wystudzeniu obcinamy nożem wierzch ciasta i rozdrabniamy je na talerzu. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fiksami. Na ciasto wykładamy ubitą śmietanę, posypujemy okruszkami ciasta i obkładamy owocami granata. Wstawiamy na 2 - 3 godziny do lodówki
Darcia w kuchniWyklejamy formę ciastem, ciasto równomiernie dziurawimy widelcem. Wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło. Resztę ciasta formujemy w kulę i ponownie schładzamy. W czasie gdy ciasto ponownie się chłodzi, szykujemy nadzienie. Owoce myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. 300ml mleka wlewamy do rondelka, słodzimy i wsypujemy wiórki. Na malutkim ogniu podgrzewamy około 5 minut, uważając żeby nie wykipiało, ale żeby(...)ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto z lodówki wkładamy ciasto w formie. Podpiekamy je 25 minut, do lekkiego zrumienienia. Ciasto wyjmujemy, piekarnik zostawiamy włączony. Na ciasto wykładamy przygotowany wcześniej budyń, rozkładamy umyte i osuszone owoce, posypujemy je płatkami migdałowymi i lekko wciskamy w budyń. Z pozostałego ciasta robimy dekorację na wierzch
Karo in the KitchenWyklejamy formę ciastem, ciasto równomiernie dziurawimy widelcem. Wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło. Resztę ciasta formujemy w kulę i ponownie schładzamy. W czasie gdy ciasto ponownie się chłodzi, szykujemy nadzienie. Owoce myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. 300ml mleka wlewamy do rondelka, słodzimy i wsypujemy wiórki. Na malutkim ogniu podgrzewamy około 5 minut, uważając żeby nie wykipiało, ale żeby(...)ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto z lodówki wkładamy ciasto w formie. Podpiekamy je 25 minut, do lekkiego zrumienienia. Ciasto wyjmujemy, piekarnik zostawiamy włączony. Na ciasto wykładamy przygotowany wcześniej budyń, rozkładamy umyte i osuszone owoce, posypujemy je płatkami migdałowymi i lekko wciskamy w budyń. Z pozostałego ciasta robimy dekorację na wierzch
Karo in the KitchenCiasto francuskie z dżemem – bardzo szybkie i smaczne do przygotowania ciasteczka. Zrobić je mogą nawet dzieci a prezentują się bardzo efektownie.
Dorota SmakujeBardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto ze składników, które zazwyczaj są w każdym domu. Wilgotne i mocno pachnące korzennymi przyprawami. Świetne do popołudniowej kawy czy
Zielona KuchniaPo długim czasie w Anglii zaświeciło słońce i w mojej duszy też. Jadę jutro do domu więc mnie rozpiera… Oczywiście radość. Zrobiłam grilla i oczywiście
Kuchnia PokoleńŁaciate ciasto z truskawkami Wilgotne, maślane, dwukolorowe ciasto z truskawkami. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać! Składniki: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki
Blog z ApetytemOpiszę je jednym zdaniem, są genialnie pyszne, szczególnie kiedy są jeszcze ciepłe. Polecam Ci też przepisy: – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze
nietylkopasta.plmojego blogu było kwestią czasu. Jadłam je już wielokrotnie, aż w końcu i ja przygotowałam blachę na Wielkanoc. Wspaniałe ciasto, krucha beza, pyszny krem, kruchy spód i owoce zatopione w galaretce... Ciasto warte pracy. Spokojnie mogę powtórzyć po koledze, że to najlepsze ciasto na świecie! Warto rozplanować wcześniej przygotowanie ciasta, pierwszego dnia pieczemy kruchy spód i bezę, kolejnego
Kuchnia domowa AniJeśli w waszej kuchni leżą dojrzałe banany, takie z ciemnymi plamkami na skórce – będą idealne by przygotować z nich pyszne muffiny. PRZEPIS NA MUFFINKI Z
Dorota SmakujeDietetyczne, orkiszowe babeczki z wiśniami , z małą ilością tłuszczu, bez cukru. Idealne na drugie śniadanie w ogrodzie lub piknik w parku. Dlaczego warto wprowadzić do naszego
Czarnawisienkamiękkie, wilgotne i wspaniale smakuje. Ciasto na oleju przygotowujemy szybko więc na spokojnie możemy przygotować go jak goście zadzwonią, że za godzinę będą u Was. Ciasto możemy przygotować z naszych ulubionych owoców (truskawki, morele, maliny, jagody, brzoskwinie, jabłka, gruszki itp). Poza sezonem idealnie sprawdzą się owoce mrożone a latem świeże. Osobiście uwielbiam to ciasto z jagodami
Kuchnia w oparachCzas na ciasto bananowe, baaardzo dobre, bo słodkie i bananowe. Aromatyczne i lekko wilgotne. Składniki (na blachę keksówkę) -4 mocno dojrzałe banany -2 szklanki
Zielona KuchniaKruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej
Bullio