ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:76/1556)

ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 190

śniadanie to czemu nie! Ja wciąż mam zapasy mrożonych owoców w zamrażalniku, postanowiłam zatem przygotować zapiekane owoce tj. maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany - 1 łyżeczka cukru(...)kokosowy Naczynie żaroodporne wysmaruje tłuszczem ułóż owoce posyp cukrem. CIASTO na 4 porcje: - 100 g masła - 100 g mąki pszennej - 100 g zmielonych migdałów - 1 jajko - łyżka mąki kokosowej - skórka z otartej cytryny - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego Zagnieć ciasto przykryj nimi owoce, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w nagrzanym

SMYKWKUCHNI
RUSTYKALNA TARTA Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 174

okrąg o średnicy około 40 cm. Przenieść na blachę, odkleić górny arkusz. Na środku ciasta wyłożyć owoce, pozostawiając około 3-4 cm wolnego od brzegu. Zawinąć ciasto na owoce, wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piec piec 30-40 minut do zrumienienia. inspiracja Kwesta Smaku Artykuł RUSTYKALNA TARTA Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI pochodzi z serwisu Każdy

Pieguskowa Kuchnia
Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką 225

wiejskie jajka i dobrej jakości wiejskie masełko Asia z Kwestii Smaku, piekła ciacho w tortownicy 24-26 cm. Ja upiekłam w 22 cm. Wydawało mi się, że ciasta w stosunku do owoców było mało, ale patrzcie jak pięknie urosło. Asia posypuje ciasto dodatkowo cukrem pudrem. Dla mnie to zbędny dodatek. Upieczcie je koniecznie! Drukuj Proste ciasto z rabarbarem

Mieszam w Garnku
Kruszaniec vel Pleśniak 274

Wykonanie całego ciasta: Blaszkę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę zetrzeć na tarce jedną kulkę ciasta białego, na białe ciasto zetrzeć kulkę ciasta brązowego. Na kakaowe ciasto nałożyć dżem lub owoce z kompotu (bez syropu - syrop wypić :) ). Na owoce nałożyć pianę z białek a na nią zetrzeć kulkę ciasta białego. Piec ok 35-45 minut w temperaturze

Mania Wypiekania
RAbaRBARowa FAntazJa 221

Składniki: ciasto: 3 łodygi rabarbaru 2 szklanki cukru trzcinowego 1 kostka masła 2 kubki mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń

Luźna Kuchnia
Ciasto na maślance 235

proszkiem do pieczenia. Powoli wsypać do masy jajecznej i mikserem na najmniejszych obrotach wymieszać.  Blaszkę (robiłam w formie o wymiarach 25x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Poukładać owoce, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 minut. (lub piec do suchego patyczka) Czekoladę posiekać nożem i przełożyć do metalowej miski(...)wodą. Kiedy zacznie się gotować postawić miskę z czekoladą (bardzo ważne, miska nie może stykać się z wodą) i czekać aż się rozpuści. Rozpuszczoną czekoladą polać z góry gotowe ciasto

pink envelope
Placek na maślance z gruszkami, suszoną żurawiną i jagodami goji 228

pół. Ciasto przekładamy do formy, równamy powierzchnię i posypujemy 4 łyżkami wiórków kokosowych. Na cieście układamy gruszki (wydrążoną częścią do góry), ponownie posypujemy 4 łyżkami wiórków kokosowych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 ° C i pieczemy przez ok. 80 minut, „do suchego patyczka”. Gotowe, przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. R A D Y : 1. Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć(...)wcześniej – wieczorem. 2. Ciasto wyrabiamy rózgą, łyżką lub szpatułką – nie używamy robota. Placek na maślance z gruszkami, suszoną żurawiną i jagodami goji należy do ciast bardzo lubianych – puszysty, wilgotny, aromatyczny – do kawy, herbaty, czy nawet kubka mleka. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne ciasta na maślance z owocami – na blogu

mojewypiekiinietylko
Cukiniowy torcik z owocowo-śmietankowym kremem. 202

lekkiego stężenia. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy, następnie rozgniatamy widelcem. Śmietankę typu ,,Śnieżka '' ubijamy z mlekiem na puszystość, dodajemy rozgniecione owoce i miksujemy. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy. 5. Przekładanie: Przekrojone krążki ciasta przekładamy kremem śmietankowo-owocowym, smarujemy również wierzch i boki tortu, na wierzchu ciasta układamy rożek waflowy i odstawiamy do schłodzenia. 6. Podanie

Izabelawkuchni
Drożdżówka ślimaczki z jeżynami 209

szukać. Coś niesamowitego w smaku. Delikatna, słodka, lekka, owocowa. Dopóki są leśne owoce korzystajmy z nich i róbmy takie pyszne cuda, zima za to można wykorzystać do tego ciasta owoce mrożone i mieć namiastkę lata. Przepis od Shopgril. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wegańskie fit ciasto bez pieczenia 746

owocowy około 500 g owoców/u mnie były to brzoskwinie ze słoika, ale mogą to być praktycznie każe inne owoce 100 ml mleka kokosowego 1 opakowanie dżemiksu lub 1 łyżka agaru Przygotowanie: Formę do ciasta wyłóż fiolą spożywczą. Daktyle namocz przez chwilę w 2-3 łyżkach wody, po czym dodaj słonecznik i zblenduj. Nie miksuj na jednolitą papkę(...)wielkości garnka przełóż mleko kokosowe, masło kokosowe, stewię oraz dżemiks/agar. Zagotuj. Do powstałego „budyniu” dodaj wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia. Przełóż krem na spód ciasta. Owoce zblenduj ze 100 ml mleka kokosowego, dodaj dżemiks i zagotuj, mieszając około 3 minut. Przełóż mus owocowy na krem kokosowy. Całość, jeżeli bardzo Ci się śpieszy umieść

greenscarf
Francuskie ciasteczka z budyniem i owocami 197

pieczenia muffinek posmarować lekko masłem (najlepiej masło stopić i posmarować wgłębienia pędzelkiem). Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu wykorzystując tylko 400 ml mleka. Zostawić do ostudzenia. Owoce umyć i osuszyć. Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki(...)rozwinąć. Następnie pokroić na kwadraty (u mnie 8 x 8 cm). Każdy kwadrat przełożyć i lekko wcisnąć w wgłębienie formy, dodać łyżkę budyniu, a na wierzch 3 dowolne owoce. Brzegi ciasta francuskiego posmarować pędzelkiem rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika. Piec około 20 minut, po czym wyciągnąć z piekarnika, a po kilku minutach wyciągnąć również z formy i zostawić

Passions hobbies life
Tarta z owocami 131

jajko i cukier puder. Wyrabiaj ciasto do powstania jednolitej masy. Następnie owiń ciasto folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkuj i przełóż do formy na tartę (ja użyłam o średnicy 24 cm) posmarowanej masłem (wskazówka: ciasto najprościej rozwałkować na papierze do pieczenia oprószonym mąką, następnie przenieść ciasto na papierze na formę do tarty(...)obrócić papierem do góry). Usuń nadmiar ciasta z boków, a jeśli zostały miejsca niepokryte ciastem, to doklej je kawałkami. Następnie za pomocą widelca ponakłuwaj ciasto. Tartę włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstaw ciasto do ostygnięcia. W tym czasie ubij śmietankę na najwyższych obrotach, a pod koniec ubijania dodawaj po łyżce mascarpone

Przepisy na widelcu
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 323

kuchni świata. Pamiętajmy jednak, że nie wszyscy zechcą eksperymentować z jedzeniem, szczególnie na imprezie suto zakrapianej  alkoholem. Nie wszyscy nasi goście, szczególnie osoby starsze, są miłośnikami owoców morza czy też sushi i z tymi daniami trzeba uważać. No i ostatnia uwaga dotycząca obiadu. Jeżeli wesele urządzamy w pałacyku czy  w jakimś dworku, można, a nawet powinny znaleźć(...)również po to, aby przy deserze nie mieszały się zapachy. Przy zawieraniu umowy, sprawdzić , czy desery są wliczone w cenę. Przeważnie jest tylko kawa, herbata i np. lody. Ciasta, owoce i tort należą do nas. No i bardzo dobrze. Zamówimy takie ciasta i w takiej cukierni, które lubimy najbardziej. Ciasta powinny być zróżnicowane gatunkowo( nie powinno być np. ciast

Kulinarny karnet Christophera
Makowa Panienka 157

Makowa Panienka wiśniowa – czyli pyszne przekładane ciasto składające się z dwóch blatów makowo-kokosowo-migdałowych przełożonych pysznym kremem i dżemem wiśniowym! Klasycznie robione z kremem

Kulinarne Przeboje
Makowa Panienka 13548

Makowa Panienka wiśniowa – czyli pyszne przekładane ciasto składające się z dwóch blatów makowo-kokosowo-migdałowych przełożonych pysznym kremem i dżemem wiśniowym! Klasycznie robione z kremem

Kulinarne Przeboje
Ciasto drożdżowe 171

zimie koło kaloryfera. Można też wstawić je do delikatnie rozgrzanego piekarnika. Ważne jednak, żeby nie przesadzić z temperaturą, bo ciasto nie wyrośnie w ogóle. W czasie wyrastania ciasto powinno 2x zwiększyć swoją objętość. W czasie, kiedy ciasto wyrasta możemy przygotować owoce i kruszonkę. Rabarbar kroimy na kawałki o dł. 1,5-2 cm, mniejsze kawałki mogą za bardzo wysuszyć(...)ciasto jeszcze raz odkładamy do wyrośnięcia na ok. 30 min. Drugie wyrastanie sprawia, że gotowe ciasto jest idealnie puszyste. Wyrośnięte ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez ok 40-45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do przestudzenia. Ja osobiście uwielbiam jeść ciepłe ciasto drożdżowe, ale podobno nie wszystkim służy. Minusem takiego bardzo świeżego ciasta

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania