ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:669/1556)

Owocowy torcik bez pieczenia 209

składnikispód* 150 g herbatników* 120 g margaryny lub masła* 4 łyżeczki powideł * 1 saszetka czekolady do picia (proszek)masy* 1 galaretka tropikalna* 2 galaretki morelowe

Mix smaku
Hasło tygodnia - truskawki. 146

niekonwencjonalny (mała prowokacja ;)). Skoro były grzanki z bekonem w glazurze kawowej , to spodziewać się możemy  naprawdę czegoś ekstra. A ja? Mam zamiar upiec ciasto, które uwielbiają moje dzieci. Najlepsze jest właśnie z owocami sezonowymi. Ameryki tu nie odkryję, ale może wykażę, że najprostsze rozwiązania są najlepsze ;) Zapraszam do zabawy

zadanie-gotowanie
PLACUSZKI NA MAŚLANCE 148

mieszamy, dodajemy cukier, mąkę, sodę i płatki orkiszowe, mieszamy ze sobą aby wszystkie składniki się połączyły.Ciasto powinno mieć troszkę gęściejszą konsystencje niż naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Łyżką nakładamy porcję ciasta, smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubionymi owocami oraz rozpuszczoną gorzką czekoladą

słodki bratek
Torcik z pianką bez pieczenia 245

owocami z puszki i kremem budyniowym, na biszkoptach nasączonych likierem migdałowym. Wierzch zdobi pianka z mleka skondensowanego i galaretki. Deser bardzo mi smakuje, jest delikatnie owocowy i ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami(...)Połowę kremu wyłożyć na biszkopty w tortownicy. Na wierzchu poukładać owoce, na owoce wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 7 Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 8. Blaszkę z ciastem wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać biszkopty maczane w ponczu. 9. Skondensowane mleko ucierać

Mała Cukierenka
Tartaletki z kremem waniliowym i owocami 183

kruchych spodów do babeczek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wyrobić jak typowe kruche ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotować foremki do tartaletek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich brzegi kruchym ciastem na grubość około 3-4 mm (fot.1) . Jeżeli obawiamy się, że babeczki zbytnio nam urosną(...)jasną, puszystą masę - przez około 5 minut. Nadal miksując stopniowo dodawać po łyżce wystudzonego budyniu  (fot.2) .  Na spód każdej babeczki włożyć trochę kremu budyniowego (fot.3) . Udekorować dowolnymi owocami (fot.4) . Tartaletki najlepiej przechowywać w lodówce. Wtedy krem nam się dobrze zetnie, a owoce zachowają świeżość.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciasto na diecie 240

zmieniać kolejności dodawanych składników! :) Bardzo polecam. Ciasto na dieciePRZEPIS{forma: 20x20 cm} Składniki 1,5 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka, oddzielnie białka i żółtka 0,5 szkl. ksylitolu (może być zwykły cukier) 0,5 szkl. oleju starta skórka z połowy cytryny ekstrakt waniliowy dowolne owoce w ilości wg uznania np. mrożone wiśnie(...)ubić. Wlać olej i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, skórkę z cytryną i ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć owoce i posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 1 h w temperaturze 170°C do tzw. suchego patyczka.  Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Jogurtowiec ze śliwkami 361

Już od jakiegoś czasu chodziło za mną takie proste, szybkie i smaczne ciacho z owocami . Bez zbędnych mas, przesadnej słodyczy. Jogurt kupiłam wcześniej, miałam tylko dylemat "owocowy": śliwki czy może jednak coś innego. Stanęło na śliwkach (bo na promocji były hihi :P ) Ciasto do przygotowania w 5 minut, a po niecałej godzinie pieczenia można było już jeść- choć ciepłe

Kuchnia w czekoladzie
zapiekane owoce: Śliwki pod migdałową kruszonką! Przepyszny deser z piekarnika! 184

Dzisiaj na moim insta stories pokazywałam Wam nasz szybki patent na zapiekane owoce dokładnie śliwki pod kruszonką migdałową. Zapiekane owoce idealnie smakują na śniadanie, jako deser czy podwieczorek. Są świetną alternatywą dla ciast i czasochłonnych deserów. Robimy je bardzo często jesienią w różnych wariantach, ale dzisiaj pogoda taka trochę jesienna więc poszły śliwki do piekarnika.  Dokładny filmik(...)około: - 4 łyżki masła kokosowego lub oleju kokosowego (zamiennie masło) - 8 łyżek mąki pszennej lub innej - 3 - 4 łyżki posiekanych lub zmielonych migdałów Kruszonkę zagnieć aby była sypka. Posyp owoce i wstaw do nagrzanego piekarnika temp. 180- 200 stopni C. Czas pieczenia aż się zrumieni. Gotowe! Można jeść na ciepło lub zimno. Na śniadanie, deser lub podwieczorek. Owoce

SMYKWKUCHNI
Cynamonowe bułeczki ze śliwkami i antonówką czyli Niedzielne Śniadanie odc.90 220

zupa! Dzisiejsze bułeczki to wczorajsze wspomnienie. Miałam je upiec na drugie śniadanie a wyszedł z nich podwieczorek, nie zmienia to jednak faktu, że były pyszne!!! Cynamonowa bułeczka i sezonowe owoce, pachnące śliwki węgierki i kwaskowe antonówki... Czego chcieć więcej? Cynamonowe bułeczki ze śliwkami i antonówką 320 g mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 80 ml ciepłego mleka(...)wlewamy łyżkę mleka. Lekko mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy cynamon, sól, cukier, jajka, stopniowo wlewamy mleko i masło. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do naoliwionej miski i odstawiamy do wyrosnięcia na półtorej godziny. Owoce pozbawiamy pestek, jabłko obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. W jednej razem lub w dwóch osobnych miseczkach zasypujemy kostki jabłek i śliwek cukrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta z ricottą i świeżymi owocami 190

taka mini wersja sernikowa. Jeśli przygotujecie wcześniej kruche ciasto to przygotowanie "farszu" i upieczenie zajmie wam dosłownie 45 minut! Ciasto jest kruche i maślane, a masa z ricottą jest kremowa, z lekko cytrynową nutą! Pyszna!Idealnie smakuje ze świeżymi owocami.  Sami długo zastanawialiśmy się z jakimi owocami najchętniej byśmy ją zjedli i tu chyba przeważyła nasza tęsknota(...)stopni piec przez 40 minut. Upieczoną tartę studzić na kratce. Ps. Jeśli brzegi ciasta zbytnio się rumienia możemy je przykryć folią aluminiową. dodatkowo:  250 g świeżych truskawek, 200 g świeżych malin, 150 g świeżej czerwonej porzeczki, świeże listki mięty cukier puder Wystudzoną tartę dekorujemy owocami, listkami mięty i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy schłodzoną. Smacznego

Plate of Joy
Tort orzechowy. 402

śmietanki 30%; 5 łyżek mleka; 1 łyżka soku z cytryny; 8 łyżeczek cukru waniliowego; 50 g startej czekolady;  do dekoracji: czekolada 150 g; dodatkowo: owoce, orzechy, maltikeksy (jak u mnie) i inne :) Ciasto: Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy. Dodajemy żółtka i dalej

Miksturownik
Ciasto czekoladowa śliwka 107

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** 50g czekolady kroimy w kosteczkę i dodajemy do ciasta, mieszamy *** *** Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę – moja ma wymiary 32 x 20 cm *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 40 minut – do suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu odcinamy z ciasta nierówny wierzch ( nie będzie(...)już potrzebny ) *** *** Odwracamy ciasto na drugą stronę i ponownie umieszczamy w blaszce do pieczenia *** *** Przygotowujemy mus: śliwki pozbawiamy pestek, przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem *** *** Dodajemy wodę i całość podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok *** *** Owoce blendujemy na gładki mus. Do gorącego musu dodajemy galaretki, dokładnie mieszamy i odkładamy do całkowitego wystudzenia

Blog z Apetytem
Bombowy Dzień Kobiet czyli Ptasia Bomba na stole 163

muszę się pochwalić:) Ciasto podane na stół zostało ocenione wielkie WOW. I właśnie o to mi chodziło:) polecam do środka dodać owoce, będzie ładniej wyglądać po przekrojeniu. Przepraszam za jakość zdjęć ale spieszyło mi się z podaniem ciasta i nie wyszły byt ładne.  Mam średnie podejście do tego typu świąt podobnie jak do walentynek, uważam, że miłość

ciastkarnia na kruchym spodzie
Bułeczki drożdżowe z czarnymi malinami 171

Lato w pełni więc i owoców całe mnóstwo. U nas w ogrodzie resztka czarnych malin (tak dokładnie – nie jeżyn tylko malin ) więc aby się nie zmarnowały postanowiliśmy zrobić pyszne mięciutkie drożdżowe bułeczki Składniki na ciasto: - 300 g mąki pszennej - 60 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią - 125 g serka mascarpone - 25 g masła - 1 jajko

Kuchenne Wariacje