ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:1234/1556)

Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 149

Bardzo lubie drozdzowe buleczki nadziewane owocami lub serem,sa podzielne,a nadmiar  zawsze mozna zamrozic.Za babkami drozdzowymi nigdy nie przepadalam i nigdy ich nie pieklam.Dopoki   nie zobaczylam babki tutaj: http://zapachchleba.blogspot.de/2014_03_01_archive.html. Zamarzyla mi sie po raz pierwszy drozdzowa, ogromna wielkanocna baba.Dodatek mleka kokosowego jak dotad sprawdzil sie w kazdym moim przepisie,dlatego chetnie go uzywam(...)bialy puszysty kogel-mogeldo ubitych jajek dodac reszte skladnikow przy pomocy haka i wyrobic okolo 10 minut na gladkie ciasto.Ostatnie 100 ml mleka kokosowego dodawac partiami,ale ostatecznie ciasto powinno byc bardzo  luzne.Przykryc folia spozywcza,odstawic w cieple miejsce do podwojenia objetosciwyrosniete ciasto wylozyc na podsypany maka blat i przy pomocy "skrobaka"piekarskiego zlozyc ciasto kilkakrotnie.W razie potrzeby delikatnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciekawostki o kawie, które warto znać 144

Kawa to produkt, który gości w naszym życiu niemal każdego dnia, a wiele osób nie wyobraża sobie bez niej poranka. Niesamowite właściwości i niepowtarzalny smak sprawiają

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik na zimno na delicjach. 515

  Pyszny sernik na zimno na delicjach, z dodatkiem mleka zagęszczonego. Zrobiłam go po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :) Zawsze do sernika na zimno

Agusiowe smakołyki
Tort śliwkowy piętrowy 183

wysokości 60 cm. Jeżeli macie również małą formę o średnicy 12 cm, to nieco ciasta odlać do niej i piec około 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika również można ciasto zrzucić na ziemię (dzięki czemu się odpowietrzy i wyrówna). Śliwki umyć i przekroić na połówki wyciągając pestki. Ułożyć na blaszce rozcięciem do góry i posypać cukrem. Włożyć na godzinę(...)nasączenie, później śliwki, śmietana i nałożenie górnego oblatu. Ponownie należy posmarować górę i boki śmietaną (jeżeli macie jeszcze jeden najmniejszy oblat, to czynność należy powtórzyć). Tort można udekorować sezonowymi owocami lub gotowymi dodatkami. U mnie dekoracja składa się z malin i części kremu, który odłożyłam i zabarwiłam czerwonym barwnikiem. Uwagi: Ja wykorzystałam 2 kg śliwek (waga już bez pestek

Passions hobbies life
Kawa na mleku z nerkowców – wegańska kawa bez rafinowanego cukru 247

wkładamy go do lejka lub na sito, wlewamy orzechy razem z wodą i pulpą, odciskamy pulpę. Pulpy z orzechów nie wyrzucajcie! Można jej z powodzeniem użyć jako dodatek do ciasta (zmniejszając ilość wymaganej mąki na rzecz pulpy- mąki z orzechów), zagęstnik do curry (jest idealna!) albo wkładkę do porannego smoothie lub müsli. Jeśli nie chcecie jej używać teraz, można(...)sklepowym mleku kokosowym, ryżowym lub sojowym.   *Używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej

Karo in the Kitchen
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 155

fartuchach, które noszą kelnerzy. Menu jest podzielone na dwa żywioły; ogień i wodę. Ogień to dania płonące, poddymiane i flambirowane. Woda to dania wysublimowane, łagodne z rybami i owocami morza. W tygodniu jest tu także serwowane menu lunchowe. Tak samo mamy tu dwie strefy, jeżeli chodzi o wystrój wnętrz. Są tu eleganckie i pięknie urządzone sale vintage(...)kaczką, żurawiną i orzechami laskowymi, podane na powidłach z  cebuli (33 zł). Jakie to było pyszne! Musze przyznać, że dawno nie jadłam w restauracji tak pysznych pierogów. Ciasto cienkie, miękkie i elastyczne z bardzo duża ilością mięsnego farszu. Sam farsz bardzo smaczny, delikatny i nieprzesuszony. Idealny! Drugim daniem były policzki wołowe podane z puree z pieczonego czosnku i ziemniaka

Kulinarne przygody Gatity
DROŻDŻÓWKI KAKAOWE Z MALINAMI 142

Kto nie lubi poniedziałku? Pewnie większość z Was potwierdzi, że poniedziałek to jeden z cięższych dni tygodnia. Po pierwsze dlatego, że jest zaraz po wolnym i

Kuchnia w oparach
Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku 188

To danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego

Niedzielny kucharz
EGZOTYCZNY SERNIK Z MANGO I MLEKIEM KOKOSOWYM 146

Długo szukałam przepisu na idealny sernik. No i znalazłam! Tropikalny sernik z mlekiem kokosowym i musem z mango. I wiecie co? Zakochałam się! To jest mój

Słodki Zakątek
Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym 220

Dzisiaj będzie zdrowo i kolorowo. Znów nadeszła akcja „podsumowanie tygodnia”. Co było zrobić… Wyciągnęłam wszystko na stół i powstała sałatka z owocami :). Owoce doskonale łamią lekką goryczkę rukoli. Nie sądziłam, że brzoskwinia i maliny tak dobrze skomponują się z zieleniną. W sałatce są pomidorki, mozzarella i ogórki. Jeśli chcecie trochę mocniejszy smak, dodajcie cebulę czerwoną(...)jeśli trzeba kroimy. Podajemy z sosem. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-rukoli-malin/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Cakepops - reniferki 190

gości dla mających ochotę trochę pobrudzić kuchnię wraz ze swoim dzieckiem Składniki na bazę ciasteczkową: 400g pokruszonych herbatników lub innych ciastek (np. digestive bez czekolady) mogą być także resztki ciasta (bez mas) 125g sera mascarpone 50g białej czekolady 2–3 łyżki miękkiego masła 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na dekorację: 200g mlecznej lub gorzkiej czekolady (u mnie(...)łyżki oleju (nadmiar czekolady powinien spłynąć z kulki, by nie spływał potem na patyczek). Cakepops postawić na specjalnym stojaku lub wbić np. do gąbki florystycznej czy w jakiś owoc (ja wbijałam w pomarańcze i jabłka). Pozostawić na chwilę, ale nie do całkowitego zastygnięcia. Gdy czekolada lekko stężeje naklejać na nią dekorację (np. oczy czy nosy renifera). Poroże wykonać z przeciętego

Mania Wypiekania
Placuszki z jagodami goji 162

zdrową żywnością mnie odstraszały zwłaszcza, że nie miałam pewności czy będą mi smakować, wiele słyszałam o tych owocach oraz ich zbawiennych właściwościach;) Są to niezaprzeczalnie jedne z najcenniejszych owoców świata. Posiadają w swoim składzie witaminę A, B-1, B-2, C, E, mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom, magnez, calcium, natrium, calium, kobalt, selen, cadium, fosfor i germanium(...)smażymy pod przykryciem na rozgrzanej teflonowej patelni (przed każdym plackiem lekko przecieramy ją ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek) istotne jest to żeby smażyć na małym ogniu, z jednej łyżki ciasta wychodzi jeden placek SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Świąteczny pudding z pomarańczą i żurawiną 192

bardziej z ciekawości, ale szybko okazało się, że zyskał swoich zwolenników i dziś wśród bożonarodzeniowych deserów ma już swoje stałe miejsce. Wilgotny, lekko słodki, o konsystencji budyniu, wypełniony suszonymi owocami i migdałami. Zupełnie inny niż znane nam serniki i makowce, ale równie smaczny.   Świąteczny pudding z pomarańczą i żurawiną Składniki: 300 g pieczywa pszennego (bułka, bagietka(...)sekund. Z dobrze umytej pomarańczy ścieramy skórkę. Pomarańczę po obraniu kroimy na kawałki, które wraz z żurawiną i migdałami dodajemy do przygotowanej masy. Mieszamy. Foremkę smarujemy tłuszczem i napełniamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Podajemy pudding lekko wystudzony lub całkiem zimny.  Dla 6 osób Czas: 70 minut (przygotowanie 20 minut, pieczenie 50 minut

Przysmaki Karolki
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 133

wiśnie , papryka, wanilia. Niska kwasowość i niezłe taniny. Bardzo przyzwoite proste wino. Cena zdecydowanie zachęca do zakupów. Fronsac AOP Château Saint Remy 2011 (24,99 zł) pachnie przyjemnie czerwonymi owocami ( malinami, jeżynami) wanilią i ziołami. W ustach przyjemna delikatna kwasowość przyjemne taniny i całkiem sporo ciała. Poważniejsze wino do poważniejszych dań mięsnych. Dekantować przed podaniem. Saint-Émillon Grand(...)przepiórki w bardzo atrakcyjnych cenach. Łączenie ich z winami może stanowić bardzo ciekawe doświadczenia smakowe. Propozycje przepisów na przygotowanie perliczek oraz małż w poniższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona

królestwo garów