Mug cake orzechowo-migdałowy 408mimo braku białego cukru i innych słodzideł, jest bardzo słodkie, a dzięki dodatkowi kardamonu- niezwykle aromatyczne. Dodatki to wyłącznie Wasz wybór, ale dobrze sprawdzi się tu serek wiejski, dżem, owoce lub dodatkowe masło orzechowe. Puśćcie wodze fantazji, niech to ostatnie śniadanie tego roku będzie iście królewskie!Odnosząc się jeszcze do nagłówka, muszę przyznać, że z jednej decyzji podjętej(...)kupienia tutaj)15g masła migdałowego Primavika (do kupienia tutaj)kardamon1/2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki wodyPRZYGOTOWANIE:Banana rozgnieść widelcem w dużym kubkuDodać pozostałe składniki oraz wodę i dokładnie wymieszać- ciasto powinno być dość gęstePiec w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty na mocy około 900WMug cake'a podawać z ulubionymi dodatkamiZ okazji zbliżającego się wielkimi krokami Nowego Roku, chciałabym życzyć
peanutbuttermonster
Knedle ze śliwkami 221owocami. Mam w planach zrobić je jeszcze z jabłkami. Składniki: 70 dag ziemniaków 25 dag mąki pszennej 1 jajko sól 50 dag śliwek śmietana cukier Wykonanie: Śliwki umyć, przepołowić, usunąć pestki. Ziemniaki obrać, ugotować, przepuścić przez praskę. Wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. Zostawić do ostudzenia. Do ziemniaków dodać przesianą mąkę, jajko i sól. Szybko zagnieść ciasto. Odrywać
Pasja Smaku
Bób inaczej – z czosnkiem, oliwą i koperkiem 284takich, którym wystarczą nawet 3 min. Możecie też taką mieszankę bobową potraktować jako wyjście do sałatki i dodać np pomidory i ogórasa. A może odważycie się na dodanie jakiś owoców i np. rukoli? A jak przygotowany bób smakuje Wam najbardziej? Obieracie bób przed zjedzeniem? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/bob3.jpg","recipeIngredient(...)Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/bob-inaczej-czosnkiem-oliwa-koperkiem/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bób inaczej – z czosnkiem, oliwą i koperkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 227Nasz dom pachnie jedzeniem. Jak mocno bym nie wietrzyła, jak starannie bym nie sprzątała - jedzenie zawsze znajdzie drogę, żeby wysunąć się na pierwszy plan. Obiady, które gotuje C. i ciasta, które piekę ja - to nasze hobby, nasza pasja, którą można poczuć już od progu, a czasem nawet zanim się go przestąpi. I choć nasza mikro kuchnia doprowadza mnie do szaleństwa(...)konkretnego przepisu - widziałam ich już całe mnóstwo, różniące się zaledwie szczegółami. Do rødgrød med fløde , czyli po prostu rzadkiego, czerwonego kisielu ze śmietaną, nadają się wszystkie czerwone lub czerwonawe owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, czereśnie, a także rabarbar. Zasada jest jedna - ze słodkimi koniecznie należy zestawić kwaśne, żeby deser nie wyszedł mdły. Najczęściej kisiel zagęszcza
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Marmolada marchewkowo-cytrusowa 143Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1,5 h Marmoladę marchewkową jadaliśmy za młodu ze smakiem nie mając pojęcia z czego ona powstała. Największymi jej
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Wiosenny omlet graham 186Omlet pachnący ziołami, roztopionym serem… Wypełniony szynką, cebulką i obsypany pomidorkami Co nam trzeba? 6 jajek 3 łyżki jogurtu greckiego czubatych 100ml mleka 6 lekko
Latosiowydom
Czekoladowe pankakes 223Czekoladowe pankakes to propozycja śniadań na słodko. Gdy kanapki już się nudzą warto spróbować czegoś innego. Czekoladowym naleśnikiem można przekonać niemalże każde dziecko. Ponadto nie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Migdałowe naleśniki serowo – rabarbarowe 226Jak wiecie , naleśników nigdy nie mam dość!A , że sezon na rabarbar jest , postanowiłam wykorzystać go również do swojego ulubionego przysmaku – to był strzał w
Ostra na Słodko
Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka 290naprawdę oryginalnie. Nie jest ona tak popularna jak nalewka z malin czy porzeczek, ale chyba czas to zmienić. Czyli kolejny wpis z cyklu „Sezon rabarbarowy w pełni” Owoce możecie zalać jedynie spirytusem ale poeksperymentujcie z dodatkami, jak laska wanilii czy kora cynamonu. Początkowo nie byłam przekonana do niej, ale sami musicie zrobić i spróbujcie. Ten smak(...)butelek. Jeśli damy radę, odstawiamy. Jak nie dajemy rady, degustujemy 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-rabarbaru-rabarbarowka/ MieszamWGarnku Artykuł Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Leniwe z ciepłym sosem malinowym 206Lata nie jadłam leniwych. Dzisiaj przygotowałam je po raz pierwszy sama, nareszcie! Wszystko dzięki temu, że data ważności białego sera powoli się kończyła, a
Moja smaczna kuchnia
kruche babeczki z kremem patissiere 201puder, sól, żółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Wykrawamy foremką np. kwiatki (większe od foremki do której będziemy je wkładać, tak aby płatki były podwinięte do góry na ściankach) i wkładamy(...)folia przylegała do kremu, zapobiegnie to powstanie „kożucha”. Odstawiamy do wystudzenia. wykonanie babeczek: Spód każdej babeczki smarujemy galaretką porzeczkową. Wykładamy porcję kremu. Wierzch dekorujemy dowolnymi owocami
Domowy Smak Jedzenia
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 205Szybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem szpinaku, o niesamowitym, pięknym, zielonym kolorze ucieszą nie tylko oko, ale i podniebienie. W wersji bez kremu- do przygotowania w
Kuchnia w czekoladzie
Muffinki bananowe z masłem orzechowym 344Ostatnio przeżywam muffinkową fascynację. Bardzo chyba spóźnioną względem innych blogów, ale i tak się z niej cieszę. Dzisiaj banany i masło orzechowe - pycha! :) MUFFINKI BANANOWE Z
Życie zamknięte w smaku
Biszkoptowe naleśniki z lekką pianką 281Dziś dzielnie trwa w postanowieniu "koniec ze słodyczami" :) póki co jest łatwo, oby tak dalej. Na przekór moim postanowieniom dzisiejszy post to przepis na delikatne biszkoptowe
Spektrum Smaku
Biscotti 217wywodzą się właśnie z miasta Prato w Toskanii. Można spotkać wiele odmian biscotti, z wieloma różnymi dodatkami, takimi jak np. żurawina, rodzynki, orzechy, pistacje, morele, czy inne suszone owoce. Ale te oryginalne, biscotti di Prato, są skromne: z migdałami i skórką cytrynową. I takie właśnie zaproponowałem w Wypiekaniu na śniadanie. Zanim podam wam przepis dodam jeszcze, że Włosi jadają(...)połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp. Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto) i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lepimy coś na kształt dużego batona (wymiary mniej więcej: 25 cm długości, 6 cm szerokości i 2 cm wysokości). Nagrzewamy piekarnik
Marder&Marder Manufacture