ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:688/1556)

Chmurka z musem śliwkowym 168

Dziś polecić mogę przepyszną Chmurkę z musem śliwkowym. Akurat sezon na śliwki w pełni, dlatego warto je wykorzystać. Ponadto z czystym serem mogę polecić idealny mak

Gotuję Testuję
Ptysie z masą truskawkową 134

Uwielbiam ten pyszny deserek. Jest bardzo smaczny, a przede wszystkim szybki do zrobienia. Co do nadzienia, można dowolnie kombinować, ja użyłam truskawek, bo przecież jest na

Gotuję Testuję
Oszukana szarlotka z dynią i gruszką 211

Osobiście przetestowana na własnej rodzinie. Nikt nie zorientował się, że w tej szarlotce nie ma ani grama jabłek. Skład inny ale smak ten sam. Składniki ciasto

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Konkurs „Makaronowe pożegnanie lata” 114

pożegnanie lata”. Zadanie konkursowe polega na zgłoszenie przepisu na potrawę z wykorzystaniem makaronu, która musi mieć też w składnikach letnie dary natury. Czy będą to owoce, warzywa, czy też grzyby, które dodacie do ciastach, deserów, zup, czy innych dań zależy tylko od Was. Warunkiem podstawowym to makaron i letnie (owocowe, warzywne, grzybowe) dodatki w składnikach. Nagrodami w konkursie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERNICZKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BORÓWKAMI 147

Jako, że pogoda wróciła taka , jaka powinna być w sierpniu podrzucam Wam pomysł na słodkie małe co nie co i zmykam korzystać ze słoneczka ;) Serniczki dzięki

Z Majeczką w kuchni
Malinowa pantera 274

Do tego ciasta zainspirował mnie przepis Gabrysi , ale nie byłabym sobą gdybym, nie stworzyła swojej wersji. Wyszło kolorowo, delikatnie i pysznie. Moim bliskim ciasto posmakowało bardzo

Cynamonowe szczęście
Knedle orkiszowo-jaglane z jagodami 179

porcje ciasta, rozpłaszczyć w dłoniach i nakładać jagody, formować kulki. Zagotować wodę, dodać sól i wrzucać do wrzątku przygotowane knedle. Gotować kilka minut tak, aby ciasto było miękkie. Podawać z jogurtem naturalnym i owocami

FitKot
Deserki z kiwi i mascarpone 133

Po prostu pyszne! Dojrzałe kiwi jest bardzo słodkie, dzięki czemu całości nie dosładzałam jakoś specjalnie dużo. Nadało też lekko zielonkawego koloru. Deserki są szybkie i proste

Kolorowy Przepisownik
Sernik marcepanowo-porzeczkowy z bezikami 212

Prawdziwie letni sernik, na kruchym spodzie, masa serowa z marcepanem i czarnymi porzeczkami, smaku dopełnia słodko kwaśna pianka śmietanowa, a pokruszone bezy to kropka nad „i

Wanilia i Kardamon
Drożdżówki z budyniem i jagodami 693

zapas i jem ile mogę, bo wiem że niedługo ich nie będzie, a mrożone to już nie to samo. A jakie są Wasze ulubione owoce? Macie?! Składniki: Na ok 10-12 sztuk Ciasto: 2 pełne szklanki mąki + do podsypywania 200ml mleka + 1 łyżeczka 2 łyżki cukru 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki soli 15g świeżych drożdży 50g masła Budyń: 400ml

Kuchnia w czekoladzie
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 172

śmietan fixem. Kiedy śmietana jest już ubita dodajemy mascarpone i miksujemy na najniższych obrotach miksera tylko przez chwilę, do połączenia składników. 4 . Na dolną warstwę ciasta wykł adamy masę śmietanową a na to owoce. P rzekł adamy ko le jnym plackiem, czynność powtarzamy. Kładziemy ostatni place k, na wierzch masę. Dokładnie obsmarowujemy również bok i. Tort dekorujemy owocami

Szefowa kuchni
Kompot z czereśni (pasteryzowany) 183

Uwielbiam przetwory typu 2 w 1. Oprócz pysznych owoców, które mogę wykorzystać zimą do deserów lub ciast zyskuję także smaczny kompot. Składniki 1 kg czereśni ok. 500 ml wody 10- 15 g cukru 1. Z czereśni usuwamy ogonki. Płuczemy pod bieżącą … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Porzeczkowy przekładaniec 207

  Kiedyś znajoma zapytała jak to jest, że moje ciasta są takie smaczne. Otóż zdradzę Wam sekret - używam tylko dobrej jakości i jak najbardziej naturalnych produktów

Cynamonowe szczęście
Puszysty placek owsiano-jogurtowy z rabarbarem i malinami 194

Przepis na ciasto ucierane mam już o kilku lat, ale nie mam pojęcia, skąd. Ten placek z ciasta ucieranego jest modyfikacją tego najprostszego przepisu, zdrowszą i

Anioszek w kuchni
CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 96

zimną margarynę. Palcami rozcieramy margarynę z mąką i cukrem aż powstanie kruszonka.  Kruszonkę wysypujemy równomiernie na ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie ciasto ( jest troszkę gęste ) na wierzch układamy pokrojone owoce i posypujemy kruszonką.  Pieczemy 40 minut w temperaturze 170 *C,  Studzimy, kroimy na kawałki i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli