamy polewą (ciasto można dodatkowo udekorować świeżymi owocami).  Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień

Nie tylko w kuchni
Kruche ciasto ze śliwkami i aromatyczną kruszonką 125

się on jednak zawsze w końcówką lata.  Właśnie wczoraj był taki dzień. Deszczowy i bardziej już jesienny niż letni. Dlatego to ciasto, śliwki wciąż jednak letnie owoce, ale kruszonka na cieście z nutą cynamonu, który zawsze będzie dla mnie raczej kojarzył się z chłodem na dworze. Do tego ledwie wyczuwalna nuta anyżu i dość wyrazisty smak kardamonu plus

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto maślankowe z gruszką i jabłkiem 107

cukier, miksuje do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodaję maślankę, olej, oraz mąkę -cały czas miksując. Formę natłuszczam lub używam papieru do pieczenia, wlewam ciasto, a na wierzch układam owoce. Ciasto piękę w 180 stC około 50-60 minut. Po ostygnięciu  posypuję cukrem pudrem

Tradycyjna Kuchnia
Owsiane ciasto z białą czekoladą i dżemem malinowym 225

ciasto - najlepiej z kruszonką i owocami.  Świeżych malin brak, więc postanowiłam wykorzystać dżem. Dodałam także moją ulubioną, białą czekoladę, która doskonale skomponowała się ze smakiem tych owoców. Ciasto wyszło wilgotne i bardzo smaczne, a przy tym zdrowe. Mimo obecności płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej nie odbiega smakiem od tradycyjnych wypieków. W sezonie letnim koniecznie do zrobienia

Kuchnia Ellie
Malinowa tarta na kokosowym spodzie 291

Bardzo lubimy ciasta z dodatkiem świeżych owoców, dlatego latem często takie ciasta u nas goszczą:) Ostatnio "spodobały" mi się tarty, szybko i  łatwo się je przygotowuje a wszyscy je lubią;) Poza tym nie wymagają pieczenia, a podczas letnich upałów jest to ogromną zaletą;) Ciasteczkowy spód, do którego tym razem dodałam wiórki kokosowe, i masa malinowa pokryta warstwą świeżych

Z miłości do słodkości
UCIERANE CIASTO Z JAGODAMI 176

Sezon jagodowy w pełni, postanowiłam zrobić, bardzo proste ucierane ciasto z olejem rzepakowym. Ciasto możecie przygotować z ulubionymi owocami. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i długo zachowuje świeżość, na słodki letni deser w sam raz! Zapraszam!  SKŁADNIKI: - 4 szklanki mąki pszennej - 6 jaj - 2 szklanki cukru - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate) -1/3 łyżeczki kardamonu

SMYKWKUCHNI
Tradycyjne włoskie panettone (Panettone con lievito di birra) 131

jest dobrze uformowana. Ciasto przekładamy na stolnicę (nie podsypujemy m ą k ą ) i delikatnie zagarniamy ciasto z zewnątrz  do  środka, formując kul ę . Ciasto przekładamy do dużej miski, przykrywamy foli ą  spożywczą  i odstawiamy do wyrośnięcia do wyłączonego piekarnika z włączonym światełkiem. Ciasto powinno wyrastać(...)objętość. Po ok. 4 godzinach ciasto wyglądało jak na zdjęciu poniżej: Etap 2 Ciasto wyrabiamy, usuwając z niego pęcherzyki powietrza, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Do ciasta dodajemy m ą k ę , dodatek aromatyczny oraz  rozkruszone drożdże. Ciasto wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji ok. 5 minut. Dodajemy

La grande e la piccola cuoca