Rabarbarowe szaleństwo trwa! Tym razem prezentuję mój sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe z kwaśnym rabarbarem i słodkimi truskawkami, a wszystko to przykryte kruszonką
Rozpustne gotowanieDzisiaj zapraszam Was na kruche ciasto z brzoskwiniami. Jego spód i wierzch stanowi kruszonka, co sprawia, że ciasto jest kruche, wręcz chrupiące, do
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam Was na jedno z moich ulubionych ciast ze śliwkami. Pyszne, kruche ciasto skrywające intensywnie śliwkowe nadzienie. Jest tak smaczne, że znika
Rozpustne gotowaniePyszny, kremowy, wręcz aksamitny sernik na kruchym spodzie. Jest bardzo delikatny w smaku, dlatego postanowiłam wzbogacić go nieco dodając na wierzch jagody. Muszę
Rozpustne gotowanieDawno nie piekłam szarlotki, więc postanowiłam to nadrobić. Wybrałam przepis ze starego zeszytu mojej mamy i upiekłam amerykańską szarlotkę. Nie skłamię jeśli powiem
Rozpustne gotowanieKochani, dziś zapraszam na pyszne tartaletki. Bajecznie kruche, maślane, orzechowe ciasto z delikatnym puszystym kremem i wyrazistym w smaku rabarbarem to doskonałe
Rozpustne gotowanieJest to niezwykle efektowne tak wizualnie jak i smakowo ciasto. Połączenie sernika na zimno z bogactwem sezonowych owoców daje nam niezwykły deser, idealnie chłodny na upalne letnie dni i idealnie zachwycający jeżeli chcemy oczarować naszych gości. Do tego jest niezwykle prosty w wykonaniu - po prostu ideał :) Składniki - 1 serek homogenizowany waniliowy ( ok.150 g ) - 3 łyżki śmietany
Świat Smakudnia. W tym przepisie zwykła mąka została z powodzeniem zastąpiona orkiszową tylko nieznacznie zmieniając proporcję składników w daniu. Podstawę smaku tworzą czereśnie, które (jak większość owoców sezonowych) dobrze się komponują z tego typu ciastem
Milion Smakówwcześnie rano...No cóż...Jestem bardzo ciekawa jak będzie i nie mogę się doczekać! :) Oczekujcie relacji na blogu :) Lato coraz bliżej...Wykorzystuję zapasy mrożonych owoców bo zaraz będą świeże! Zapraszam na cytrynowe ciasto z jagodami! :) *bezglutenowe* KLIK TUTAJ lub na zdjęcie
breakfast of dreamsPyszny koktajl, w sam raz na upalne dni. truskawki z miętą dają uczucie przyjemnego orzeźwienia i są bardzo zdrowe! W sezonie warto truskawki jeść jak najczęściej
Kolorowy Przepisownikciasta dokładnie oblepić i zanurzyć również w gorącym oleju. Po chwili wyjąć, gdy ciasto jest złociste, odsączyć na ręczniku kuchennym i delikatnie zdjąć ciasto z chochelki. Gotowe wystudzone czapeczki nadziewać dowolnie: owocami lub np. sałatką ziemniaczaną Składniki na sałatkę ziemniaczaną: 2 ugotowane marchewki 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 jabłka 2 kiszone ogórki lub świeże ½ szklanki śmietany
Tradycyjna Kuchniaukładamy na dnie okrągłej formy o średnicy 25 cm. Ciasto pieczemy na rumiano w temperaturze 190 stopni c przez około 30 minut. Ciasto studzimy. Na ciasto wykładamy równą warstwę masy kajmakowej a następnie owoce. Mus czekoladowy: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem koniaku i wody. Dodajemy masło i dokładnie ucieramy. Następnie dodajemy po jednym żółtku energicznie mieszając
Pyry na GazDzisiaj chciałam wam zaprezentować moją własny pomysł na ciasto. Wyszło smacznie, nie zbyt słodko ale połączenie smaków orzechów i brzoskwini świetnie ze sobą współgrało. Polecam więc
ciastkarnia na kruchym spodziePleśniak - nazwa może nie zachęcająca :P ale to moje ulubione, obok szarlotki, ciasto. Mogłabym jeść codziennie i nigdy się nie znudzi! :) czy piekę go często? Niestety
Kolorowy PrzepisownikA teraz wspominany już przez mnie przepis na najlepsze ciasto z malinami jakie kiedykolwiek jadłam! :) rozkosz dla podniebienia ;) pisząc tutaj - zajadam popijając kawą :) pierwszy raz upiekłam
Kolorowy Przepisownik