ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:672/1556)

Ciasto jogurtowe z mandarynkami 542

Lekkie i orzeźwiające ciasto na bazie jogurtu. Królują w nim mandarynki skąpane w lekkim syropie a galaretki utrzymują zwartą całość. Składniki ciasto ( forma 25 x 40

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Straciatella morelowa 154

To ciasto jest wywołuje na mych ustach uśmiech na samo wspomnienie o nim. Nie wiem czy to zasługa złocistych moreli, których kolor przypomina mi słońce (a

Cynamonowe szczęście
Serowy leśny mech 308

następnie delikatnie łączymy z wystudzoną galaretką z żelatyną oraz ubitą śmietaną. Do formy do pieczenia wkładamy jeden blat szpinakowy. Masę serową rozsmarowujemy równą warstwą na cieście. Przykrywamy drugim blatem. Dekorujemy truskawkami lub innymi owocami sezonowymi (najlepiej jagodowymi). Schładzamy przed podaniem

Pyry na Gaz
Makaronowe Muffiny z porzeczkami. 254

roztopioną łyżką masła. Do masy dodajemy nasiona z laski wanilii, cukier a na koniec mąkę.Wszystko mieszamy do połączenia.  4.Na wierzch makaronu wykładamy owoce (tu porzeczki) i każdą polewamy wcześniej przygotowanym ciastem. Jeśli jet to makaron już wcześniej ugotowany.  Porcję makaronu wkładamy do silikonowych foremek na muffiny.Widelcem skręcamy makaron-robimy gniazdko. Następnie postępujemy jak w punkcie

Farmażony
Gruszki w cieście francuskim 135

W tym roku Wigilię (i święta) spędzam poza domem. Nie mam okazji do obmyślania świątecznego menu i, będąc zupełnie szczerą, nie spędza mi to snu z

Gotuj z Blue Raven
NALEWKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA 293

trzy tygodnie. Po trzech tygodniach oddzielamy nasze owoce od nalewki za pomocą gęstego sita. Nalewkę ponownie wlewamy do słoika dolewając 0,5l gruszkówki 65%, owoce można poddać konsumpcji lub użyć ich do ciasta. Po kolejnym tygodniu ponownie przecedzamy przez gęste sito po czym rozlewamy do przygotowanych naczyń typu karafka czy butelka. Nalewkę trzymamy około 3 miesięcy do momentu

Mentor Smaku
Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. Ciasto na zimno. 271

Witam niedzielnie :) Pogoda za oknem nas nie rozpieszcza, ciągle ciemno, mokro i wietrznie, ja na przekór temu postanowiłam rozświetlić choć trochę nastrój sobie i bliskim przygotowując

Kuchnia z widokiem na ogród
Maślane pierogi z wiśniami 174

Jeśli lubicie pierogi z owocami to polecam pyszne pierogi z wiśniami i ciastem maślanym. Są delikatne w smaku, mojej rodzinie bardzo smakowały. Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła 1 jajko  szczypta soli Farsz: 0,5 kilograma wiśni Sposób przygotowania: Wiśnie myjemy, drylujemy i odsączamy z nadmiaru soku. Składniki ciasta umieszczamy

Bajeczna Kuchnia
Sernik kokosowo – pomarańczowy 227

Dzisiejszy przepis uczestniczy w X akcji Lubelskiego Kociołka! TAK to już 10 raz się spotykamy w Lubelskim Kociołku! Jest to naprawdę fantastyczna akcja lubelskich blogerów która

sierotka maRysia w kuchni
Dietetyczna wersja knedli ( twarogowe ) ze śliwkami. 146

Powstałe ciasto można wykorzystać na dwa sposoby : rozwałkować ciasto cienko i za pomocą szklanki wykrajać fragmenty, w które zawijamy nasze śliwki, bądź urywać fragmenty ciasto i za pomocą dłoni formować kulki wypełnione owocami. Następnie wstawiamy do gotującej się wody z niewielką ilością soli i gotujemy około 6-8 minut. Podawać z cynamonem bądź jogurtem ( tudzież wariant mieszany

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ciasto intensywnie bananowe 243

wyłożónej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Piec w 180 st. C. przez 60-70 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego! Według mnie ciasta bananowe są takie właśnie jesienne; kiedy innych owoców zaczyna brakować, można sięgnąć po te słonecznie żółte półksiężyce, które są niesamowicie uniwersalne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gruszki w syropie. 164

     I jak Kochani przygotowania do zimy? Ja korzystając z okazji, że mam naprawdę sporą spiżarnię, systematycznie zapełniam jej przepastne półki wspaniałymi przetworami. Jeśli

Rozpustne gotowanie
Sernik Teściowej 227

p { margin-bottom: 0.21cm; } Wczoraj prezentowałam przepyszne Orzechowe muffinki oraz Białą Pavlovą, dziś natomiast chciałam Wam zaproponować najlepszy sernik na świecie, który ja nazywam Sernikiem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Owocowa pianka 164

propozycja wspaniałej, orzeźwiającej, co ważne - nie pieczonej wersji ciasta - lekkiej leguminy, efektownej i przepysznej ze wszelkimi owocami jakie akurat posiadamy, prostota wykonania i czarujący wygląd niech będzie zachętą do jej wykonania! Składanki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 jajka 1/2 l mleka 3 łyżki żelatyny 1 cukier wanilinowy 1 galaretka (o dowolnym smaku) 1 paczka herbatników pełnoziarnistych

kgwjanczewo
Ale chała! 177

dwie części. Do jednej dodać rozciapanego/zblenderowanego banana (widelcem też można rozgniatać), a do drugiej pomarańczkę.  Wymieszać i znów odstawić do wyrośnięcia. Można owoce posypać przyprawami. Do banana proponuję cynamon, a do pomarańczy gałkę muszkatołową. Ciasta podzielić na kawałki, z których można wyplatać różne formy. Od tradycyjnego warkocza, do fikuśnych serduszek. Piec w temp. 175 stopni

Karczma Honorietty