przepyszne :) Składniki: 1,5 szklanki mąki razowej 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Na mocno rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem smażymy naleśniki z dwóch stron na złoty kolor. Razowe naleśniki smażymy trochę dłużnej niż te z mąki pszennej. Podajemy z ulubionymi
magiczna kuchnia KasiMazurek orzechowy z pieczonym koglem – hit zeszłorocznych świąt wielkanocnych, czyli przepis na kruche, bezowe bezglutenowe ciasto 16. Mazurek z chałwą, orzechami i czekoladą – trzy smaki w jednym cieście 17. Mazurek z masą krówkową – nadziany rozpuszczonymi krówkami 18. Kruche ciasteczka – w kształcie baranka, króliczka 19. Czekoladowe jajka – nadziane twarogiem i musem brzoskwiniowym 20. Tęczowe jajka – deser na zimno
Ugotowaćminut. W misce łączymy śmietanę, mleko i jajka, które należy dokładnie rozbić widelcem. Doprawiamy gałką muszkatołową. Do warzyw dodajemy oba sery i dokładnie mieszamy, przekładamy na ciasto a następnie wylewamy masę jajeczną. Pieczemy 40 - 50 minut w piekarniku nagrzanym d 190 stopni. Najlepiej podawać na ciepło ale quiche jest równie smaczna na zimno
Delusional Trinemieszać. Zdejmujemy z ognia i dodajemy sodę , kawę zbożową, mleko i roztrzepane widelcem jajka. Wszystko energicznie mieszamy. Cały czas mieszając dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy dotąd dopóki masa zrobi się gładka . Ciasto wylewamy do keksowej foremki pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 - 55 minut. Upieczony piernik polewamy polewą czekoladową i posypiemy orzechami włoskimi. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlewamy
Różne smaki w kuchniłyżki cukru pudru odrobine gorącej wody Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, wodę. Mąkę i proszek mieszamy w miseczce i dodajemy po łyżce do masy. Dzielimy na połowę. Do części ciasta dodajemy kakao i miksujemy. Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypaną kaszą manną - naprzemiennie trochę masy białej i następnie ciemnej. Pieczemy w 180 stopniach.Ostudzić i polać
Kubki smakucukrami na puszystą masę, dodać jajkoi dobrze ubić. Dodać mąkę, sodę, cynamon, imbir i sól. Wymieszać. Wsypać płatki owsiane, orzechy, rodzynki i czekoladę, dobrze połączyć z masa (najlepiej łyżką). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (można to zrobić gałkownicą) i układać je na płaskiej blasze. Piec około 12-15 * minut do momentu aż brzegi zaczną się lekko rumienić. Wystudzić
Słodkie inspiracjecukrami na puszystą masę, dodać jajko, cynamon i dobrze ubić. Dodać mąkę, sodę, i sól. Wymieszać. Wsypać płatki owsiane, posiekane orzechy i czekoladę, dobrze połączyć z masa (najlepiej łyżką). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (można to zrobić gałkownicą) i układać je na płaskiej blasze. Piec około 10-12 minut do momentu aż brzegi zaczną się lekko rumienić. Wystudzić
Słodkie inspiracjePRZYGOTOWANIE: Kaszę gryczaną przepłukać na sitku , następnie zalać wodą i namoczyć całą noc. Odsączamy namoczoną kaszę na sitku , następnie miksujemy z bananem, i przyprawami na gładką masę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.(jeśli jest za gęste dolewamy wody ). Patelnie smarujemy olejem kokosowym i smażymy z obu stron do zarumienienia . Możemy podać je ze świeżymi owocami / waniliowym jogurtem sojowym
Marcepanowa kuchniabatoników marki Lusette o smaku Capuccino oraz o smaku czekoladowym garść orzechów włoskich don dekoracji tortu Składniki na biszkopt miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Nie należy miksować ciasta zbyt długo, jedynie do połączenia składników, aby nie powstał zakalec. Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni
Mango Papajaimbir i proszek do pieczenia. Do suchych składników dodajemy masę serową i mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą otrębową. Z powstałego ciasta dłońmi formujemy kulki wielkości mandarynki i umieszczamy w foremkach do muffin. Każdą bułeczkę smarujemy z wierzchu syropem klonowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez
My Chcemy Jeśćtrochę zaczerpnięte od innych :) Dziś proponuję Wam ciasto z arbuzem - sezon na ten owoc jeszcze trwa, więc warto to wykorzystać i przygotować ten przepyszny sernik. Jak przygotować ciasto z arbuzem? Składniki: masa serowa: 600 g serka homogenizowanego 360 g serka mascarpone 200 g białek czekolady 5 łyżek cukry pudru 2 opakowania galaretki cytrynowej 200 ml gorącej wody
Pani domowaDziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 500 ml mleka
magiczna kuchnia Kasimasła Nadzienie 250 g twarogu sernikowego 1 laska wanilii 125 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 owoc granatu Przygotowania: 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować na jednolitą masę, odstawić na ok 30 min do lodówki 2. Nadzienie - śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, rdzeń wanilii rozcinamy wzdłuż wyłuskujemy nasionka i mieszamy z serem, dodajemy ubitą śmietaną
Słodki Kompromisłyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka kakao Jajko roztrzepać z cukrem pudrem, dodać masło, wymieszać. Mąkę (minus 1 łyżka) przesiać z migdałami i proszkiem, wsypać do masy jajecznej. Zagnieść miękkie ciasto. Do 1/5 część ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść, do reszty dodać odłożoną wcześniej łyżkę mąki. Z jasnego ciasta odrywać kawałki i formować kulki ok 1cm. Z ciemnego
Obiad gotowyzagęszczeniem babki. Dodaję połowę usmażonej cebuli i mieszam. W 2 misce ucieram twaróg z bryndzą, jajkiem i chrzanem. Keksówkę smaruję masłem lub olejem. Wykładam połowę ciasta ziemniaczanego, na to masę serową i na koniec resztę ziemniaków. Wierzch babki posypuję pozostałą smażoną cebulą. Piekę 1,5 godziny w 180 stopniach. Babkę można też podzielić na pojedyncze małe porcje i upiec
Ugotowane pozamiatane