ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:681/1556)

Bomba galaretkowa 157

proszku do pieczenia Na piankę: 800 g jogurtu greckiego 3 galaretki cytrynowe 300 ml wody 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Słoiczek dżemu (bez kawałków owoców) 4 różnokolorowe galaretki (np. wiśniowa, brzoskwiniowa, agrestowa, truskawkowa) Przygotowanie: Ciasta: (Obydwa ciasta wykonujemy identycznie): Z podanych składników pieczemy biszkopt.  Formę o wymiarach 33 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić

My sweet a life
Pierogi z kaszą razy dwa i pieczarkami 141

sklejają.  Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze nie trafiłam, a sama jeszcze nie próbowałam zrobić. Zainspirowały mnie pierogi

bistro mama
DESERKI Z GALARETKĄ W SŁOICZKACH 600

serki homogenizowane (u mnie cytrynowo-ciasteczkowy i owoce leśne) 250 ml śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 125 g serka mascarpone 1/2 szkl owoców leśnych (mogą być mrożone) kawałek piernika (lub innego "suchego ciasta bądź ciastek)  A jak to zrobić: Każdą z galaretek rozpuścić w szklance ciepłej wody. Odstawić do przestudzenia. Każdy serek wymieszać z połową rozpuszczonej

Kuchnia w opałach
Ciasto ucierane z rabarbarem 124

Ciasto, które zawsze się udaje. Można je piec z różnymi owocami. Tym razem upiekłam z rabarbarem. Wyszło bardzo smaczne. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru + 3 łyżki cukru 2 szklanki mąki 125 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 średnie łodygi rabarbaru cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Rabarbar obrać i pokroić w 5 mm plasterki. Wsypać

O kuchni z uczuciem
Ciasto Ptasie mleczko na mleku skondensowanym z malinami 169

Witam Kochani Ostatnio postanowiłam zrobić coś lekkiego i zimnego. Ciasto, które każdy zna. Ptasie mleczko na biszkopcie z malinami (maliny można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, borówkami itp.).Wykonane jest na bazie mleka skondensowanego niesłodzonego, co daje mu puszystą konsystencję. Polecam, ciasto jest leciutkie, nie za słodkie-idealne na iepłe dni. SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę (ja robiłam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wegańskie bezglutenowe ciasto dyniowo migdałowe 203

To miało być inne ciacho, ale plany uległy zmianie bo przypomnieliśmy sobie, że nasza koleżanka jest weganką i jeżeli będzie takie jak przewidywał

Kuchenne Wariacje
Szybkie ciasto - krajanka kawowo-orzechowa ze skórką pomarańczową 194

Pomysł na to ciasto powstał w przypływie chęci na coś słodkiego, ale bez długiego stania w kuchni. Owoców żadnych pod ręką nie było, więc skorzystałam ze skórki pomarańczowej. I to był bardzo dobry pomysł! Wyszło ciasto dość wilgotne, pięknie pachnące pomarańczami. Delikatny posmak kawy i orzechów wspaniale harmonizował z kandyzowaną skórką.  Możecie to ciasto przygotować z podwójnej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto pelne aromatu 160

ktore ogrzewalo nasze twarze i ramiona.Z radoscia ogladalam brzoskwinie dojrzewajace na drzewie. Jeszcze tylko troche i beda gotowe do zjedzenia.Tymczasem zadowalam sie tymi ze straganu.Dzis upieklam z nich eksperymentalne ciasto, bez maki, bez proszku do pieczenia. Za to pelne aromatu i mocno owocowe. Pyszne na zakonczenie lata.Ciasto amaretti z brzoskwiniamiskladniki: 1kg brzoskwin 175g biszkoptow 150g amaretti 3 jajka 100g cukru(...)lyzka soku z cytryny 1/2 lyzeczki esensji waniliowej wykonanie:Brzoskwinie zaparzamy we wrzatku przez okolo 2 minuty, nastepnie przelewamy zimna woda i obieramy ze skorki. Wyciagamy pestke i jesli owoce sa miekkie to rozgniatamy je widelcem. Ja zmielilam moje blenderem. Do brzoskwin dodajemy sok z cytryny.Biszkoty i amaretti kruszymy.Oddzielamy zoltka od bialek. Zoltka ubijamy z 80g cukru. Dodajemy

Przysmaki Karolki
Rogaliki z ciasta francuskiego z nektarynkami 188

ciasta francuskiego to bardzo prosty deser. Robi się go szybko, a liczba kombinacji nadzienia jest nieograniczona. Od marmolady, przez kremy czekoladowe po świeże owoce. Najsmaczniejsze są jedzone jeszcze ciepłe i posypane cukrem pudrem.Składniki:gotowe ciasto francuskiesłoiczek marmolady malinowej3 nektarynkiłyżka mąki tortowejcukier puder do posypaniaSposób przygotowania:Nektarynki kroimy na ósemki. Ciasto francuskie rozkładamy na pergaminie na blasze do pieczenia

W kuchni wieczorem
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 132

Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze

Kuchnia MagdaLeny
KOKOSOWY CHLEBEK BANANOWY (BEZGLUTENOWY) 167

Chlebek bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. W wersji podstawowej jest lubiane i dobrze znane przez większość z nas. Jednak moja wersja tego chlebka

Kuchnia MagdaLeny
Rodzynkowiec 1107

oddały swój smak i aromat.Cóż więcej mogę dodać? Rodzynkowiec to smaczne i ładnie prezentujące się ciasto, więc warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie. I od razu dodam, że nie jestem wielką fanką ani rodzynek, ani czystej wódki, za to w poniższym cieście żaden z tych składników mi nie przeszkadzał, a wręcz bardzo smakował.Przepis w niezmienionych proporcjach można(...)rodzynek, przygotować napar kawowy z taką ilością wody, żeby razem z alkoholem otrzymać 100ml płynu- mój napar powstał z 50ml wody, gdyż po odsączeniu owoców pozostało 50ml wódki- napar kawowy ostudzić, połączyć z wódkąPRZEŁOŻENIE CIASTA- na dnie formy ułożyć jeden z blatów biszkoptowych, nasączyć połową ponczu- na blat biszkoptowy wyłożyć schłodzony krem kawowy, wyrównać- wierzch przykryć drugim blatem biszkoptowym

Smakołyki Bereniki
Mini szarlotki 178

pszennej  200g masła 100g cukru pudru (lub mniej) 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 żółtka duży słoik prażonych jabłek z kawałkami owoców       Z mąki , cukru ,żółtek i śmietany zagniatamy szybko ciasto. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Przygotowujemy formę do muffinów. Zagłębienia smarujemy masłem i oprószamy mąką. Po wyjęciu

WYSPA SZCZĘSLIWA
Tartaletki z owocami 256

ciasto (ok 20 mini-trtaletek): 125 -150 g mąki pszennej krupczatki 50 g zimnego masła 50 g cukru pudru szczypta soli 1 małe jajko W misce lub na stolnicy umieszczamy przesianą mąkę (125 g), pokrojone w kostkę masło, cukier puder i sól. Krótko wyrabiamy ciasto, aby rozetrzeć masło i dodajemy jajko. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie i jednolite. Jeśli ciasto(...)ciasto owijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce ok 2 godzin. Schłodzone ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy je na grubość ok 3 mm. Ciasto lekko podsypujemy mąką podczas wałkowania. Następnie wycinamy kółka o średnicy większej od naszych foremek. Foremki smarujemy masłem i wypełniamy je krążkami z ciasta. Delikatnie wylepiamy boki. Dno nakłuwamy widelcem. Foremki z ciastem schładzamy

Słodki Pomysł
Ciasto gruszkowo-imbirowe 173

Ciasto gruszkowo-imbirowe idealnie wpasowywuje się w dzisiejszą słoneczną pogodę. Ciasto gruszkowo-imbirowe Ciasta owocowe są najlepszymi ciastami do przygotowania w okresie letnim. W zależności od użytych owoców mogą być słodkie a jednocześnie delikatnie kwaskowate i orzeźwiające. Czekam z niecierpliwością na świeże truskawki, maliny, borówki. Będzie się działo Tym razem musiałam zadowolić się gruszkami(...)też bardzo lubię i do tego ciasta były jak znalazł. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na ciasto gruszkowo-imbirowe. 23 dkg mąki pszennej 1/2 łyżeczka sody 1/2 łyżeczka soli 11,5 dkg brązowego cukru 1/2 łyżeczka

mecooks
Naleśniki owsiane 238

rozprowadza ło się po patelni, musiałam uważać aby przy przewracaniu naleśników nie porwać. Ale sądzę że to kwestia oswojenia się z nieco inną konsystencją ciasta. Mimo tych kłopotów polecam, bo bardzo smaczne. Znakomite z owocami i bitą śmietaną ! składniki  ( na 8 - 10 sztuk, zależy od wielkości patelni) 2 - 3 jajka ok 300 ml mleka(...)maki owsianej  szczypta soli łyżka oliwy lub oleju (opcjonalnie) + dodatkowo woda lub mleko   do rozcieńczenia ciasta przygotowanie Jajka, mleko, mąkę, sól i oliwę wymieszać przy pomocy trzepaczki (miksuję blenderem z końcówka do ubijania), tak aby nie było grudek. Sprawdzić gęstość ciasta. Powinno dobrze spływać z łyżki. Tak na prawdę, czy musimy dodać więcej wody do ciasta  będziemy

Stare Gary